AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Omur Hanimla Guz Konusmalari hangi kitap?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ömür Hanımla Güz Konuşmalari hangi kitap?​

Ivan İlyiç’in Ölümü kitabını bitirdikten sonra aklıma Şükrü Erbaş’ın Ömür Hanımla Güz Konuşmaları şiirinden bir dizesi geldi: “Ölümü bilerek nasıl yaşar insan, geride dünyanın kalacağını bilerek nasıl ölür?” 84 syf. Şükrü Erbaş’ın Ömür Hanımla Güz Konuşmaları adlı şiirini herkes bilir.

Ömür Hanımla Güz Konuşmaları şiir mi?​

Ömür Hanımla güz konuşmaları şiiri – Şükrü Erbaş
Ömür Hanımla Güz Konuşmaları ne anlatıyor?​
ömür hanım’la güz konuşmaları… 1983 yılında, kendi içimden çıkarıp dünyanın ortasına bıraktığım; kendimi, bir başkasıymış gibi kendime anlattığım; yalnızlığımı, yine kendi yalnızlığımla ete kemiğe büründürdüğüm bir varoluş acısıdır.

Ömür Hanım’la Güz Konuşmaları kime yazıldı?​

Ömür Hanım’la Güz Konuşmaları kime yazıldı?
Elbette “Ömür Hanımla Güz Konuşmaları”ndan bahsediyoruz. Şükrü Erbaş’ın düzyazıya çok yakın olan bu şiiri, dünyanın en güzel duygularını taşır içinde. Her okuduğunuzda yüreğinizi bulursunuz onun cümlelerinde. Biz de güze sayılı günler kala aklımıza düşen bu anlamlı yazıdan bazı cümleleri paylaşalım istedik sizinle.

Yaşamak bir can sıkıntısı mıdır?​

Yaşamak bir can sıkıntısı mıdır?
“Yaşamak bir can sıkıntısı mıdır Ömür Hanım?” Hüznün bütün koşulları hazır. Nedenini bilmediğim bir keder akıyor damarlarımdan. Kalbimin üstünde binlerce bıçak ağzı, yüzüm ömrümün atlası, düzlükleri bunaltı, yükseklikleri korku, uçurumları yıkıntılarımla dolu bir engebeler atlası.

Kim kimin derinliğini görebilir hem hangi gözle?​

Kim kimin derinliğini görebilir, hem hangi gözle? Kim kimin derinliğini görebilir. Hem hangi gözle? Susmak yalnızlığın ana dilidir, Ömür hanım, şiiridir, beni konuşmaya zorlama ne olur.

Bulutların rengi mavi beyaz mıdır?​

Havadaki su buharının yoğunlaşması sonucu oluşan bulutlar su damlacıkları ve buz kristalleri içerir. Atmosferdeki parçacıkların boyutları görünür ışığın dalga boyuyla kıyaslanabilir ölçektedir ve güneş ışığı atmosferden geçerken mavi dalga boyundaki ışınlar daha fazla saçıldığı için gökyüzü mavi renkte görünür.
Ömür Hanım şiiri ne anlatıyor?​
Üç kadim kavram, yaşamın üç büyük izleği, aşk, yalnızlık ve ölüm, şiirden şiire iç içe geçerek birbirinin kapısını çalıyor. Sonra üçü birlikte gelip hepimizin hayatına doluyor. Yaşıyoruz Sessizce, aşkın, emeğin ve dünyanın ölümle bir daha yüceltildiği bir varoluş simyası. Şeref Bilsel Ah ömür hanım ..

Her şeyi iyi yanından görmeyi kim öğretti bize?​

Her şeyi iyi yanından görmeyi kim öğretti bize?
‘Her şeyi iyi yanından görmeyi kim öğretti bize? Acıyı görmeyen insan, umutsuzluğu yaşamayan, iliklerine dek kederin işleyip yaralamadığı bir insan, mutluluktan, umuttan, sevinçten ne anlar? Göğü görmeden, denizi görmeden maviyi anlamaya benzemez mi bu? ‘

Ölümü bilerek nasıl yaşar insan geride dünyanın kalacağını bilerek nasıl ölür?​

Ölümü bilerek nasıl yaşar insan geride dünyanın kalacağını bilerek nasıl ölür?
Şükrü Erbaş: Ölümü bilerek nasıl yaşar insan, geride dünyanın kalacağını bilerek nasıl ölür? Susmak yalnızlığın ana dilidir, Ömür hanım, şiiridir, beni konuşmaya zorlama ne olur. Sözün sularını tükettim ben, kaynağını kuruttum.

Renkli bulutlar nedir?​

Atmosferdeki parçacıklar yoğun oranda mavi ışık saçıyorlar. Bulutlarsa ince oldukları için ışığın tüm renklerini yansıtıyorlar. Bu iki faktör bir araya gelince bulutların beyaz rengi ortaya çıkıyor. Ancak yağmur bulutlarının yoğunluk ve yükseklikleri farklı.

Kim kimin derinliğini görebilir hem hangi gözle ne demek?​

Seslensem kim duyar sesimi yalnızlıklar katından?​
gökten değil, yüreğimin boşluğundan ömrümün ıssız toprağına… Ve ben sonsuz bir düzlükte bir küçücük, bir silik nokta gibi eriyip gidiyorum. Seslensem kim duyar sesimi yalnızlıklar katından? Gonca G.
 
Ömür Hanım'la Güz Konuşmaları, Türk şair Şükrü Erbaş'a ait olan bir şiirdir. 1983 yılında yazılan bu şiir, şairin iç dünyasından yola çıkarak varoluşsal acıları ve yalnızlığı konu edinir. Şükrü Erbaş, bu eserinde kendi iç dünyasından beslenerek bir başkası gibi kendine konuşur ve yalnızlığı kendi yalnızlığıyla ifade eder.

Şiirde, yaşamın aşk, yalnızlık ve ölüm gibi temel kavramlarının derinliklerine inilir. Aynı zamanda şairin kederi, yalnızlığı ve varoluşsal sorgulamaları da bu eserde işlenir. Şükrü Erbaş'ın dilinde yankılanan duygular, okuyucuya derin duygusal bir yolculuk yaşatır.

Ömür Hanım'la Güz Konuşmaları, içsel sorgulamaları, varoluşsal acıları ve insanın derinliklerine inen duygusal anlatımıyla dikkat çeken bir şiirdir. Bu eser, okuyucuya kendini sorgulatırken aynı zamanda yaşamın anlamı üzerine felsefi düşüncelere yol açabilir.
 
Geri
Üst