AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Olumde, doğumda eşitiz ama’’ yaşarken’’

haberci

Yeni Üye
Olumde, doğumda eşitiz ama’’ yaşarken’’
Gozlerimi bir kız cocuğu olarak dunyaya actım, suclumuyum!
Ama babama mujde gitmedi, cunku bir kız cocuğu olmuştu nihayetinde annemin
Aile icerisinde ayırımlar kız erkek cocuğu diye adlandırmalar, başarısızlıkların habercisidir
Her şeyi etkiler ve bu devam eder, ta ki kız cocuklarının biraz buyumesine kadar
Sonra hemen yasaklar koyarız kızlarımıza biz anneler
Ağabeyinin bir adım gerisinde kalmasına ozen gosteririz kızımızın
Erkek cocuğu her yere gider, tum gucumuzle destek veririz ama, ya genc kızlarımıza? Dış dunyayı yasaklarız biz anne’ler
her birey evdeki hizmetlere yardımcı olmuş olsa kız cocuklarına da başarı yolu acılmış olmaz mı? Halı silmenin dışında
Bu cağda bu yaşantı beni gercekten uzuyor Genc kızın evleneceği damat adayını babanın secmesi gibi… Acaba baba damızlık damat mı arıyor diye duşunmuyor değilim
İşte biz annelerin en zayıf noktası, ileride erkek cocuğu bakar ) duşuncesi
Bir anne ekonomik yaşam sağlamamışsa erkek cocuğunun arkasına sığınır
hic duşunmuyoruz kızlarımızın da bir beyni ve iş gucu var neden desteklemiyoruz kızlarımızı
Demiştim ya yazıya başlarken kızlarımızın geri kalmasına biz anneler sebep oluyoruz beylerin sucu yok
Kız cocuklarının ,tuketici konumunda kalmasına biz anneler sebep oluruz
Oysa kız ve erkek cocuğunu yetiştiren bir annedir, O zaman bu ayrımcı ortamı da yaratan anne oluyor
Ve kızlarımızın ice kapanmasına sebep oluruz
Annelerimizin cekmiş oldukları geri plan unvanını ne yazık ki biz anneler de kızlarına hazırlamış OLMUYOR MU bu durumda
Gorev yine annelere duşuyor
Ve toplumuzda kadın erkek ayrımı da biz annelerin kusuru olduğunu soylemek gerekli bence…
Burada yine annelerimizde hata buluyorum ben maalesef Genc kızlarımız okumuş olsa bile, evlendikten sonra evde oturmaya sebep arıyorlar, Cunku anneyi ornek alıyorlar
Dışarı mucadelesi olmayan genc kızlarımız bir kac zorluk gorduklerinde pes etme durumundalar
Kendilerini mutfak icerisine hapseden ve temizlik hastalığına tutulan kadınlarımız, geciken eşlerini kapılarda pencerelerde bekleme alışkanlığı ediniyorlar, meşguliyetsizliklerinden
Bir aktivitesi olmayan kadınlarımız icine kapanıyor ve evdeki diğerlerini de bir şekilde mutsuz edebiliyorlar
Bu durumdaki anneler kızlarını da sıkıntıya sokuyorlar sosyal alanlara girişimlerini engelliyerek
Bak ağabeyine soylerim, akşam baban gelsin de kemiklerini kırdırayım’’ gibi
Oysa kız erkek ne fark eder ki… Turkiye nin, kendini geliştiren hur, ozgur, kız ve erkek vatandaşlarla gereksinimi var Vatandaş eğitimli ve gelecek endişesi yaşamadan yarınlara yurumeli bu vatanın bilgili ve başarılı kız erkek ayrımcılığı yapmayan topluma ihtiyacı vardır Yeni nesil silah gucuyle değil beyin gucuyle başarı sağlamalı ve biz yetişkinler genclerimize ornek olmak zorundayız Denizde yan yatan gemi tehlikede demektir toplumumuzdaki erkek gucludur ve kadın evinde otursun’’ anlayışı hakim olursa, tek yanlı başarıyı yakalamak mumkun değildir19022007

Geri