Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Olum parasi almak icin ne gerekli?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ölüm parası almak için ne gerekli?​

Ölüm Yardımı İçin Gerekli Belgeler

Ölüm parası Başvurusu Nasıl Yapılır?​

Cenaze Ödeneğinden Yararlanmak İçin Nasıl Başvurulur? Cenaze ödeneği verilebilmesi için, hak sahiplerince ölüm tarihini belirten bir dilekçe ile sosyal güvenlik il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine başvurulması gerekir.
Ölüm toptan ödemesi için nereye başvurulur?
Ölüm toptan ödemesi yapılabilmesi için, hak sahiplerinin Gelir/Aylık/Ödenek Talep Belgesi ile bağlı olduğu il müdürlüğüne başvurması gerekmektedir. Gelir/Aylık/Ödenek Talep Belgesine; – Malul çocuklar için sağlık kurulu raporu, eklenmelidir.

Ölüm aylığı dilekçesi nereye gönderilir?​

Ölüm aylığı başvuruları için SGK ve Emekli Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne başvuru yapılması gerekmektedir. Bağ-Kur emeklilerinin dosyanın bulunduğu SGK İl veya İlçe müdürlüklerine başvuru yapılmalıdır. Tahsis beyan ve talep beyannamesi ve varsa malul çocuklar için sağlık raporu gerekmektedir.

Cenaze ölüm parası nasıl alınır?​

Cenaze yardım parası alabilmek için, başvurular Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne veya Sosyal Güvenlik Merkezine yapılmaktadır.
4a kapsamında toptan ödeme ihyası nedir?
SGK toptan ödeme; emeklilik şartlarının hepsini yerine getirememiş olan kişilerin ödenmiş prim günlerini toplu para halinde geri alabilmesi durumudur. Emekli olamayan sigortalılar bu hizmetten yararlanmaktadır. Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine dilekçe ile beraber başvuru yapılması gerekmektedir.

Cenaze ödeneği için nereye başvurulur?​

Cenaze ödeneği verilebilmesi için, hak sahiplerince ölüm tarihini belirten bir dilekçe ile sosyal güvenlik il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine başvurulması gerekir.

Yetim aylığı dilekçesi nereye gönderilir?​

Yetim maaşı için hangi belgeler gerekiyor? Dul ve yetim maaşı için SGK il ve ilçe müdürlüklerine müracaat edebilirsiniz. Söz konusu maaş için online başvuru yapmanız da mümkün.

Geri