AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

On izin nasil alinir?

Editör

Yeni Üye

Ön izin nasıl alınır?​

Ön İzin Belgesi Nereden Alınır? Mesleki yeterlilik gerektiren; sağlık hizmetlerinde çalışacak yabancılar Sağlık Bakanlığından, eğitim hizmetlerinde çalışacak yabancılar Milli Eğitim Bakanlığından ön izin alabilirler. Yabancı uyruklu öğretim elemanları ise Yükseköğretim Kuruluna başvurarak ön izin alabilir.

Ön izin ne demek?​

Ön izin ne demek?
Ön izin, irtifak hakkı tesis edilmeden veya kullanma izni verilmeden önce; tescil, ifraz, tevhit, terk ve benzeri işlemlerin yapılması veya imar planının yaptırılması, değiştirilmesi ya da uygulama projelerinin hazırlanması ve onaylatılması gibi işlemlerin yerine getirilebilmesi için İdarece verilen izni ifade eder.

Calisma izin belgesi şartları nelerdir?​

Calisma izin belgesi şartları nelerdir?
Başvuruda bulunan çalışana dair kimlik bilgilerinin yanı sıra sokağa çıkma kısıtlaması sırasında hangi amaçla iş yerinde olması gerektiği, çalışma süresi/zaman dilimi, iş yeri ve ikamet adresi, varsa kullanacağı servis ya da araç plaka bilgisinin de yer alacağı görev belgesinin çıktısı başvuruda bulunan kişi tarafından …

Çalışma izin belgesi neleri kapsar?​

4817 sayılı Kanun kimleri kapsamaktadır? Türkiye’de bağımlı ve bağımsız çalışan yabancıları, bir işveren yanında meslek eğitimi gören yabancıları ve yabancı çalıştıran gerçek ve tüzel kişileri kapsamaktadır.

Yabancı Akademisyenler ön izin almak için nereye başvuru yapılması gerekir?​

Yabancı Akademisyenler ön izin almak için nereye başvuru yapılması gerekir?
Bu kapsamda ilgili üniversitelerin yabancı uyruklu öğretim elemanlarına yönelik çalışma izni başvuruları için öncelikle eski uygulamada olduğu gibi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığından ön izin almaları ve ardından bu ön iznin sisteme yüklenmesi suretiyle e-Devlet kapısı üzerinden Bakanlığımıza başvuru yapmaları …

Sağlık Bakanliği ön izin belgesi nasıl alınır?​

Sağlık Bakanliği ön izin belgesi nasıl alınır?
17 Mart 2020 Salı tarihinden itibaren Sağlık Bakanlığı ön izin işlemleri e-posta yolu ile gerçekleştirilecektir. Ön izin başvuruları; dilekçe, faturalar ve varsa gerekli görülen diğer evraklar ile[email protected]adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Çalışma muafiyet izni nasıl alınır?​

Vatandaşlar kendilerine ait şifre ile girdikleri e-Devlet sistemi üzerinden İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemine girecek. Buradaki seçenekler arasından “çalışma muafiyet izin belgesi işlemleri” kısmı seçilerek başvuru onaylanacak. Başvurunun alındığına ve onaylandığına dair SMS ile bilgilendirme yapılacak.

Çalışma muafiyet izin belgesi kimler için?​

Çalışma muafiyet izin belgesi kimler için?
– Yurt içi ve dışı müsabaka, kamplara katılacak milli sporcular, seyircisiz, profesyonel spor müsabakalarındaki sporcu, yönetici ve diğer görevliler. – ÖSYM tarafından ilan edilmiş merkezi sınavlara katılacağını belgeleyenler ve bu kişilerin yanlarında bulunan refakatçileri, sınav görevlileri.

Öğretim Görevlisi yabancı uyruklu olabilir mi?​

Öğretim Görevlisi yabancı uyruklu olabilir mi?
Yükseköğretim kurumlarında lisans ve lisansüstü düzeyde ders vermek amacıyla istihdam edilecek yabancı uyruklu öğretim üyelerinin de doktora derecesine sahip olmaları ve ders vereceği programın eğitim diliyle ilgili yeterliğini kanıtlamış olmak kaydıyla ya YÖK tarafından tanınan yükseköğretim kurumlarından birinde en …

Ihracat ön izni nereden alınır?​

İhracat belgesi almak için ilk adım İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterlikleri ve Ekonomi Bakanlığı’na başvuruda bulunmaktır. Başvuruda gerekli belgeleri verip, ihracatın yapılacağı gümrük idaresine giderek işlemler başlatılabilir.

Ön izin, belirli işlemlerin gerçekleştirilmesi için idare tarafından verilen izin anlamına gelmektedir. Ön izin belgesi, irtifak hakkı tesis edilmeden veya kullanma izni verilmeden önce; tescil, ifraz, tevhit, terk ve benzeri işlemlerin yapılması, imar planının yaptırılması veya değiştirilmesi gibi işlemlerin yerine getirilebilmesi için gereklidir.

Çalışma izin belgesi ise 4817 sayılı Kanun kapsamında Türkiye'de bağımlı ve bağımsız çalışan yabancıları, bir işveren yanında meslek eğitimi gören yabancıları ve yabancı çalıştıran gerçek ve tüzel kişileri kapsamaktadır. Bu belge için gerekli başvuru şartları arasında kimlik bilgileri, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında iş yerinde olması gereken amaç, çalışma süresi, iş yeri ve ikamet adresi gibi detaylar olabilir.

Yabancı akademisyenler çalışma izni için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'ndan ön izin almalı ve ardından bu ön izni sisteme yükleyerek Bakanlık kanalıyla başvuruda bulunmalıdır. Benzer şekilde, Sağlık Bakanlığı ön izin belgesi almak isteyenlerin başvurularını e-posta yoluyla gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Çalışma muafiyet izni ise yurt içi ve dışı müsabakalara katılacak sporcular, sınavlara girecek adaylar ve refakatçileri, sınav görevlileri gibi belirli gruplar için verilmektedir. Bu belge için İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi üzerinden başvuru yapılabilir ve başvuru onaylandığında SMS ile bilgilendirme yapılır.

Öğretim görevlisi olarak yabancı uyruklu olmak mümkündür. Yükseköğretim kurumlarında ders vermek üzere istihdam edilecek yabancı öğretim üyelerinin belirli niteliklere sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca ihracat ön izni almak için başvuruları İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterlikleri ve Ekonomi Bakanlığı'na yapılabilir. Başvuruda gerekli belgelerin sunulması ve işlemlerin takip edilmesi önemlidir.

Geri