Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Onkoloji icin hangi bolumden randevu alinir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
38.123
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Onkoloji için hangi bölümden randevu alınır?​

6 yıl tıp eğitiminin ardından alınan onkoloji uzmanlık eğitimi süresi; radyasyon onkolojisi için 5 yıl, cerrahi onkolojisi için 2 yıl, çocuk hematolojisi ve onkolojisi, tıbbi onkoloji ve jinekolojik onkoloji cerrahisi uzmanlıkları için 3’er yıldır.

Onkoloji uzmanı ne iş yapar?​

Onkoloji alanında uzmanlaşan doktorlara, kanser uzmanı veya medikal / tıbbi onkolog denir. Tıbbi onkolog, kanseri tüm sürecine (kanserden korunma, kanser riski, tanı, tedavi planlaması ve uygulaması ve destek tedaviler) hakim doktordur.

Onkoloji Nedir Ne Demek?​

Onkoloji Nedir Ne Demek?
Onkoloji kanserin oluşumu, nedenleri, kalıtımla ilişkisi, tanısı, tedavisi, kanserle ilgili istatisikler ve kanserden korunmayla ilgilenen tıp dalıdır. Kanser bir tümör türüdür, kötü huylu (kötücül, habis, malin) tümörleri ifade eder. Onkoloji Türkçede ‘kanserbilim’ olarak ifade edilebilir.

Kanser tedavisi için hangi bölüme gidilir?​

Onkoloji Türkçede “kanserbilim” olarak ifade edilir. Hastaların takip ve tedavisinde cerrahi uzmanlar ile iş birliği yapılır. Cerrahi onkoloji, tıbbi onkoloji ve radyasyon onkolojisi ortak çalışma ile hastanın tedavi ve takibini gerçekleştirir.

Onkoloji de ne yapılır?​

Kanserin oluşumu, tanısı, nedenleri ve tedavisiyle ilgilenen; kalıtımla ilişkisini inceleyen tıp dalıdır. Kanser, kötü huylu tümörleri ifade eder. Onkoloji Türkçe’de “kanserbilim” olarak ifade edilir. Hastaların takip ve tedavisinde cerrahi uzmanlar ile iş birliği yapılır.

Onkoloji Bölümü Hangi hastalara bakıyor?​

Onkoloji Bölümü Hangi hastalara bakıyor?
Tıp dünyasında önemli bir yere sahip olan Onkoloji alanı pek çok hastalığa bakar. Özellikle Lösemi, böbrek kanseri, karaciğer kanseri, kemik kanseri ve daha pek çok kanser türü ile Onkoloji Uzmanları ilgilenir.
Kanser Taraması hangi hastanede yapılır?​
Taramalar, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezileri (KETEM), Toplum Sağlığı Merkezleri (TSM), Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM), Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) ve Mobil Kanser Tarama araçları da dahil olmak üzere birinci basamak sağlık kuruluşlarında ücretsiz gerçekleştiriliyor.
 
Onkoloji alanında sorularınıza detaylı cevaplar vermek isterim:

- **Onkoloji için randevu alınan bölüm**: Onkoloji uzmanına randevu almak istediğinizde genellikle hastanelerin Onkoloji veya Tıbbi Onkoloji bölümlerinden randevu alabilirsiniz. Bu bölümlerde kanser tanısı konulan hastaların takibi, tedavisi ve destek tedavileri yürütülmektedir.

- **Onkoloji uzmanının işi**: Onkoloji uzmanları, kanserin tüm sürecine hakim olan doktorlardır. Kanserle ilgili korunma, risk faktörleri, tanı, tedavi planlaması ve uygulaması, destek tedaviler gibi konularda hastalara yardımcı olurlar.

- **Onkoloji Nedir?**: Onkoloji, kanserin oluşumu, nedenleri, kalıtımla ilişkisi, tanısı, tedavisi, istatistikleri ve kanserden korunma konularıyla ilgilenen tıp dalıdır. Kanser, kötü huylu tümörleri ifade eder ve Türkçe'de "kanserbilim" olarak da adlandırılabilir.

- **Kanser tedavisi için hangi bölüme gidilir?**: Kanser tedavisi için genellikle Onkoloji bölümüne gidilir. Burada cerrahi uzmanlar, tıbbi onkologlar ve radyasyon onkologları iş birliği yaparak hastanın tedavi ve takibini gerçekleştirirler.

- **Onkoloji alanında neler yapılır?**: Onkoloji, kanserin oluşumu, nedenleri, tanısı ve tedavisiyle ilgilenen bir tıp dalıdır. Hastaların takip ve tedavisinde cerrahi uzmanlar ile iş birliği yapılır.

- **Onkoloji Bölümü Hangi hastalara bakıyor?**: Onkoloji bölümü, pek çok farklı kanser türüne bakar. Lösemi, böbrek kanseri, karaciğer kanseri, kemik kanseri gibi çeşitli kanser türleri ile ilgilenen Onkoloji uzmanları hastaların tedavi süreçlerinde önemli bir rol oynarlar.

- **Kanser Taraması nerede yapılır?**: Kanser taramaları genellikle Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM), Toplum Sağlığı Merkezleri (TSM), Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM), Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) ve Mobil Kanser Tarama araçları gibi sağlık kuruluşlarında ücretsiz olarak yapılmaktadır. Bu taramalar erken teşhis ve farkındalık için önemli bir rol oynamaktadır.

Eğer başka sorularınız varsa, cevaplamaktan memnuniyet duyarım.
 
Geri
Üst