AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Online egitime ilk ne zaman gecildi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Online eğitime ilk ne zaman geçildi?​

Türkiye de ilk uzaktan eğitim uygulaması 1956 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Banka ve Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsünde başlatılmıştır.

Uzaktan eğitim Vakfı kaç yılında kurulmuştur?​

Uzaktan eğitim Vakfı kaç yılında kurulmuştur?
Ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişiminin eğitimle sağlanacağına inanan Borusan Kocabıyık Vakfı, kurulduğu 1992 yılından bu yana topluma değer katma misyonuyla hareket ederek maddi ihtiyacı olan başarılı öğrencilere destek oluyor.

Uzaktan eğitimi kim buldu?​

1840 yılında İngiltere’de Isaac Pitman tarafından mektupla uzaktan eğitim uygulamalarının başladığı belirtilmektedir.

Uzaktan eğitim ne zamandır var?​

Uzaktan eğitim ne zamandır var?
Milli Eğitim Bakanlığı, yeni koronavirüs tedbirlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Erdoğan’ın duyurduğu uzaktan eğitimin 15 Nisan 2021 Perşembe gününden itibaren uygulanmaya başlanacağı duyuruldu.

Uzaktan eğitim ne zamandan beri var?​

Ülkemizde ilk uzaktan eğitim, 1956 senesinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Banka ve Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsünde başlamıştır. Banka çalışanlarına eğitim verip sertifika kazanmayı hedefleyen bu çalışmanın başarılı olmasından sonra Milli Eğitim Bakanlığı Mektupla Öğretim Merkezi’ni kurmuştur.

Hangi üniversiteler uzaktan eğitim kararı aldı?​

Hangi üniversiteler uzaktan eğitim kararı aldı?
ODTÜ, Marmara, Hacettepe, Yıldız Teknik, 9 Eylül, Ege, Ankara, Atatürk, Eskişehir Anadolu, Osmangazi, Konya Selçuk, Yeditepe, Özyeğin, ve Atlas üniversiteleri dönem başında karar verdikleri gibi hibrit eğitime devam ederken, sınavlarını yine dönem başında belirlendiği gibi yüze yüze yapacak.

Açık Öğretim ne zaman yürürlüğe girdi?​

Fakültemiz 02.06.2010 tarih ve 27599 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe giren 14.04.2010 tarih ve 342 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur.

Türkiye’de yükseköğretim düzeyinde açıköğretim programını ilk olarak hangi üniversite başlatmıştır?​

Türkiye’de yükseköğretim düzeyinde açıköğretim programını ilk olarak hangi üniversite başlatmıştır?
Türkiye’de televizyonun düzenli ve planlanmış içeriği olan öğretim yayınlarının ilki Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminin 1982’de öğretim hayatına başlamasıyla birlikte ortaya çıktı. 2010 yılına kadar yüzlerce program TRT’nin çeşitli kanallarında, tahsis edilen sürelerde yayınlandı.

Açık Öğretim Lisesi ilk ne zaman başladı?​

1992Açık Öğretim Lisesi / Kuruluş tarihi

Türkiye online eğitime ne zaman geçti?​

Türkiye online eğitime ne zaman geçti?
Mart 2020’de, Türkiye’de ilk Kovid-19 vakasının görülmesinin ardından alınan tedbirler sonucu okullar, 16 Mart’ta tatil edilirken, 24 Mart itibarıyla uzaktan eğitime geçildi. Vaka sayılarının yükselişe geçmesi ile birlikte 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi uzaktan tamamlandı.

Yaykur ne zaman kuruldu?​

Mektupla Öğretim Merkezi 1975’te Bakanlık Onayı ile kurulan Yaygın Yükseköğretim Kurumuna (YAYKUR) bağlanmıştır. YAYKUR, Açık Öğretim Dairesi Başkanlığı ve Örgün Yükseköğretim Dairesi Başkanlığı olarak öğretim programları uygulanmıştır.

Online dersi kim icat etti?​

Online dersi kim icat etti?

Online eğitime dönülecek mi?​

Kabine Toplantısı’nda kararlaştırılan yeni koronavirüs önlemlerini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, okulların yıl sonuna kadar online eğitim sistemi ile devam edeceğini aktardı. 4 Ocak’a kadar sürecek olan online eğitim açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı okullarda sınavlar için yeni yol haritasını belirledi.

Türkiye'de ilk uzaktan eğitim uygulaması, 1956 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Banka ve Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsü'nde başlatılmıştır. Uzaktan eğitimi kimin bulduğuna gelince, İngiltere'de 1840 yılında Isaac Pitman tarafından mektupla uzaktan eğitim uygulamalarının başladığı belirtilmektedir.

Uzaktan eğitime Türkiye'de ilk geçiş, yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında 15 Nisan 2021 tarihinde gerçekleşmiştir. Öte yandan, Türkiye'de yükseköğretim düzeyinde açıköğretim programını ilk olarak başlatan üniversite ise Anadolu Üniversitesi'dir. Açık Öğretim Lisesi'nin kuruluş tarihi ise 1992'dir.

Son olarak, online dersleri kimin icat ettiği konusunda bir bilgi verilmemiş. Ülkemizdeki okulların yıl sonuna kadar online eğitim sistemi ile devam edeceği kararı alınmış ve Milli Eğitim Bakanlığı sınavlar için yeni bir yol haritası belirlemiştir. Bu kararlar, yeni koronavirüs önlemleri çerçevesinde alınmıştır.

Geri