AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Online egitime Gecilecek mi?

Editör

Yeni Üye

Online eğitime Gecilecek mi?​

Kabine Toplantısı’nda kararlaştırılan yeni koronavirüs önlemlerini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, okulların yıl sonuna kadar online eğitim sistemi ile devam edeceğini aktardı. 4 Ocak’a kadar sürecek olan online eğitim açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı okullarda sınavlar için yeni yol haritasını belirledi.

2022 uzaktan eğitim devam edecek mi?​

Yapılan açıklamalara göre okullarda uzaktan eğitim kararı bulunmuyor. Ayrıca Bakan Koca da okullarda yüz yüze eğitimin devam edeceğini ve Türkiye’deki tüm müesseselerin kapanmadan okulların kapanmayacağını vurguladı.

Uzaktan eğitim tekrar başlayacak mı?​

Uzaktan eğitim tekrar başlayacak mı?
Bakanlık genelge yayımladı! 2020-2021 eğitim dönemi ilk olarak uzaktan eğitim sistemi ile başlayacak daha sonra yüz yüze eğitime geçilecek. Uzaktan eğitim sürecinde canlı ders anlatımları yapılacak.

Yüz yüze eğitim devam edecek mi?​

Bakan Özer, “Aynı kararlılıkla yüz yüze eğitim devam edecek” dedi. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci, iki haftalık yarıyıl tatilinin ardından 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine yarın başlayacak.

Online eğitime ne zaman geçilecek?​

Bakan Özer, 2022’de öğretmenlerin uzaktan eğitimde eğitim seçeneklerini çeşitlendirmek amacıyla Öğretmen Bilişim Ağı’nı (ÖBA) kurduklarını ifade ederek, bu platformun ilk kez 21 Ocak-7 Şubat 2022 tarihlerindeki 2 haftalık yarıyıl tatilinde kullanılacağını belirtti.

2022 de yüz yüze eğitim olacak mı?​

2022 de yüz yüze eğitim olacak mı?
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı tüm kademe ve tüm sınıf seviyelerinde, 6 Eylül Pazartesi günü Covid-19 tedbirleri alınarak haftada 5 gün yüz yüze eğitim ile başlatılacak.
Online eğitim ne zaman başlayacak 2022?​
Milli Eğitim Bakanı Özer, “Öğretmenlerimize uzaktan eğitimde, seçeneklerini zenginleştirmek için Öğretmen Bilişim Ağı’nı (ÖBA) kurduk. Bu platformu ilk kez 21 Ocak-7 Şubat 2022 tarihleri arasındaki 2 haftalık tatilde uygulayacağız.
Uzaktan eğitim kesinleşti mi?​
Bakanlıktan yapılan açıklamada, ülke genelinde Kovid-19 salgın tedbirleri çerçevesindeki kademeli normalleşme kapsamında eğitimde uygulanacak kararlara ilişkin bilgilere yer verildi. MEB, 1 Haziran’a kadar uzaktan eğitimin devam edeceğini duyurdu.

Uzaktan eğitim devam eder mi?​

Uzaktan eğitim devam eder mi?
Milli Eğitim Bakanı Özer, “7 Şubat’ta, 81 ilde tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime devam edeceğiz. Omicron ve vaka sayılarından dolayı yüz yüze eğitime ara vermeyeceğiz” dedi. Birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlamıştı. 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek.

2022 yüzyüze eğitime ara verildi mi?​

434 derslikte yüz yüze eğitime ara verildiğini belirten Bakan Özer, “7 Şubat’ta başlamış olduğumuz 2021-2022 eğitim-öğretim yılında aynı kararlılıkla yüz yüze eğitime devam ediyoruz.

Yüz yüze eğitime ara veriliyor mu?​

Korona virüsü nedeniyle 434 derslikte yüz yüze eğitime ara verildiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların kapatılmayacağını söyledi. DUVAR – Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, korona virüsü nedeniyle okullarda 434 dersliğin eğitimine ara verdiklerini açıkladı.

2 dönem okullar var mı?​

2 dönem okullar var mı?
2021- 2022 Eğitim yılının 1. dönemi sona ermesiyle birlikte okulların ne zaman kapanacağı araştırılmaya başlandı. 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanacak yarıyıl tatili sonrası ikinci dönem başlamış olacak.

Okullar 2 dönem Ne zaman Açılacak 2022?​

Sömestre tatili hafta sonlarıyla birlikte 16 gün olacak ve ikinci dönem 7 Şubat 2022 tarihinde başlayacak. İkinci ara tatil (İlkbahar ara tatili) 11-15 Nisan 2022 arasında verilecek. 18 Nisan 2022’de başlayacak ikinci dönem, 17 Haziran 2022 tarihinde tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline geçilecek.

Online eğitim ne zaman 2022?​

Milli Eğitim Bakanı Özer, “Öğretmenlerimize uzaktan eğitimde, seçeneklerini zenginleştirmek için Öğretmen Bilişim Ağı’nı (ÖBA) kurduk. Bu platformu ilk kez 21 Ocak-7 Şubat 2022 tarihleri arasındaki 2 haftalık tatilde uygulayacağız.

Merhaba! Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda şu an için Türkiye'de yıl sonuna kadar online eğitimin devam edeceği ve 2022 yılında da çeşitli dönemlerde uzaktan eğitime geçileceği ve yüz yüze eğitimin devam edeceği anlaşılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, pandemi döneminde alınan önlemler çerçevesinde eğitim öğretim süreçlerini planlı bir şekilde yürütmeye devam ediyor. Online eğitim ve yüz yüze eğitim arasında dengeli bir geçiş sağlanarak öğretim sürecinin aksamadan sürdürülmesi hedefleniyor. Eğitimcilerin uzaktan eğitim sürecinde farklı seçenekleri kullanabileceği Öğretmen Bilişim Ağı'nın (ÖBA) hayata geçirilmesi de bu süreçte önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Eğitim ve öğretim süreçlerinde sağlık ve güvenlik ön planda tutularak kararların alındığını görmekteyiz. Her türlü gelişme ve değişiklikler doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklamalar yapılacağı için süreci yakından takip etmek faydalı olacaktır. Eğitimde kararlılıkla devam edilmesi ve öğrencilerin eğitimine kesintisiz bir şekilde devam edilmesi önem arz etmektedir.

Geri