Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Omuzda kas yirtilmasi agrisi nasil olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.241
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Omuzda kas yırtılması ağrısı nasıl olur?​

Rotator kılıf yırtıklarında özellikle istirahat ve gece ağrısı tipiktir. Gece ağrısı etkilenen tarafa yatmakla daha da belirgin hale gelir. Ağrı omuzdan başlayıp kolun üst tarafına doğru ilerler, yanıcı sızı şeklindedir. Kolu yukarı kaldırma sırasında artar.

Omuzdaki yırtıklara ne iyi gelir?​

Anti-inflamatuar ilaçlar, uygun egzersizler ve fizik tedavi yöntemleri ile tedaviye başlanır. Doktorunuzun gerek gördüğü durumlarda omuza yapılacak tek doz kortizon enjeksiyonları ağrı rahatlatılabilir. İlaç, kortizon enjeksiyonu ve fizik tedaviye rağmen ağrısı devam eden hastalarda cerrahi tedavi yapılır.
Omuz Kas Yırtıklarının Belirtileri Omuz ağrısı özellikle gece etkilenen omuz üzerine yatmakla artar. Ağrı omuzla dirsek arasındadır. Kolun kullanımını gerektiren saç taramak, başı yıkamak, giyinmek gibi günlük yaşam aktiviteleri ağrılıdır ve zorlukla yapılır.

Kolda yırtık ağrısı nasıl geçer?​

Kolda yırtık ağrısı nasıl geçer?
Hafif yırtıklarda uygulanan tedavi olarak, istirahat, ödem ve ağrı giderici ilaç verilmesi, buz uygulanması, masaj ve bandajlama sayılabilir. Sadece istirahat, egzersiz kısıtlaması ve ilaç tedavisi ile hafif yırtıkların büyük çoğunluğunu tedavi etmek mümkündür.

Omuzda kas yırtılması ağrısı nasıl geçer?​

Omuzda kas yırtılması nasıl anlaşılır?​

Omuz Tendon Yırtıkları Belirtileri Nelerdir?
- Omuz ekleminde sürtünme sesi.
- Kolda güçsüzlük.
- Şekil bozuklukları da yaşanabilmektedir.
- Kolu yana açamama, yukarı kaldıramama gibi hareket kısıtlılıkları
- Günlük aktiviteleri gerçekleştirmenin zorlaşması

Omuz kas yırtılması kendiliğinden geçer mi?​

Omuz kas yırtılması kendiliğinden geçer mi?
Omuz Kas Yırtıklarında Artroskopik Cerrahi Tam kat omuz kas yırtığı kendiliğinden iyileşmez. Omuz eklemi fonksiyonlarını sağlamak için bu yırtıklarda ve bazı kısmi yırtıklarda cerrahi tedavi gereklidir.
Omuz yırtığı tedavi edilmezse ne olur?​
Tedavi edilmeyen omuz kas yırtıkları genişleyerek kireçlenmeye sebep oluyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Coşkun Avcı, “Omuz kas yırtıkları tedavi edilmezse yırtık genişleyerek omuz ekleminde güç kaybının yanı sıra eklemde artroza (kireçleme) sebep olabilir.
Koldaki yırtık tedavi edilmezse ne olur?​
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Coşkun Avcı, “Omuz kas yırtıkları tedavi edilmezse yırtık genişleyerek omuz ekleminde güç kaybının yanı sıra eklemde artroza (kireçleme) sebep olabilir. Bu nedenle ideal olarak, yırtık tespit edildikten sonra cerrahi tedavi 3 ayı geçirmeden yapılması gerekir” dedi.

Kas yırtılması ağrısına ne iyi gelir?​

Kas yırtılması ağrısına ne iyi gelir?
Kas yırtılmasına iyi gelen besinler ise şu şekilde sıralanabilir:
- Melisa otu: Son yıllarda en çok tüketilen bitki çaylarının başında gelen melisa otu, kas ve eklem ağrılarına iyi gelir.
- Süt ve süt ürünleri: Süt, peynir ve yoğurt kalsiyum açısından oldukça zengindir.
- Papatya çayı:
- Kivi:
- Lavanta yağı:

Kas yırtılması ne kadar sürede iyileşir?​

Küçük kas lifi yırtılmaları 2-3 hafta içerisinde iyileşir. Daha ciddi yırtılmalarda ise bu süre 6 haftaya kadar uzayabilir.

Kas yırtılması nasıl teşhis edilir?​

Kemiği hareket ettiren kaslar yırtıldığı için hareketsizlik ortaya çıkıyor….Kas yırtılması belirtileri aşağıdaki gibidir;
- Ağrı
- Dokunma ile ortaya çıkan aşırı hassasiyet.
- Ciltte morluk ve şişlik.
- Hareket etmede kısıtlılık.
- Yaralanmanın olduğu bölgeye kramp girmesi.
- Yırtık bölgede göçme.
 
Omuzda kas yırtılması ağrısı genellikle tipik belirtilerle kendini gösterir. Bu belirtiler arasında omuzdan başlayıp kolun üst tarafına doğru ilerleyen yanıcı sızı şeklindeki ağrı, özellikle gece ve istirahat halinde artan ağrı, kolu yukarı kaldırmak gibi hareketlerde şiddetlenen ağrı yer alır. Ayrıca omuz yırtıklarında omuz ekleminde sürtünme sesi, kolda güçsüzlük, şekil bozuklukları, kolu yana açamama veya yukarı kaldıramama gibi hareket kısıtlılıkları da sıkça görülebilir.

Omuz kas yırtıklarına müdahalede anti-inflamatuar ilaçlar, uygun egzersizler, fizik tedavi yöntemleri uygulanır. Bazı durumlarda doktorun önerisiyle kortizon enjeksiyonları da ağrıyı hafifletebilir. Ancak ilaç tedavisi, enjeksiyon ve fizik tedaviye rağmen ağrı devam ediyorsa cerrahi müdahale gerekebilir.

Kas yırtığı tedavisi için ise istirahat, ödem ve ağrıyı giderici ilaçlar, buz uygulaması, masaj ve bandajlama gibi yöntemler uygulanabilir. Hafif yırtıklarda genellikle istirahat, egzersiz kısıtlaması ve ilaç tedavisi yeterli olabilirken, ciddi yırtıklarda cerrahi müdahale gerekebilir.

Kas yırtılması tedavi edilmezse, omuzda veya kol kaslarında güç kaybı yaşanabilir ve ileri vakalarda eklemde artroza (kireçlenme) yol açabilir. Bu nedenle, yırtıkların tespit edilmesi durumunda uzman tavsiyesi ile tedavi sürecine hemen başlanması önemlidir. Ayrıca kas yırtılması için iyileşmeyi destekleyen besinler arasında melisa otu, süt ve süt ürünleri, papatya çayı, kivi ve lavanta yağı gibi besinler yer alabilir.

Kas yırtılması genellikle küçük lif yırtıklarında 2-3 hafta içinde iyileşirken, daha ciddi yırtıklarda iyileşme süresi 6 haftaya kadar uzayabilir. Kas yırtılması teşhisi genellikle belirtilerin gözlemlenmesi ve muayene ile konulur. Bu belirtiler arasında ağrı, hassasiyet, morluk, şişlik, hareket kısıtlılığı ve kramp gibi durumlar yer alabilir. Tedavi sürecinde uzman hekimler tarafından yapılan teşhis ve uygun tedavi yöntemleriyle iyileşme süreci hızlandırılabilir.
 
Geri
Üst