SoruCevap
Yeni Üye
Omü Kurupelit Kampüsü Hangi Bölümler Var? Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit Kampüsü, çeşitli bölümler ve programlar sunmaktadır. Kampüs, mühendislik, tıp, fen-edebiyat, işletme ve eğitim bölümleri gibi çeşitli alanlarda eğitim vermektedir. Mühendislik bölümlerinde elektrik, makine, inşaat ve bilgisayar mühendisliği gibi seçenekler bulunurken, tıp bölümünde tıp fakültesi öğrencilerine eğitim sunulmaktadır. Fen-edebiyat bölümünde ise matematik, fizik, kimya ve biyoloji gibi farklı alanlarda öğrenim görmek mümkündür. İşletme bölümü öğrencilerine işletme ve yönetim alanında eğitim verirken, eğitim bölümünde ise öğretmenlik mesleği için hazırlık yapılmaktadır.
İçindekiler
Omü Kurupelit Kampüsü Hangi Bölümler Var?
OMÜ Kurupelit Kampüsü, çeşitli fakülteler ve bölümlerden oluşan bir üniversite kampüsüdür. Kampüste bulunan bölümler arasında şunlar yer almaktadır:1. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: İşletme, İktisat, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Kamu Yönetimi gibi bölümler.
2. Mühendislik Fakültesi: Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği gibi bölümler.
3. Fen-Edebiyat Fakültesi: Biyoloji, Kimya, Matematik, Fizik, Türk Dili ve Edebiyatı gibi bölümler.
4. Tıp Fakültesi: Tıp, Diş Hekimliği, Hemşirelik gibi sağlık alanında eğitim veren bölümler.
5. Eğitim Fakültesi: Sınıf Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği gibi öğretmenlik bölümleri.
6. Güzel Sanatlar Fakültesi: Resim, Heykel, Grafik Tasarım gibi sanat alanında eğitim veren bölümler.
7. İlahiyat Fakültesi: İslami İlimler, İlahiyat, İslam Hukuku gibi ilahiyat alanında eğitim veren bölümler.
8. Ziraat Fakültesi: Tarım Ekonomisi, Bitki Koruma, Bahçe Bitkileri gibi tarım alanında eğitim veren bölümler.
9. İletişim Fakültesi: Gazetecilik, Radyo, Televizyon ve Sinema, Halkla İlişkiler gibi iletişim alanında eğitim veren bölümler.
10. Sağlık Bilimleri Fakültesi: Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Ergoterapi gibi sağlık alanında eğitim veren bölümler.
11. Hukuk Fakültesi: Hukuk alanında eğitim veren bölümler.
12. Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü: Deniz Bilimleri, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi gibi denizcilik alanında eğitim veren bölümler.
13. Sosyal Bilimler Enstitüsü: Sosyal Bilimler alanında yüksek lisans ve doktora programları.
14. Fen Bilimleri Enstitüsü: Fen Bilimleri alanında yüksek lisans ve doktora programları.
15. Sağlık Bilimleri Enstitüsü: Sağlık Bilimleri alanında yüksek lisans ve doktora programları.
16. Eğitim Bilimleri Enstitüsü: Eğitim Bilimleri alanında yüksek lisans ve doktora programları.
17. Fen Edebiyat Fakültesi: Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik gibi fen bilimleri alanında eğitim veren bölümler.
18. Tıp Fakültesi: Tıp, Diş Hekimliği, Hemşirelik gibi sağlık alanında eğitim veren bölümler.
19. İlahiyat Fakültesi: İslami İlimler, İlahiyat, İslam Hukuku gibi ilahiyat alanında eğitim veren bölümler.
Omü Kurupelit Kampüsü Hangi Bölümler Var?
Omü Kurupelit Kampüsünde 5 fakülte bulunmaktadır. |
Mühendislik Fakültesinde 5 bölüm yer almaktadır. |
Eğitim Fakültesinde 4 bölüm mevcuttur. |
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde 6 bölüm bulunmaktadır. |
Fen Edebiyat Fakültesinde 8 bölüm yer almaktadır. |
Omü Kurupelit Kampüsü’nde Diş Hekimliği Fakültesi de bulunmaktadır.
İletişim Fakültesinde 3 bölüm yer almaktadır.
Omü Kurupelit Kampüsü’nde Tıp Fakültesi de bulunmaktadır.
İlahiyat Fakültesinde 2 bölüm mevcuttur.
Omü Kurupelit Kampüsü’nde Güzel Sanatlar Fakültesi de bulunmaktadır.