AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Olumden neden korkayim ki ben varken o yok?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ölümden neden korkayım ki ben varken o yok?​

Neden ölümden korkayım ki? Ölüm varken ben yokum, ben varken ölüm yok (çok benzerini Epikür de söylemiştir). Ölümü geciktirmek sonsuzluğu kısaltmaz. Çocukların kör karanlıktan korktuğu gibi biz de aydınlıktan korkarız.

Epikür Dil Kurami nedir?​

Sesli dilin doğmasını psikolojik şartlarla açıklamaya çalışan görüştür. Epikür (MÖ. 342-271)’e göre konuşma, insanda görme, işitme, tatma gibi istek dışı işleyen bir yetenektir. İnsan gördüğü şeylere ad bulma yeteneğine sahiptir. İnsan heyecanlanınca organları da bir yolla değişir ve insan bazı duyumlara sahip olur.
… o halde korkacak ne var şeklinde devam eden lucretiusun mükhemmel nitelikteki sözü.. sanırım ilk olarak nietzsche ağladığında da karşıma çıkan ve çift tırnakla ayırılıp üzerine düşünülesi laf..
Ben varsam ölüm yok ölüm varsa ben yokum sözü kime ait?
“Ben varsam ölüm yok, ölüm varsa ben yokum” sözleriyle tarihe geçmiş filozof Epikuros’tan bahsedeceğim. Daha çok ahlak felsefesiyle ilgilenmiş olan filozoftur.
Metafizik kuramı ne demek?
Metafizik (Yunanca – μετὰ τὰ φυσικά – ne fiziğinden sonra), genel olarak ya da bir çeşit varlık olmanın aşırı meraklı ilkeleri ve yasalarının felsefi doktrinidir. Gelen tarih felsefesi, kelime “metafizik” çoğu felsefesi ile eşanlamlı olarak kullanılmıştır.

Lucretius kuramı nedir?​

Lucretius ve İnançları Lucretius, Tanrı’lara veya ruhlara inanmayan bir materyalistti. Doğanın tamamının, her daim değişen maddeden yapıldığını düşünüyordu. Doğada hiçbir şey statik olmadığından, her şey nihayetinde sona erer. Ölüm, Lucretius’a göre, eski olandan yeni yaşamın ortaya çıkmasına izin verir.

Lucretius kim?​

Lucretius, edebiyat, felsefe ve bilim tarihinin en etkili eserlerinden biri olarak kabul edilen epik şiir “De rerum natura” yı (On the Nature of Things) yazan bir Romalı şair ve filozoftur. Lucretius, milattan önce 99 yılında Pompeii’de doğmuştur. Tam adı Titus Lucretius Carus’dır.
Metafizik gerçekliğin temel doğasını, zihin ve madde arasındaki ilişkiyi, özü ve niteliği, olasılığı ve gerçekliği inceleyen felsefe dalıdır. Fizikten farkı, ortaya koyduğu kavramları sorgulama aşamasını atlayıp sonuca dair cevaplar üretme çabasıdır.

Geri