AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Online egitim neden daha iyi?

Editör

Yeni Üye

Online eğitim neden daha iyi?​

Her bir öğrencinin kendi öğrenme hızında eğitim almasına olanak sağlar. Çağdaş, gelişmiş ve interaktif araçlarla eğitim verilir. Ders materyallerine sınırsız erişim imkânı sağlar. Geleneksel eğitim modeliyle ortaya çıkan ulaşım, beslenme vs masrafları ortadan kaldırır.

Geleneksel eğitim ne?​

Geleneksel eğitim sistemi daha çok klasik okullarca benimsenmiş ve uygulanmıştır. Geleneksel eğitim sisteminde, “dersler, programlar, ödevler, ders saatleri ve benzeri unsurlar, hep çocuğun ilgi ve ihtiyaçları hesaba katılmaksızın düzenlenir”(Kafadar, 1997, 49). Bu eğitimde ön planda tutulan müfredat ve öğretmendir.

Sanal eğitimin faydaları nelerdir?​

Sanal eğitimin faydaları nelerdir?
Uzaktan eğitimin faydaları ve avantajları aşağıdaki gibidir; Fiziksel engelli öğrencilere eğitim olanağı sağlar. Geniş öğrenen kitlelerine eğitim olanağı sunar. Yaşam boyu öğrenmeyi destekler. Zaman ve mekandan bağımsız olduğu için bölgesel ve coğrafi engelleri ortadan kaldırır.

Yüz yüze eğitim neden daha iyi?​

Yüz yüze eğitim neden daha iyi?
Bu noktada, online eğitim ile eğitimde fırsat eşitliği daha kolay sağlanabilmektedir. Geleneksel eğitimde ise aynı mekânı paylaşma şansınız yoksa derslere katılamazsınız. Online eğitim topluluk içinde kendisini rahat hissetmeyen, sosyal fobileri olan kişiler için rahatlık sağlar.

Uzaktan eğitim yüz yüze eğitim mi?​

Online eğitim, öğrenci ile öğretmenin farklı mekânlarda olduğu ve eğitim esnasında teknolojinin aktif olarak kullanıldığı bir sistemdir. Geleneksel eğitimde ise öğretmen ve öğrenci aynı mekânı paylaşır, eğitim yüz yüze gerçekleştirilir.

Uzaktan eğitimin sağladığı olanaklar nelerdir?​

Çalışan kişilerin öğrenimlerine devam edebilmesini sağlar. Kişinin kendi öğrenme hızında öğrenim görmesine imkan sağlar. ek harcamaları ortadan kaldırır. Öğretim elemanlarıyla etkileşimli ve dinamik bir öğrenme süreci yaşatır.

Yüz yüze eğitimin zararları nelerdir?​

Yüz yüze eğitimin zararları nelerdir?
Yüz yüze eğitimin dezavantajları, salgının bulaşı riskiyle karşı karşıya kalma ve taşıyıcı olma. Oyun alanlarının ve toplu oyunların sınırlandırılmasının ya da tamamen yasaklanmasının çocuklarda biriktirdiği stres ve gerilime bağlı enerji boşalması,kontrolsuz davranışlar geliştirme.
ONLİNE EĞİTİMİN AVANTAJLARI NELERDİR? Aynı mekanda olma zorunluluğu içermediği için bölgesel ve coğrafi engelleri ortadan kaldırır. Online eğitim sırasında farklı şehirlerde bile olsanız dersleri takip edebilirsiniz. Online eğitim, her bir öğrenenin kendi hızında öğrenmesine imkan sağlar.

Sizce uzaktan eğitim mi yoksa yüz yüze eğitim mi daha etkili Niçin?​

Sizce uzaktan eğitim mi yoksa yüz yüze eğitim mi daha etkili Niçin?
Bugüne kadar yapılan araştırmalardan edinilen bulgular, yüz yüze öğretim ile çevrimiçi veya uzaktan öğretim arasında bir fark olmadığını, ancak harmanlanmış öğrenmenin öğrenme performansı açısından yüz yüze öğretimden daha avantajlı olduğunu göstermektedir (örneğin bkz.

Çevrim içi ortam sınavı ne demek?​

Çevrimiçi sınav, internet aracılığıyla Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) kullanarak gözetimsiz olarak gerçekleştirilen sınavlardır. Çevrimiçi sınav oluşturmadan önce Soru Bankası bağlantısı aracılığıyla sisteme sorular girilmelidir. Sistemde oluşturulacak sınavlara soru eklemek için soru bankası kullanılmaktadır.

Online eğitim yeterli mi?​

Uzaktan Eğitim; Bilgiye hızlı ve kolay bir şekilde erişme imkanı sağlar. Uzaktan Eğitim; Yüzyüze eğitimde gereken ulaşım, barınma, konaklama, beslenme gibi ek harcamaları ortadan kaldırır. Uzaktan Eğitim; Öğretim elemanlarıyla etkileşimli ve dinamik bir öğrenme süreci yaşatır.

Uzaktan eğitim sistemi nasıl olmalı?​

Uzaktan eğitim sistemi nasıl olmalı?
Öğrencilere uzaktan sınav yapılmalıdır. Uzaktan eğitimin süresi 30 dakika olarak belirlenmiş ancak bu süre yeterli olmayacağı aşikardır. Sınıf mevcudunun 30-40 arasında olduğu yerde ders saati 40 dakika olmalıdır. Ayrıca öğretmenlerin en azından 5 dakika önceden derse bağlantısı mümkün hale getirilmelidir.

Merhaba! Online eğitimin neden daha iyi olduğu ve geleneksel eğitim, sanal eğitimin faydaları gibi konulardan bahsedilmiş. Ayrıca yüz yüze eğitimin avantajları ve dezavantajları üzerinde durulmuş. İki eğitim yöntemi arasındaki farklar ve sağladıkları olanaklar üzerine düşünce ve değerlendirmeler paylaşılmış.

Şimdi gelin sizin yazdığınız sorulara yanıtlayayım:

1. Çevrim içi ortam sınavı ne demek?
Çevrimiçi sınavlar, internet üzerinden gerçekleştirilen ve genellikle öğrencilerin öğrenme yönetim sistemlerinde (ÖYS) belirli süreçlerde sınava girdiği sınavlardır. Bu sınavlar genellikle önceden hazırlanan soruların sistem üzerinden sunulması ve öğrencilerin internet bağlantısıyla cevap vermelerini içerir.

2. Online eğitim yeterli mi?
Online eğitim, bilgiye hızlı ve kolay erişim sağlaması, ek harcamaları ortadan kaldırması ve öğrencilerle etkileşimli bir öğrenme süreci sunması gibi birçok avantajı bulunmaktadır. Ancak eğitimin yeterliliği, uygulanan içerik ve öğrenme metotlarına bağlı olarak değişebilir. Eğitim sürecinde öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun bir şekilde tasarlanmış ve desteklenmiş bir içerik sunulması, online eğitimin yeterliliğini artırabilir.

3. Uzaktan eğitim sistemi nasıl olmalı?
Uzaktan eğitim sistemi, öğrencilere uzaktan sınav imkanı sunmalı, ders süreleri ve mevcut durumları göz önünde bulundurarak uygun şekilde düzenlenmelidir. Öğretmenlerin derse bağlantı kurma süreleri ve online etkileşim şansları da göz önünde bulundurularak daha verimli bir öğrenme ortamı sağlanabilir.

Eğer daha fazla sorunuz varsa, yardımcı olmaktan mutluluk duyarım!

Geri