AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Online egitim ne zamandan beri var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Online eğitim ne zamandan beri var?​

Türkiye de ilk uzaktan eğitim uygulaması 1956 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Banka ve Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsünde başlatılmıştır. Bankada çalışanların hizmet içinde yetiştirilmesini amaçlayan bu çalışmada banka çalışanları mektupla öğrenim görmüşlerdir.

Ilk uzaktan eğitim uygulaması nedir?​

Dünyadaki ilk uzaktan eğitim uygulamasının 1840 yılında, İngiltere’de, Isaac Pitman tarafından başlatıldığı kabul edilmektedir. Bir stenograf olan Pitman, İngiltere’deki Bath’da, mektupla steno öğretmeye başlamıştır. O, gerçekleştirdiği uzaktan eğitim uygulamalarıyla, öğrencilere eğitim vermiştir.
Eğitim ilk olarak ne zaman başladı?
Sümerler, şüphesiz, MÖ 3200 yılında tüm insan toplulukları içinde yazıyı ilk geliştiren toplum olarak kurumsal ve sistemli eğitim geleneğini ilk oluşturan ulusturlar.
Uzaktan eğitim ne zaman başladı?
Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitimde öğretmenlerin seçeneklerini geliştirebilmek adına Öğretmen Bilişim Ağı’nı (ÖBA) kurdu. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan Mahmut Özer, 21- Ocak 7 Şubat 2022 tarihleri arasında öğretmenlerin mesleki eğitimlerini bu platform üzerinden verileceği bilgisini paylaştı.

Uzaktan eğitim hangi yöntem ile ilk olarak başlamıştır?​

İlk olarak 1830’lu yıllarda mektupla öğrenim şeklide başlamıştır. Mektupla uzaktan eğitim, bir okul tarafından posta yoluyla yürütülen öğretim yöntemidir.

Okul ne zaman yapıldı?​

Okullar 6 Eylül 2021’de açılmıştı. İlk ara tatil (Sonbahar ara tatili) 15 Kasım 2021 pazartesi günü başlayacak, 19 Kasım 2021 cuma günü sona erecek. Birinci dönem 21 Ocak 2022 tarihinde sona erecek.
Yaykur ne zaman kuruldu?
Mektupla Öğretim Merkezi 1975’te Bakanlık Onayı ile kurulan Yaygın Yükseköğretim Kurumuna (YAYKUR) bağlanmıştır. YAYKUR, Açık Öğretim Dairesi Başkanlığı ve Örgün Yükseköğretim Dairesi Başkanlığı olarak öğretim programları uygulanmıştır.
Online eğitim ne zaman başlıyor 2022?
Milli Eğitim Bakanı Özer, “Öğretmenlerimize uzaktan eğitimde, seçeneklerini zenginleştirmek için Öğretmen Bilişim Ağı’nı (ÖBA) kurduk. Bu platformu ilk kez 21 Ocak-7 Şubat 2022 tarihleri arasındaki 2 haftalık tatilde uygulayacağız.

2019 2020 uzaktan eğitime ne zaman geçildi?​

Mart 2020’de, Türkiye’de ilk Kovid-19 vakasının görülmesinin ardından alınan tedbirler sonucu okullar, 16 Mart’ta tatil edilirken, 24 Mart itibarıyla uzaktan eğitime geçildi. Vaka sayılarının yükselişe geçmesi ile birlikte 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi uzaktan tamamlandı.

Uzaktan eğitim birinci dönem ne zaman başladı?​

Milyonlarca öğrenci için ise birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayacak Birinci dönem 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021’de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.

Geri