- Konu Yazar
- #1
Ömer Hayyamın yazması nerede?
Aralıklarla 40 yıl süren bir çalışmanın ardından ürettiği olağanüstü yeni kopyayı British Library’ye (Britanya Kütüphanesi) ödünç verdi. Ölümünün ardından Bray’in vasiyeti üzerine kitap kütüphaneye bağışlandı. Bugün burada bu eseri görmek mümkün.Ömer Hayyam Rubailer ne anlatıyor?
Şiirlerinde genellikle aşk, şarap, dünya, insan hayatının gelip geçiciliği, Tanrı, Tanrı’ya sitem gibi konular yer alır. Hayyam’a göre ikinci bir dünya yoktur, en şaşmaz ölçü akıldır, gördüklerimizdir. Dini yarım yamalak ve gösteriş için yaşayanları ve böyle din adamlarını eleştirir.Ömer Hayyam Arap mı?
Ömer Hayyam Arap mı?Ömer Hayyam veya tam adıyla Gıyaseddin Eb’ul Feth Ömer İbni İbrahim el-Hayyam (Farsça: عمر خیام; d. 18 Mayıs 1048 – ö. 4 Aralık 1131), Nişabur doğumlu Fars şâir, filozof, matematikçi ve astronom.
Ömer Hayyam mezarı nerede?
Ömer Hayyam Türbesi, İranÖmer Hayyam / Defnedildiği yerBenjamin Omar lesage gerçek mi?
Romanın ikinci yarısının baş kahramanı olan Amerikalı orientalist Benjamin O. Lesage ise kurgusal bir karakterdir.Rubaiyat ne anlatıyor?
Rubaiyat ne anlatıyor?Ömer Hayyam’ın “The Book Wonderful” adıyla da anılan Rubaiyat’ının, oldukça değerli bir kopyası, o gece Titanic’in misafirleri arasındaydı. Atlas Okyanusu’nda, bir buzdağına çarparak batan Titanic’in hikâyesini hepiniz biliyorsunuzdur. 1912 gecesi sulara gömülen gemide pek çok değerli parça da vardı.
Ömer Hayyam hangi milletten?
Ömer Hayyam kimdir ne yapmıştır kısaca?
1048 yılında doğmuş olan İranlı şair, filozof, yazar, matematikçi ve astronomdur. Ömer Hayyam İslam dünyasının altın çağı olarak nitelendirilen çağda doğmuş İranlı şair olarak bilinir. Doğum adı ise Gıyaseddin Ebul Feth Ömer İbni İbrahim el-Hayyam olarak bilinir.Ibni Hayyan ın bilime yaptığı katkılar nelerdir?
Ibni Hayyan ın bilime yaptığı katkılar nelerdir?Nitrik asit, Hidrojen klorür ve Sülfürik asit’in rafine ve kristalize yöntemlerini bulduğu Kral suyu’nu icat ettiği ve Sitrik asit, Asetik asit ve Tartarik asiti keşfetiği düşünülmektedir. “İmbik” (الأنبيق al-inbiq) geliştirmiş ve kendisinin ortaya attığı Baz kavramıyla Kimya’nın gelişmesine katkıda bulunmuştur.