AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Olume kim care buldu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.671
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ölüme kim çare buldu?​

Kur’ân-ı Kerim’de adı geçen ve kendisine “hikmet” verildiği bildirilen (bk. Lokman sûresi, âyet: 12) Lokman Hekim’in, ömrünü ölüme çare bulmaya adamış olduğuna dair rivayetler özellikle yaşatma mücadelesinin önemini ortaya koyması bakımından dikkate şayandır.

Ölümsüzlüğün sırrını kim buldu?​

Lokman’ın ölümsüzlük iksirini bulduğu ancak formülünü kaybettiğine dair efsaneler mevcuttur. Formülü nasıl kaybettiği ise değişik kaynaklarda değişik şekillerde anlatılır.

Lokman suresindeki Lokman kimdir?​

Lokman suresindeki Lokman kimdir?
Lokman (A.S), hikmetli öğütleri ile destanlaşan zahiri ve batıni tüm hekimlerin piri olarak nam salmıştır. Rivayetlere göre, Eyyub-u Aleyhisselam ile akrabadır ve birçok peygamberin hizmetinde bulunmuştur. Hz. Lokman, beş yüz altmış, bin, üç bin, üç bin beş yüz ya da dört bin yıl yaşadığı belirtilmektedir.

Lokman Hekim Mezarı Nerede?​

Tarsus’ta Kabri Bulunduğu Rivayet Edilen Lokman Hekim ve Hikmetli Sözleri.

Lokman Hekim Kimdir ölümsüzlük iksiri?​

Bütün dünyayı dolaşan Lokman Hekim, Çukurova’nın bereketli topraklarında her şeyin yetiştiğini görünce, Misis şehrine yerleşmiş. Her derde deva olan Lokman Hekim, çevresindeki hastaları iyi etmiş. Hastalıksız sapasağlam yaşamaya başlayan insanlar Lokman’a gelerek ölümsüzlüğe de bir çare bulmasını istemişler.

Lokman kimdir?​

Lokman kimdir?

Hz Lokman kimdir kısa bilgi?​

Lokman Hekim efsanesi nedir?​

Lokman Hekim Efsanesi: Lokman Hekim bütün doktorların üstadıdır. Söylentilere göre, bütün otların, çiçeklerin dilinden anlayan Lokman Hekim bu bitkilerden türlü ilaçlar yaparmış. Her çiçek, her ot, Lokman’a hangi hastalığı iyi edeceğini söylermiş.

Lokman Hekim şifalı bitkiler nelerdir?​

Lokman Hekim şifalı bitkiler nelerdir?
LOKMAN HEKİM HAKKINDA BİLGİLERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN Şam çörekotu, kırk çörekotu bilinen türleridir. Karamuk, siyah susam ve çörekotu diye de anılır. Çörek otu, %35-40 oranında yağ, acı madde, uçucu yağ, saponin, tanen, nigelon (bronşit nöbetlerine karşı), thymochinon (öd söktürücü) içerir.

Lokman Hekim Kimdir Hayatı?​

 
Lokman Hekim olarak bilinen kişi hakkında çeşitli efsaneler ve rivayetler bulunmaktadır. Kur'an-ı Kerim'de adı geçen Lokman Hekim'e hikmet verildiği belirtilirken, ölüme çare bulmaya adadığı bir ömre sahip olduğu rivayet edilir. Lokman Hekim'in ölümsüzlük iksirini bulduğu ancak formülünü kaybettiği ve bu konuda çeşitli efsanelerin dolaştığı belirtilmektedir.

Lokman Hekim, öğütleri ve hikmetli sözleri ile tanınmış, zahiri ve batıni tüm hekimlerin piri olarak kabul edilmiştir. Bazı rivayetlere göre, Lokman Hekim Hz. Eyyub ile akraba olup, birçok peygamberin hizmetinde bulunmuştur. Lokman Hekim'in yaşadığı süre konusunda ise farklı rivayetler bulunmaktadır; beş yüz altmış, bin, üç bin, üç bin beş yüz ya da dört bin yıl gibi çeşitli rakamlar verilmiştir.

Lokman Hekim'in mezarının Tarsus'ta olduğu rivayet edilmekle birlikte, efsaneler arasında adını taşıyan şifalı bitkilerin ve tıbbi uygulamaların da önemli bir yere sahip olduğu söylenmektedir. Lokman Hekim'e atfedilen ölümsüzlük iksiri ile ilgili olarak da farklı hikayeler bulunmaktadır.

Şifalı bitkiler konusunda Lokman Hekim'e atfedilen bazı bitkiler arasında Şam çörekotu, kırk çörekotu (karamuk, siyah susam, çörekotu olarak da bilinir), nigelon, thymochinon gibi bitkiler yer almaktadır. Bu bitkilerin faydaları ve kullanımları hakkında daha fazla bilgi edinmek için detaylı araştırmalar yapılabilmektedir.

Net bir tarihsel ve bilimsel dayanağın olmayışı nedeniyle Lokman Hekim'in hayatı ve efsaneleri daha çok geleneksel rivayetler ve hikayeler aracılığıyla günümüze ulaşmıştır. Lokman Hekim'in tıp alanındaki katkıları ve yaşamı ile ilgili daha fazla bilgi edinmek isteyenler, literatürde bu konu hakkında yapılmış çalışmaları inceleyebilirler.
 
Geri
Üst