AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Online derslerin sinavlari yuz yuze mi?

Editör

Yeni Üye

Online derslerin sınavları yüz yüze mi?​

Üniversitelerde yüz yüze sınav kararı: Artık online sınav yapılmayacak | soL haber. YÖK, üniversitelerde sınavların yüz yüze yapılması yönünde karar aldı. YÖK üniversite rektörlüklerine sınavların yüz yüze yapılmasına yönelik kararını iletti.

Acikogretim yuz yuze mi?​

2021-2022 eğitim-öğretim yılında yapılacak AÖL sınavlarının, sınav uygulama takvimine göre E-sınav olarak yapılacak. E-sınav’a katılacak öğrenciler MEB’in belirlediği binaların sınav salonlarında, bilgisayar üzerinden kamera ve gözetmen eşliğinde sınavlara katılacak.

Üniversite sınavları yüz yüze olur mu?​

Üniversite sınavları yüz yüze olur mu?
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’nın 81 ilde bulunan üniversitelere gönderdiği yazıda, üniversitelerdeki sınavlara ilişkin verilen karar açıklandı. Buna göre, ara sınav (vize), dönem sonu sınavı (final) ve bütünlemelerin tamamının yüz yüze yapılmasına karar verildi.

Açık sınavları online mı?​

Açık sınavları online mı?
AÖL sınavlarının ne zaman yapılacağı ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Açık Öğretim Lisesi sınavları yapılıyor. AÖL ikinci dönem sınavlarının yapılacağı tarih belli oldu. Buna göre sınavlar online olarak gerçekleştirilecek ve mart ayında yapılacak.

Online dersler sınavları nasıl olacak?​

Uzaktan Eğitim Sınav Sistemi Nasıldır? Vize Sınavları, internet üzerinden yapılmaktadır. Buna göre öğrenciler vize sınavlarını ev veya internet erişimi olan istediği bir ortamda bilgisayar başında “online” olarak yapacaktır.

2022 Açıköğretim sınavları yüz yüze mi?​

AÖF Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 21- 22 Mayıs 2022 tarihlerinde uygulanacak. AÖF Yaz Okulu Sınavı 13 Ağustos 2022 tarihinde uygulanacak. AÖF BAHAR DÖNEMİ SINAVLARI ONLINE MI, YÜZ YÜZE Mİ? AÖF 2. dönem vize sınavlarının yüz yüze uygulanması bekleniyor.

Açık öğretim Lise sınavları online mı yüzyüze mi?​

Açık öğretim Lise sınavları online mı yüzyüze mi?
DÖNEM NASIL OLACAK? Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; ikinci dönem Açık Lise sınavları, e-Sınav olarak çevrimiçi ortamda gerçekleştirilecek.

Üniversite sınavları online olur mu?​

Üniversite sınavları online olur mu?
2021-2022 eğitim ve öğretim yılında sınavların esas olarak yüz yüze yapılacağı açıklanan yazıda, program özelinde yükseköğretim kurumlarının ilgili kurullarınca uygun görülmesi koşuluyla çevrim içi sınav uygulamalarından da yararlanılabileceği vurgulandı.
Üniversitelerde uzaktan eğitim sınavları nasıl olacak?​
Açık Lise sınavları online mı?​
Açık Öğretim Ortaokulu-Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi sınavı takvime göre online gerçekleşecek. e-Sınav olarak gerçekleşecek söz konusu sınavlar aolweb.meb.gov.tr ekranından yapılacak.

2022 Açık Lise sınavları Nasıl Olacak?​

2022 Açık Lise sınavları Nasıl Olacak?
Öğrenciler, T.C. kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine online sınav kapasitesinde giriş yaparak online sınav uygulamasına katılacaklardır. Sınav başvurusu olmayan ve tüm derslerinden sınavını tamamlayan öğrenciler sınav süresinin sonuna kadar AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giremeyeceklerdir.

Online Üniversite sınavı nasıl olacak?​

Online Üniversite sınavı nasıl olacak?
Tüm sınavlar belirlenen tarihlerde internet üzerinden sözlü olarak gerçekleştirilebilir. Öğrenciler sınav yerine değerlendirilmesi için dersler kapsamında öğrendiklerini aktaracakları ödevler hazırlayabilir. Öğrenciler belirlenen tarihlerde, internet üzerinden çoktan seçmeli yanıtlar verecekleri sınavlara girebilirler.

Yüz yüze sınavlar nasıl olacak?​

Üniversitelerde ve açık öğretimde sınavların yüz yüze mi yoksa online mı yapılacağına dair detaylı bilgiler mevcut. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kararıyla üniversitelerde ara sınavlar, dönem sonu sınavları ve bütünleme sınavları yüz yüze yapılacak. Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınavları ise E-sınav olarak bilgisayar üzerinden kamera ve gözetmen eşliğinde yapılacak.

AÖL sınavlarının online olarak gerçekleştirileceği belirtilirken, Açık Öğretim Ortaokulu, Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi sınavları da takvime göre online yapılacak. Öğrenciler T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle online sınavlara katılabilecekler.

Üniversitelerde uzaktan eğitim sınavları da online olarak gerçekleşebilir ancak genel olarak sınavların yüz yüze yapılacağı açıklanmıştır. Program özelinde belirlenen durumlarda yükseköğretim kurumlarının ilgili kurulların onayıyla çevrim içi sınav uygulamaları da yapılabileceği ifade edilmiştir.

Sonuç olarak, hem üniversitelerde hem de açık öğretimde sınavların çoğunlukla yüz yüze yapılacağına dair kararlar alınmıştır. Ancak belirli durumlarda ve programlarda online sınav uygulamalarından da yararlanılabileceği belirtilmiştir. Bu kapsamda, öğrencilerin güncel duyuruları takip etmeleri önemlidir.

Geri