- Konu Yazar
Önemli yanlışlık riski nelerden oluşmaktadır?
Önemli yanlış- lık risklerinin özünü ifade eden bu kavram şu şekilde tanımlanmaktadır: “Denetçinin yargısına göre denetimde özellikle dikkat edilmesi gereken belirlenmiş ve değerlendirilmiş önemli yanlışlık riskidir(BDS-315).” Bir başka ifadeyle önemli risk, denetçinin daha önce belirlemiş olduğu önem- li yanlışlık …Denetçinin Anonim Ortaklığı olumsuz raporu nasıl sonuçlanır?
Sonuç Bağımsız denetim sistemi ile anonim şirket hesaplarında şeffaflık ve Uluslararası Muhasebe Standartları ile uyumlu şekilde denetim yapılmasının sağlanması amaçlanmıştır. [2] Bağımsız Denetime Tabi Olacak Şirketlerin Belirlenmesine Dair Karar 23.01.2013 tarih ve 28537 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.Yönetimin iddiaları nelerdir?
Yönetimin iddiaları nelerdir?İşletme yönetimi tarafından finansal tablolarda yapılan beyanlara yönetim iddiaları denir. Yetkilendirme, işlem türleri ve olaylara ilişin yönetim iddialarındandır. Var olma, hesap bakiyelerine ilişkin yönetim iddiasıdır. Finansal tabloları hazırlama sorumluluğu işletme yönetimindedir.
BDS 315 nedir?
BDS 315 nedir?BDS 315 İşletme ve Çevresini Tanımak Suretiyle ‘Önemli Yanlışlık’ Risklerinin Belirlenmesi ve Değerlendirilmesi Standardının ilk sürümü, 1/1/2013 tarihinde ve sonrasında başlayacak hesap dönemlerinin denetiminde uygulanmak üzere 30/12/2013 tarihli ve 28867 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.