AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Onkoloji kaca ayrilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
140.933
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Onkoloji kaça ayrılır?​

Onkoloji alt dallara ayrılmaktadır:
- Jinekolojik Onkoloji: Kadın üreme organlarındaki kanserlerin tanı ve tedavisiyle ilgilenir.
- Medikal Onkoloji: Kemoterapi ilaçları konusunda uzmanlaşılan alandır.
- Pediatrik Onkoloji: Çocuklarda gözlemlenen kanserin teşhis ve tedavisiyle ilgilenen onkoloji alanıdır.

Dahiliye Medikal onkoloji neye bakar?​

Medikal onkoloji ayrı bir uzmanlık dalıdır;medikal onkolog tümör tedavisi konusunda uzmanlaşmış bir iç hastalıkları uzmanıdır. Tümör tedavisi bir ekip işidir ve mutlaka bu ekibin tüm üyelerinin bulunduğu merkezlerde uygulanmalıdır.
Onkoloji alt dallara ayrılmaktadır: Jinekolojik Onkoloji: Kadın üreme organlarındaki kanserlerin tanı ve tedavisiyle ilgilenir. Medikal Onkoloji: Kemoterapi ilaçları konusunda uzmanlaşılan alandır. Pediatrik Onkoloji: Çocuklarda gözlemlenen kanserin teşhis ve tedavisiyle ilgilenen onkoloji alanıdır.

Onkoloji Bölümü kaç yıllık?​

Onkoloji Bölümü kaç yıllık?
6 yıl tıp eğitiminin ardından alınan onkoloji uzmanlık eğitimi süresi; radyasyon onkolojisi için 5 yıl, cerrahi onkolojisi için 2 yıl, çocuk hematolojisi ve onkolojisi, tıbbi onkoloji ve jinekolojik onkoloji cerrahisi uzmanlıkları için 3’er yıldır.

Onkoloji ne demem?​

Onkoloji; vücutta var olan tümörlerin oluşumu, nedenleri, tanısı, tedavisi ve kalıtımla ilişkisini inceleyen bilim dalıdır.

Onkolojiye Ne zaman gidilir?​

Özellikle Lösemi, böbrek kanseri, karaciğer kanseri, kemik kanseri ve daha pek çok kanser türü ile Onkoloji Uzmanları ilgilenir. Onkoloji uzmanları vücutta meydana gelen kanser türlerine dair tanı koyduktan sonra tedavi sürecini başlatırlar. Onkoloji uzmanları kanser çeşitlerinin tümü ile ilgilenirler.

Onkoloji bölümleri nelerdir?​

Onkoloji bölümleri nelerdir?
Onkolojinin birkaç tane olmak üzere çeşitli alt alanları bulunmaktadır. Jinekolojik onkoloji, radyasyon onkolojisi, cerrahi onkoloji, medikal onkoloji ve pediatrik onkoloji bu alt alanlar arasında yer alır.

Onkoloji Hemşireliği ne yapar?​

Kansere yakalananlar için onkoloji hemşireleri, hayatlarındaki en zor ve özel anlarda, bakım veren, eğiten, teşvik eden kişilerdir. Onkoloji hemşireleri, çok disiplinli bir ekipte, birçok alanda (poliklinik, servis, kemoterapi ünitesi, kök hücre ve kemik iliği nakli birimi) çalışmaktadır.

Onkoloji servisinde neler yapılır?​

Onkologlar, kanser ve kanser türevleri ile ilgilenmektedir. Kanserin oluşumunun nasıl olduğu, yapısı, neden olduğu, tanısı ve tedavisi dahil, cerrahi operasyonlar ile de uğraşmaktadır. Onkolojinin alt alanları da bulunmaktadır.

Onkoloji bölümüne nasıl randevu alınır?​

Onkoloji bölümüne nasıl randevu alınır?
Web sayfamızın Online Randevu linkine tıklayarak randevu alabilirsiniz. Çağrı merkezinden hafta içi ve hafta sonu 08:00 – 23:30 saatleri arasında telefonla randevu verilmektedir. Randevu telefonumuz (0216) 457 37 37 i arayarak randevu alabilirsiniz. Lütfen randevu sekreterinin soracağı soruları doğru cevaplayınız.

Onkoloji için hangi bölüme gidilir?​

Tıbbi onkoloji yalnızca kanserli hastaların tedavisini değil, kanserden korunma, tarama, erken tanı alanlarını da kapsayan bir bilim dalı. Yani, kanserin her aşaması tıbbi onkolojiyi ilgilendiriyor.

Dr Nil Molinas kimdir?​

Editörlüğünü yaptığı 4 bilimsel kitabı bulunuyor. 27 bilimsel kitapta ise bölüm yazarı olarak görev aldı. Pek çok bilimsel kongre ve sempozyumda başkanlık yaptı. Uluslararası bilimsel dergilerde yayımlanmış toplam 39, ulusal dergilerde ise 31 makalesi bulunuyor.
 
Merhaba, onkoloji hakkında merak ettiğiniz konuları detaylı bir şekilde açıklayabilirim. Onkoloji, vücutta var olan tümörlerin oluşumu, nedenleri, tanısı, tedavisi ve kalıtımla ilişkisini inceleyen bilim dalıdır.

Onkoloji çeşitli alt dallara ayrılmıştır. Bunlar arasında;
- Jinekolojik Onkoloji: Kadın üreme organlarındaki kanserlerin tanı ve tedavisiyle ilgilenir.
- Medikal Onkoloji: Kemoterapi ilaçları konusunda uzmanlaşılan alandır.
- Pediatrik Onkoloji: Çocuklarda gözlemlenen kanserin teşhis ve tedavisiyle ilgilenen onkoloji alanıdır.
- Radyasyon Onkolojisi
- Cerrahi Onkolojisi

Bunun yanı sıra, onkoloji hemşireliği de çok önemli bir alandır. Kansere yakalananlar için onkoloji hemşireleri, hayatlarının en zor ve özel anlarında bakım veren, eğiten ve teşvik eden kişilerdir. Çok disiplinli bir ekipte, polikliniklerde, servislerde, kemoterapi ünitelerinde ve diğer birimlerde çalışırlar.

Onkoloji bölümüne randevu almak için genellikle hastanenin çağrı merkezinden veya online sistemlerinden randevu alabilirsiniz. İlgili hastanenin web sitesinde bulunan Online Randevu bölümünden veya çağrı merkezinden randevu talebinde bulunabilirsiniz.

Özetle, onkoloji kanserle ilgili birçok farklı alana sahip bir bilim dalıdır ve uzmanlık gerektiren bir alandır. Her bir alt dal, belirli bir alanı kapsayarak hastalara en iyi tedaviyi sunmayı hedefler. Umarım bu bilgiler işinize yarar. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst