- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Önleyici rehberlik hizmeti nedir?
Bu programın temel amacı; bireylerin uyum düzeylerini koruyucu ya da zenginleştirici etkinlikleri başlatabilecek, sürdürebilecek ve sonlandırabilecek uzmanlar yetiştirmektir.Ülkemizde özel eğitim hizmetleri hangi kuruma bağlı olarak sürdürülmektedir?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’e bağlı Özel Öğretim Kurumları Başkanlığı, başbakanlığa bağlı Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri (RAM), Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Genel Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu bunlardan bazılarıdır.Rehber öğretmen başka okula görevlendirilebilir mi?
Norm fazlası olan rehber öğretmen görevlendirilirken, bulunduğu okul hariç en fazla 2 okula görevlendirilebilir.
Sınıf Rehberlik dosyasını kim hazırlar?
MADDE 23 – (1) Sınıf rehber öğretmeni aşağıdaki görevleri yapar: a) Sınıf rehberlik planını okul rehberlik ve psikolojik danışma programı ile sınıf rehberlik programı çerçevesinde hazırlayarak en geç ekim ayının ikinci haftasında eğitim kurumu müdürüne onaylatır.Önleyici Rehberlikte neler yapılabilir?
ÖNLEYİCİ REHBERLİKÖnleyici çalışma nedir?
Bilgilendirme ve bilinçlendirme yoluyla, öğrencilere, yaşamda karşılaşabilecekleri olası sorunlarla baş edebilmede kullanabilecekleri “sosyal becerileri” geliştirmelerinde yardımcı olmayı amaçlayan çalışmalardır.
Berksoy Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi
Bu hükümlere göre; Rehber Öğretmenlerin norm kadrosunun bulunduğu okul haricinde başka bir okulda geçici olarak görevlendirilmeleri mümkün değildir. Bir öğretmenin başka bir okula/kuruma geçici görevlendirilebilmesi için izni ve görüşü alınması öğretmenin bulunduğu okulda norm kadro fazlası olması gerekmektedir.
Rehber öğretmen ne zaman norm fazlası olur?
Her derece ve türdeki eğitim kurumlarına, öğrenci sayısının 500 ve 500’ün katlarına ulaşması hâlinde her defasında ilave olarak 1 rehberlik alan öğretmeni norm kadrosu daha verilir.