AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

On cam catlagi ilerlemesi nasil durdurulur?

Editör

Yeni Üye

Ön cam çatlağı ilerlemesi nasıl durdurulur?​

İlk olarak camın çatlak bölümü özel vakum makinesi ile temizlenir ve çatlak bölümün içindeki hava alınır. Çatlağın durdurulması ve ilerlememesi için içinde toz ve kir parçalarının bulunmaması gerekmektedir. Vakum makinesi ile çatlak bölümün içi temizlendikten ve hava alındıktan sonra çatlak alana reçine enjekte edilir.

Cam çatlağının ilerlememesi için ne yapılır?​

Cam çatlağının ilerlememesi için ne yapılır?
Camın darbe alan bölümüne belli aralıklarla bir ya da iki damla şeffaf oje damlatın. Bu yöntem, birkaç defa tekrarlandığında camdaki çatlağın içi doluyor ve büyümesinin önüne geçilmiş oluyor.

Cam Çatlağı nasıl kapatılır?​

Cam Tamiri Nasıl Yapılır
- Çatlak Veya Kırık Cam Nasıl Tamir Edilir.
- Cam Tamiri Nasıl Yapılır ADIM 1: Camı bulaşık deterjanı ile temizleyin.
- ADIM 3: Epoksiyi bir macun bıçağı kullanarak camdaki çatlağa uygulayın.
- ADIM 4: Fazla epoksiyi bir tıraş bıçağıyla alın.
- ADIM 5: Yüzeyi temizleyleyin.

Ön cam çatlak muayeneden geçer mi?​

Ön cam çatlak muayeneden geçer mi?
Ön camda bulunan ve sürücünün görüş alanı içinde görüşü engelleyen çatlak, kırık, aşırı derecedeki çizilmeler ağır kusur olarak tanımlanmaktadır. Bu araçlar muayeneyi geçememektedir.
Cam çatlak izi nasıl geçer?​
Camı ve çatlak bölgeyi nemli bir bez ve bir iki damla bulaşık deterjanı ile temizleyin . Toz, yağ veya parmak izlerini temizlemek ve ardından deterjan kalıntısını yine temiz nemli bir bezle alın. Camın tamamen kurumasını bekleyin.

Cam ne ile yapıştırılır?​

Cam ne ile yapıştırılır?
Genel cam yapıştırma veya kırık cam eşyalarınızı yapıştırmak için, cam için özel üretilmiş cam yapıştırıcılarını, şeffaf epoksileri, genel maksatlı yapıştırıcıları veya japon yapıştırıcısı kullanabilirsiniz.

Çatlak cam fenni muayeneden geçer mi?​

Araç muayene sırasında cam hasarı kontrolü sadece ön cam için yapılmaktadır. Ön camda bulunan ve sürücünün görüş alanı içinde görüşü engelleyen çatlak, kırık, aşırı derecedeki çizilmeler ağır kusur olarak tanımlanmaktadır. Bu araçlar muayeneyi geçememektedir.

Tüvtürk kırık cam kabül eder mi?​

Tüvtürk kırık cam kabül eder mi?

Evet, TÜVTÜRK araç muayene sırasında cam hasarı kontrolü yapmaktadır. Ön camda bulunan ve sürücünün görüş alanını engelleyen çatlak, kırık veya aşırı derecede çizilmiş camlar ağır kusur olarak değerlendirilir ve aracın muayeneden geçmesini engeller. Bu nedenle, kırık camlar TÜVTÜRK muayenesinde kabul edilmez ve aracın muayene için uygun hale getirilmesi gerekebilir. Cam hasarı, sürücünün ve diğer yol kullanıcılarının güvenliği açısından dikkate alınması gereken önemli bir konudur.

Geri