- Konu Yazar
Önleme maliyetleri nelerdir?
Önleme maliyetleri “Üretilen ürün ve hizmetlerin müşteri istek ve ihtiyaçlarına uygunsuzluğunu önlemek amacıyla özel olarak tasarlanmış tüm faaliyetlerin maliyetidir.” Bu faaliyetler gerçek uygulamalardan önce planlanır ve bu faaliyetlerin maliyetleri gerçek uygulamalardan önce oluşur.Değerlendirme maliyetleri nelerdir?
Değerlendirme Maliyetleri: İstenilen uygunluk kalitesini sağlamak için kalite karakteristiklerinin ölçüm ve kontrolleriyle ilgili giderlerdir.Ölçme maliyeti nedir?
Ölçme ve değerlendirme maliyetleri; girdi , yan ürün ve nihai ürün hatalarını belirlemeye yönelik ve hizmetlerin istenilen ölçülere ,prosedürlere uygunluğunu denetleyen faaliyetler maliyetleridir.Başarısızlık maliyetleri; kalite planları çerçevesinde ele alınan her türlü önleme ve değerlendirme faaliyetlerine rağmen …
Kalitesizlik nedir?
Meydana gelebilecek hataları önlemek amacıyla yürütülen faaliyetler ve mamülün üretim esnasında veya müşteriye teslimden sonra görülen hataların sonucunda ortaya çıkan maliyetlerin tümüne denir.
Fırsat maliyeti nedir nasıl bulunur?
Örneğin, bir şirkete 1000$ yatırırsanız ve yatırımınızdan 200$ kar elde ederseniz, ancak aynı zamanda size 600$ kar sağlayacak başka bir şirkete yatırım yapmayı kaçırırsanız, 600-200 = 400 olduğundan, fırsat maliyetiniz 400$ olacaktır.Toplam Kalite Yönetiminde Kalite maliyetleri nedir?
Kalite maliyetleri; ürün üretilmeden önce meydana gelebilecek hataları önlemek için yapılan çalışmalar, üretim sürecinde ve üretim sonrasında müşteriye teslimden sonra oluşacak hataların ortaya çıkaracağı maliyetler olarak tanımlanır (Yükçü,1999:104).Kalite sistemleri nelerdir?
Kalite yönetim sistemleri, bir kuruluş içerisinde hedeflenen kalitenin gerçekleşmesi için planlı ve stratejik bir şekilde sürdürülen faaliyetlerin tamamıdır. Müşteri memnuniyeti ve sürekli iyileştirme olarak özetlenebilir. Sistemin sağlıklı şekilde işlemesini ve her an rapor oluşturabilmeyi sağlamaktadır.