AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Online egitimle yuz yuze egitim arasindaki farklar nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Online eğitimle yüz yüze eğitim arasındaki farklar nelerdir?​

Online eğitim, öğrenci ile öğretmenin farklı mekânlarda olduğu ve eğitim esnasında teknolojinin aktif olarak kullanıldığı bir sistemdir. Geleneksel eğitimde ise öğretmen ve öğrenci aynı mekânı paylaşır, eğitim yüz yüze gerçekleştirilir.

Uzaktan eğitimde diploma farkı var mı?​

Uzaktan eğitim ile örgün eğitim arasında diploma farkı bulunmamaktadır.
Çalışan kişilerin öğrenimlerine devam edebilmesini sağlar. Kişinin kendi öğrenme hızında öğrenim görmesine imkan sağlar. ek harcamaları ortadan kaldırır. Öğretim elemanlarıyla etkileşimli ve dinamik bir öğrenme süreci yaşatır.
Uzaktan eğitim yararlı mı zararlı mı?
ABD Eğitim Bakanlığı’nın araştırmasına göre(1); öğrencilerin online eğitimdeki performansının, yüz yüze gerçekleşen eğitimlerdeki performansına oranla daha fazla olduğu görülmüş. Gün geçtikçe popülerleşen uzaktan eğitim / e-learning sistemleri hem öğrenci hem de öğretmen için daha etkili eğitim ortamları sunuyor.
Yüz yüze online eğitim ne demek?
Öğrencilerin ve eğitmenlerin aynı ortamda bulunduğu geleneksel örgün eğitim yönetimden farklı olarak, Online eğitim, ders veren eğitmen ile öğrencinin aynı mekânda bulunmadığı eğitim sistemini anlatan bir terimdir.

Uzaktan eğitim yüz yüze eğitimin yerini alır mı?​

Öğrencilerimiz de sabırla derslerine devam ettiler. Uzaktan eğitim, yükseköğretimin bir parçasıdır, kendisi değil. Uzaktan eğitimin yükseköğretimde yüz yüze eğitimin yerini alması veya onu ikame etmesi beklenemez. Örgün eğitimde asıl olan yüz yüze eğitimdir.

Uzaktan eğitim diplomasında ne yazar?​

YÖK tarafından açıklanan 30.03.3017 tarihli Genel Kurul Kararı’na göre, uzaktan eğitim programları tamamlandıktan sonra verilen diplomalarda “uzaktan öğretim” ibaresinin bulunması zorunlu tutulmuştur.
Uzaktan Eğitim ; zamandan ve mekandan tamamen bağımsız bir şekilde öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüse gelme zorunluluğu olmaksızın mevcut var olan bilgisayar teknolojileri vasıtası ile tamamen sanal ortamda canlı, görüntülü, sesli olarak derslerin işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar izleyebileceği …
Uzaktan eğitim neden olmalı?
Uzaktan Eğitim; Gelişmiş araçlarla ders işleme imkanı sağlar. Uzaktan Eğitim; Geleneksel eğitimden yararlanamayan kişiler için vazgeçilmezdir. Uzaktan Eğitim; Eğitim ve Öğretim ortamına 7/24 erişim olanağı sağlar. Uzaktan Eğitim; İşte çalışmak zorunda olan kişilerin öğrenimlerine devam edebilmesini sağlar.
Uzaktan eğitim nasıl daha verimli olur?
UZAKTAN EĞİTİM DÖNEMİ İÇİN FAYDALI İPUÇLARI
- Öncelikle kendinize derslerinizi dinlemek ve çalışmalarınızı yapmak için özel bir yer belirleyin.
- Çalışma alanınızdan dikkatinizi dağıtacak her türlü gereksiz eşyayı çıkartın.
- Yatağımız, ders çalışmak ve online dersleri izlemek için uygun bir yer değildir.

Online eğitim avantajları nelerdir?​

Her bir öğrencinin kendi öğrenme hızında eğitim almasına olanak sağlar. Çağdaş, gelişmiş ve interaktif araçlarla eğitim verilir. Ders materyallerine sınırsız erişim imkânı sağlar. Geleneksel eğitim modeliyle ortaya çıkan ulaşım, beslenme vs masrafları ortadan kaldırır.

Uzaktan eğitimin faydaları ve zararları nelerdir?​

Uzaktan Eğitim Nedir, Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
Üniversitelerde yüz yüze sınav kararı: Artık online sınav yapılmayacak | soL haber. YÖK, üniversitelerde sınavların yüz yüze yapılması yönünde karar aldı. YÖK üniversite rektörlüklerine sınavların yüz yüze yapılmasına yönelik kararını iletti.
Online eğitimde neler yapılabilir?
Aynı mekanda olma zorunluluğu içermediği için bölgesel ve coğrafi engelleri ortadan kaldırır. Online eğitim sırasında farklı şehirlerde bile olsanız dersleri takip edebilirsiniz. Online eğitim, her bir öğrenenin kendi hızında öğrenmesine imkan sağlar. Online eğitim ders materyallerine sınırsız erişim sağlar.
Online eğitim yeterli mi?
Uzaktan Eğitim; Bilgiye hızlı ve kolay bir şekilde erişme imkanı sağlar. Uzaktan Eğitim; Yüzyüze eğitimde gereken ulaşım, barınma, konaklama, beslenme gibi ek harcamaları ortadan kaldırır. Uzaktan Eğitim; Öğretim elemanlarıyla etkileşimli ve dinamik bir öğrenme süreci yaşatır.

Geri