AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Online sinavda kopya cekilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Online sınavda kopya çekilir mi?​

Online Sınav Sisteminde kopya çekilme olasılığını en aza indirmek için güvenlik önlemleri alındı. Adaylarda doğru bilgileri ölçmek için VOC TESTER online sınav sistemiyle güvenli bir şekilde sınavlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Online sınavda kopya çeken öğrenciye ne yapılır?​

Öğrenci, ezber ve soyut eğitim sisteminden dolayı kopya çekiyorsa ezber ve soyut eğitim yerine somut ve pratik bir eğitim-öğretim sistemi ile kopyaya karşı durulup öğrenci üzerinde olumsuz durumlar oluşturulmadan öğretmenin öğrenciyi kendi yanına çekmesi gerekmektedir.
Soru çizelgesinde işaretlenen soru yeşil, boş bırakılan soru sarı, çözmekte olduğunuz soru mavi, görüntülenmeyen sorular ise gri renk ile gösterilir. Page 14 ▪ Kare Kod ve Filigran: Sınav güvenliğinin artırılması ve soruların sosyal medya ve benzeri ortamlarda paylaşılmasının önüne geçilmesi amacıyla öğrencilerin sınav …
Online sınavda süre biterse ne olur?
Sınav süresi tamamlandığında, devam etmekte olduğunuz dersin sınavı otomatik olarak sistem tarafından sonlandırılır. Bu durumda sınav sonlandırılıncaya kadar sorulara verdiğiniz cevaplar değerlendirme sırasında dikkate alınır.
Online sınavda kopya çekmenin cezası nedir?
Öte yandan başka bir adayın yerine sınava giren veya kendi yerine başkasının sınava girmesine katkı sağlayan, kopya çeken ve çektirilmesine imkan sağlayan kişilere resmi belgede sahtecilik suçundan iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilebilmektedir.

Online sınavda ses gider mı?​

Online sınav sistemi için gerekli olan bilgisayarların belli aralıklarla açılıp kapatılması ve ses alma gibi durumlarda yasaklar arasında bulunmaktadır. Ayrıca sınav esnasında konuşulması da kesinlikle yasaktır. Yine sınav süreci boyunca öğrencinin el yazısı da takip edilmektedir.

Sınavda kamera açmak yasal mı?​

Pandemi koşullarında üniversitelerin sınav yaparken ayna gönderme, onur yemini imzalatma, kameranın açık kalmasını isteme gibi önlemlerinin hukuka aykırılıkları normal zamanda tartışılabililir. Ancak olağanüstü dönemde bunların mecburi uygulanmasında sıkıntı yok.
Filigran eklemek, fotoğrafınız veya videonuz nereye giderse gitsin, size ait olduğunu zarif bir şekilde görüntüler. Her zaman, ad, e-posta veya url ile filigran, böylece kreasyonlarınızın sizinle görünür ve görünmez bir yasal bağlantısı olur.
Filigran sistemi nedir?
Filigran, bir fotoğrafa ya da başka bir materyale sonradan eklenen başka bir fotoğraf ya da yazı demektir. Genellikle markalama işlemlerinde telaffuz edilmektedir.
Online sınav nasıl geçersiz sayılır?
– Sınav sorularını ve/veya cevaplarını kopyalamak, dağıtmak, paylaşmak, çoğaltmak, ya da yayınlamak. – Sınava kendisi yerine bir başkasının girmesini sağlamak. – Web tarayıcısının özelliklerini sınav güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde değiştirmek. – Sınav verilerini değiştirmek için teşebbüste bulunmak.

Geri