- Konu Yazar
Omo nun anlamı nedir?
1985’te, evlere otomatik çamaşır makineleri girmeye başladı. OMO, Türkiye’de ilk “matik” deterjanı tanıtan markaydı: “Omomatik.” Peki OMO ne anlama geliyor? OMO, “Old Mother Owl” yani “yaşlı baykuş anne” kelimelerinin baş harfleriyle oluşturulmuş bir marka adıdır.OMO hangi ülkeye ait?
Omo, 1960 yılında Unilever PLC bünyesinde üretilen leke çıkarıcı kimyasal ürünler markasıdır. Bazı ülkelerde Surf adıyla satılmaktadır ve Amerika hakları The Sun Products şirketine aittir. Hızlı tüketim ürünleri ve yiyecek ürünleri üreten Unilever PLC İngiltere merkezlidir.Ariel markası kime ait?
Ariel, Procter & Gamble şirketine ait çamaşır deterjanı markalarından biri.
Rinso markası kime ait?
Rinso, Unilever şirketine ait çamaşır deterjanı markası. İlk kez İngiltere’de kimyasal ürünler satan Robert Spear Hudson tarafından hazırlanmış ve geliştirilmiştir. Sonradan 1918 yılında Lever Brothers tarafından satın alınmıştır. Rinso dünyada ilk toplu pazarlanan sabun tozlarından biriydi.
Ariel hangi ülkeye ait?
Ariel markası ilk kez 1967 yılında İngiltere’de piyasaya sürüldü. Ariel, Türkiye pazarına 1987 yılında giren Amerika merkezli P&G (Procter & Gamble) şirketine aittir. Procter & Gamble 80 ülkede faaliyet göstermektedir. Ariel dünyada en popüler deterjan markalarından biridir.Alo deterjan sahibi kim?
Alo, Procter & Gamble şirketine ait deterjan markalarından biri. Elde yıkama ve çamaşır makinesi deterjanları mevcuttur. Türkiye’de “Alo” olarak tanınan markanın orijinal ismi Tide’dir.Persil markası kime ait?
Persil, Unilever tarafından üretilip pazarlandığı, Birleşik Krallık, İrlanda, Fransa, Latin Amerika (Meksika hariç), Çin, Avustralya ve Yeni Zelanda hariç tüm dünyada Henkel tarafından üretilen ve pazarlanan bir deterjan markasıdır. Persil 1907 yılında Henkel tarafından tanıtıldı.
Peros israil malı mı?
Peros 2005 yılında Adana’da kuruldu. Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde Beyaz Kağıt firması tarafından kurulan Peros, toz deterjan üretimiyle piyasaya girdi. Makine ve elde yıkama için temizlik ürünü üreten Peros kısa sürede Türkiye’nin tanınan deterjan markaları arasında yerini aldı.
Perwoll hangi ülkeye ait?
Perwoll, Henkel şirketine ait bir sıvı çamaşır deterjanı markasıdır. Perwoll yün, ipek ve mikrofiber tekstilleri için çamaşır bakım ürünleri sunmaktadır. Birçok ülkelerde Laska, Silan, Somat gibi isimlerle satılmakdadır.Finish Quantum israil malı mı?
Finish (Calgonit) markası Reckitt Benckiser (rb) şirketine aittir. Ev ve kişisel bakım ürünleri üreten çok uluslu İngiltere merkezli bir firmadır. Calgon markalı kireç önleyici ürünleri bulunmaktadır. 1823 yılında İngiltere’de kurulan Reckitt Benckiser, 1986 yılında Türkiye pazarına girdi.Ariel deterjan fabrikası kimin?
Ariel deterjan fabrikası nerede?
“1992’de faaliyete geçen Şekerpınar Üretim ve dağıtım tesislerinde şu an Fairy ve Ace üretimi yapılıyor. ACE üretimi 1999 yılında Sefaköy’den Şekerpınar’a taşındı. Gebze fabrikası ise 1992 senesinde Orkid ve Prima üreterek faaliyete başladı. 2004 yılında toz deterjan (Ariel, Alo) üretimine başlandı.”