- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 218.841
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Online reçete nasıl alınır?
Dijital şekilde ilaç yazma işlemi, e-imza aracılığıyla hastanın dosyasına işlenir. Dosyaya ilacın bilgileri, kullanım dozajı, kullanım aralığı gibi bilgiler de girilir. Tüm bilgiler girildikten sonra e reçete sisteme yönlendirilir. Daha sonra sistem bu yönlendirmeye otomatik şekilde numara verir.E reçete girişi nasıl yapılır?
İşlem basamakları şu şekildedir:- Kurum olarak “Yeşil Kart” seçilir ve hastanın T.C.
- Hastane numarası, Protokol no, Doktor adı-soyadı ile diploma no girilir.
- Reçete tarihi, ilaç alım tarihi ve Sayfa no girilir.
- İlaç karekodu veya barkodu okutulur.
Işyeri hekimi e reçete nasıl yazacak?
İşyeri Hekimleri Nasıl E-Reçete Düzenleyebilir
- ⇒ İşyeri Hekiminin e-imza sahibi olması,
- ⇒ E-reçete programı olması,
- ⇒ İşyeri hekiminin MEDULA sistemine kayıtlı olması,
- ⇒ İşyeri hekiminin reçete düzenlediği kişinin çalıştığı işyeri ile İSG-KATİP üzerinden sözleşmesinin bulunması gerekmektedir.
E reçete kaç haneli olur?
Renkli Reçete Sistemi e-reçete kodu 8 hanelidir. HBYS ve AHBS sisteminde entegre olmayan hekimler önceden olduğu gibi matbu reçete yazmaya devam edeceklerdir.Işyeri hekimi kimlere reçete yazabilir?
İşyeri Hekimleri Reçete Yazabilir Sağlık Bakanlığı tarafından verilen cevaba göre işyeri hekiminin “sağlık gözetimi” kapsamında reçete yazabileceği yönündedir.Doktor uzaktan reçete yazabilir mi?
Uzaktan sağlık hizmeti yönetmeliği yayımlandı. Yönetmeliğe göre isteyen vatandaş uzaktan muayene olabilecek, gözlem ve takibi yapılabilecek. E-reçete, e-rapor yazılabilecek. Hatta uzaktan cerrahi müdahale dahi yapılabilecek, Türkiye’deki doktorlar tüm dünyadan hasta bakabilecek.