AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Olumsuzluk diye bir sey var mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ölümsüzlük diye bir şey var mı?​

Ölümsüzlük, sonsuz yaşam, ölümden muaf olma, bitmeyen varoluştur. Bazı modern türler biyolojik ölümsüzlüğe sahip olabilir. Ölümsüz denizanası benzeri canlılar ise biyolojik ölümsüzlüğe sahiptir, yani gerekli koşullar oluşturulduğu takdirde (teorik olarak) sonsuza dek yaşamlarını sürdürebilirler.

Ruhun ölümsüzlüğü inancı nedir?​

Burada Tanrı’nın varlığı temel alınarak, O’nun koyduğu değerler ve insanın bu değerlerden sorumlu tutulması söz konusu edilerek ruhun ölümsüzlüğü ve ölümden sonraki hayatın varlığı gerekçe kabul edilmiştir. Tanrı’dan ahlâka doğru bir yönelimi ifade eden bu yaklaşım tarzı teolojik ahlâk anlayışını temsil eder.
Ölümsüzlük inancı nedir?
İnsanın öldükten sonra da var olmaya devam edeceğine inanma anlamında ölümsüzlük, ruh ya da insan kişiliğinin, ölümden sonra, belli bir biçimde var olmaya devam ettiğini ileri süren öğreti demektir.
Ölümsüzlük ne zaman bulunur?
ABD’li fütürist Ray Kurzweil, 2029 yılından itibaren ölümsüzlüğün gerçek olacağını iddia etti. 2045 yılına gelindiğinde ise, yapay zeka insan zekasından bin kat daha zeki olacak.

Ruh bedenden çıktıktan sonra ne olur?​

Ölünün defni esnasında ruh cesede geri verilir Ölüm anından itibaren günahkâr insanda, dünyadan ve dünyada bağlandığı şeylerden ayrılmanın azabı başlar. Cenaze defnedileceği zaman ise ruhu, başka bir çeşit azabı tatmak için cesede geri çevrilir.

Ben kimim sorusu nasıl cevaplanır?​

İşte cevaplar ;
- Ben Zamanım: En önemli cevap budur; ben, zamanım.
- Ben İlişkilerim: En çok ilişki kurduğun, konuştuğun, paylaştığın kişiler kısaca yakın çevren “Ben kimim” sorusuna verilecek ikinci önemli cevaptır.
- 3. Ben İş’im :
- Ben Düşünce’yim/Ben davranışım :
Ölümsüzlük ilacını kim buldu?
Lokman’ın kimliği Lokman’ın ölümsüzlük iksirini bulduğu ancak formülünü kaybettiğine dair efsaneler mevcuttur. Formülü nasıl kaybettiği ise değişik kaynaklarda değişik şekillerde anlatılır.
Ölümsüzlük formülünü bulan kişi kimdir?
Kaynaksız içerik itiraz konusu olabilir ve kaldırılabilir. Nicolas Flamel (1330-1418), 15. yüzyılda yaşamış Fransız simyacı. Simyacıların iki büyük düşü olan ölümsüzlüğü ve felsefe taşını bulduğu iddia edilir.

Geri