AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Onemli Turizm Bolgeleri

haberci

Yeni Üye
Turkiyedeki Onemli Turizm Bolgeleri
Turkiye'nin Onemli Turizm Bolgeleri
Trabzon Sumele Manastırı
Bolu Abant Golu
Marmara İstanbul
Ayasofya Muzesi , Ayairini Kilisesi, Kapalıcarşı , Kızkulesi, Anadolu ve Rumeli Hisarı gibi bir cok onemli tarihi eser yer almaktadır
Marmara Bursa
Marmara Canakkale
Ege Bolgesi İzmir
Ege Bolgesi AydınKuşadası
Ege Bolgesi AydınDidim
Eğe Bolgesi DenizliPamukkale
Eğe Bolgesi Afyon
Akdeniz Bolgesi Antalya
(AlanyaManavgatKaş Kemer, Termessos , Olimpos, Perge)
Akdeniz Bolgesi Mersin
Akdeniz Bolgesi IspartaEğirdir Golu
Akdeniz BolgesiSilifke
İc Anadolu NevşehirKapadokya
İc Anadolu AnkaraAnıtkabir, Ankara Şereflikochisar
İc Anadolu KonyaMevlana Muzesi
Doğu Anadolu Bolgesi ErzurumPalandoken
(Ağrı Dağı , Van Golu , Akdamar Adası Ahlat Selcuklu Mezarları , Erzurum Aziziye Anıtı , Yakutiye Medresesi)
Guneydoğu Anadolu Bolgesi Diyarbakır
Guneydoğu Anadolu Bolgesi Adıyaman
Guneydoğu Anadolu Bolgesi Hatay
Guneydoğu Anadolu Bolgesi Mardin

Türkiye'nin önemli turizm bölgeleri hakkında bilgi vermek isterim.

1. Trabzon: Trabzon, Sümela Manastırı ile ünlüdür. Bu manastır, yüksek bir kayalığın üzerine inşa edilmiş eski bir manastırdır ve benzersiz doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini büyüler.

2. Bolu: Bolu, Abant Gölü ile turistlerin ilgisini çeker. Bu doğal göl, etrafındaki ormanlar ve yürüyüş parkurlarıyla doğa severler için popüler bir destinasyondur.

3. Marmara - İstanbul: Marmara Bölgesi'nin en önemli şehri olan İstanbul, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dikkat çeker. Ayasofya Müzesi, Aya İrini Kilisesi, Kapalı Çarşı, Kız Kulesi, Anadolu ve Rumeli Hisarı gibi birçok önemli tarihi yapı İstanbul'da bulunmaktadır.

4. Marmara - Bursa: Bursa, tarihi mirası, yeşil doğası ve termal turizm olanakları ile ziyaretçilerini ağırlar.

5. Marmara - Çanakkale: Çanakkale, Gelibolu Yarımadası ve tarihi Çanakkale Savaşları alanıyla önemli bir turizm bölgesidir.

6. Ege Bölgesi - İzmir: İzmir, sahil şeridi, tarihi mekanları ve lezzetli mutfağı ile Ege'nin incisi olarak bilinir.

7. Ege Bölgesi - Aydın (Kuşadası ve Didim): Aydın, turistik destinasyonları Kuşadası ve Didim ile ünlüdür. Kuşadası'nın güzel plajları ve Didim'in antik kentleri ziyaretçilerini cezbeder.

8. Ege Bölgesi - Denizli (Pamukkale): Denizli, doğal güzelliklerinden biri olan Pamukkale'ye ev sahipliği yapar. Pamukkale'nin termal suları ve beyaz travertenler turistler için eşsiz bir deneyim sunar.

Bu bölgelerin dışında Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri de Türkiye'nin turizm açısından zengin bölgeleridir. Akdeniz'in Antalya, Mersin, Isparta gibi şehirleri plajları ve tarihi eserleriyle ünlüdür. İç Anadolu'nun Nevşehir (Kapadokya), Ankara (Anıtkabir), Konya (Mevlana Müzesi), Doğu Anadolu'nun Erzurum (Palandöken) ve Güneydoğu Anadolu'nun Diyarbakır, Adıyaman, Hatay, Mardin gibi şehirlerinde de turistik destinasyonlar bulunmaktadır.

Geri