Omuz kiriklarinin tedavisi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
216.972
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Omuz kırıklarının tedavisi nasıl yapılır?​

Omuz kırıkları ciddi anlamda ağrılara neden olan rahatsızlıklardan biridir. Bu konuda en önemli durum erken teşhis ve tedavi uygulamalarıdır. Doktorun tavsiye edeceği fizik tedavi süreçleriyle de tedavi süreci devam edebilir. Omuz Kırığı Kimlerde Görülür? Omuz Kırığında Teşhis Nasıl Konulur?

Omuz kırığı Kimlerde görülür?​

Omuz Kırığı Kimlerde Görülür? Omuz kırığı, vücuttaki genel kırıkların yüzde 5 oranını oluşturmaktadır. Genç yaşlarda olan kişilerde ateşli silah yaralanmaları, yüksekten sert düşme ya da trafik kazaları gibi durumlarda ortaya çıkabilir. Buna ek olarak yüksek enerjili travmalarda da yaşanabilir.
Omuz kırığı ile ilgili bazı belirtiler vardır.?
Omuz kırığı, vücuttaki genel kırıkların yüzde 5 oranını oluşturmaktadır. Genç yaşlarda olan kişilerde ateşli silah yaralanmaları, yüksekten sert düşme ya da trafik kazaları gibi durumlarda ortaya çıkabilir. Buna ek olarak yüksek enerjili travmalarda da yaşanabilir. Yaşlı kişilerde bu durum osteoporozla birlikte görülebilmektedir.
Hangi yöntemlerle omuz kırığı tedavisi yapılır?
Elbette tanı konulma sürecinde bir takım muayeneler yapılır ve gerekli teşhis konulduktan sonra hızlı bir şekilde tedavi sürecine geçilir. Cerrahi olarak yapılabilen omuz kırığı tedavisi ayrıca fizik tedavi uygulamasıyla da gerçekleştirilebilmektedir. Bu konuda önemli olan durum hangi tür omuz kırığının gerçekleştiğini saptamaktır.

Nasıl bir tedavi yöntemiyle omuz kırığı görülebilmektedir?​

Omuz bölgesinde bulunan kemiklerde yaşanan deformasyonlarla beraber omuz kırığı görülebilmektedir. Bununla beraber ortaya çıkacak bulgular eşliğinde hızlı bir şekilde tedavi sürecine başlanmalıdır.

Omuz kireçlenmesi nedeni nelerdir?​

Omuz kireçlenmesinin aynı zamanda da dejeneratif bir eklem hastalığı olması nedeniyle, eklemlerde bulunmakta olan kıkırdakların aşınması sonucunda ortaya çıkacak bir hastalık türü olmaktadır. Eklemlerde ki iki kemiğin kıkırdağın aşınması sonucunda birbirine sürmesi nedeniyle kireçlenme meydana gelecektir.
 
Geri
Üst