Online egitim avantajlari nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Online eğitim avantajları nelerdir?​

Online eğitimin faydaları nelerdir?

Uzaktan eğitim bize neler kattı?​

Uzaktan eğitimin faydaları ve avantajları aşağıdaki gibidir; Fiziksel engelli öğrencilere eğitim olanağı sağlar. Geniş öğrenen kitlelerine eğitim olanağı sunar. Yaşam boyu öğrenmeyi destekler. Zaman ve mekandan bağımsız olduğu için bölgesel ve coğrafi engelleri ortadan kaldırır.
Uzaktan eğitimin avantajları oldukça fazladır. Yüzyüze eğitime göre sayılabilecek fayda oranı yüksektir. Geleneksel eğitimden yararlanamayan kişiler için idealdir. Çalışan kişilerin öğrenimlerine devam edebilmesini sağlar.
Uzaktan Eğitim Neden Önemlidir?
Her bir öğrencinin kendi hızında öğrenmesine imkan sağlar. Bilgi ve becerilerin artması, değişmesi ve çeşitlenmesinin önünü açar. Uzaktan Eğitim mekândan bağımsız olmasıyla öğrencilerin (katılımcıların) internet erişimi olan her yerde istedikleri kalitede eğitim almalarına olanak sağlar.
Online eğitim Neden Önemlidir?
Her bir öğrencinin kendi öğrenme hızında eğitim almasına olanak sağlar. Çağdaş, gelişmiş ve interaktif araçlarla eğitim verilir. Ders materyallerine sınırsız erişim imkânı sağlar. Geleneksel eğitim modeliyle ortaya çıkan ulaşım, beslenme vs masrafları ortadan kaldırır.

Online eğitim ne kadar yararlı?​

Öğretmenlerle yapılan araştırmada yüksek çoğunluğun (yüzde 81) uzaktan eğitimin yüz yüze öğrenmeyle birleştiğinde daha faydalı olacağını belirtiyor. Yüzde 38 oranında ise hakim olan tahmin, gelecekte uzaktan eğitimin yüz yüze eğitime göre daha fazla tercih edileceği.

Uzaktan eğitimin faydaları ve zararları nelerdir?​

Uzaktan Eğitim Nedir, Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
Uzaktan eğitim, öğrenci merkezlidir.
Online Eğitim faydalı mıdır?
Çalışan kişilerin öğrenimlerine devam edebilmesini sağlar. Kişinin kendi öğrenme hızında öğrenim görmesine imkan sağlar. ek harcamaları ortadan kaldırır. Öğretim elemanlarıyla etkileşimli ve dinamik bir öğrenme süreci yaşatır.
Uzaktan eğitimin en önemli faydası nedir?
Bilgiye olan erişimi çabuklaştırır. Klasik eğitim sisteminin getirdiği ek maliyetleri ortadan kaldırır. Öğrenci ve öğretmen arasında etkili bir iletişim sağlar. Çeşitli sebeplerle eğitimine ara vermiş kişilere yeniden eğitim imkânı tanır.

Uzaktan eğitim neden yararlıdır?​

Çok geniş öğrenci kitlesine hizmet sunabilen bir eğitim sistemidir. Zaman ve mekandan bağımsız olduğu için coğrafi ve bölgesel engelleri ortadan kaldırır. Zengin, gelişmiş ve etkileşimli araçlarla ders işleme imkanı sağlar. Öğretim ortamı ve içeriğe 7 gün 24 saat erişim olanağı verir.

Uzaktan eğitim bize ne kattı?​

Uzaktan Eğitim; Her bir öğrencinin kendi öğrenme hızında öğrenim görmesine imkan sağlar. Uzaktan Eğitim; Bilgiye hızlı ve kolay bir şekilde erişme imkanı sağlar. Uzaktan Eğitim; Yüzyüze eğitimde gereken ulaşım, barınma, konaklama, beslenme gibi ek harcamaları ortadan kaldırır.
Eğitim durumu ne anlama gelir?
Form doldururken bu bölüme geldiğinizde en son bitirdiğiniz eğitim seviyesi yazılır. Örnek vermemiz gerekirse eğer üniversite öğrencisisiniz ve form doldurmanız gerekmekte bu bölüme denk geldiğinizde lise mezunu olduğunuzu belirtmek zorundasınız.

Geri