- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ölüm aylığı sorgulama nasıl yapılır?
Dul ve Yetim Maaşı Başvuru Sorgulama Yöntemleri Nelerdir?- Alo 170 hattı üzerinden dul ve yetim maaşı başvurusunun son durumu hakkında bilgi edinilebilir.
- E-devlet sistemi üzerinden dul ve yetim maaşı sorgulaması yapılabilir.
- Başvuru yapılan kuruma giderek başvuru durumu sorgulaması yapılabilir.
Annem dedemin maaşını alabilir mi?
İster SSK (4A) ister Bağ-Kur (4B) ister de Emekli Sandığı (4C) sigortasına tabi olan, vefat etmiş eşinden dul maaşı alan emekliler çift maaş hakkından yararlanmaktadır. Bazı durumlarda ise üç maaş alınabilir.a) Çalışırken ölen sigortalının hak sahiplerine bağlanacak aylıklar ölüm tarihini izleyen aybaşından başlar. Hak sahiplerince toptan ödeme ihyası ve/veya askerlik borçlanması ile ölüm aylığına hak kazanılıyor ise bağlanacak ölüm aylıkları borcun ödendiği tarihi izleyen aybaşından başlar.
4a emekli aylık Bilgisi hisse oranı nedir?
Sigortalının eşi için bağlanacak ölüm aylığı sigortalı sağ iken hesaplanan aylığın %50’si yani yarısıdır. Ölen sigortalının hak sahibi çocuğu olmaması halinde bu oran %75’e çıkar. Çocukların her biri için bağlanacak ölüm aylığı payı %25’tir.
Hisse oranı 1 4 ne demek?
Hak sahibi sadece eş: Hisse oranı 2/4 (Sigortalı çalışması yoksa/gelir aylık almıyorsa hisse oranı 3/4). Hak sahibi, eş ve bir çocuk: Hisse oranı eş 2/4, çocuk 1/4. Hak sahibi, eş ve iki çocuk: Hisse oranları sırasıyla eş 2/4, çocuklar 1/4.
Yetim aylığı yüzde kaç?
Örneğin çalışmayan ya da emekli olmayan koca ölen eşinin maaşının yüzde 75’ini alırken, çalışıyorsa yüzde 50’sini alıyor. Yine maaş alabilecek durumda çocuklar varsa ödenecek para belli oranlarda bunlar arasında pay edilebiliyor.Dededen kalan maaş alabilir mi?
Devlet herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan, çalışma gücü azalan 65 yaş ve üstü, maddi durumu kötü olan vatandaşlara yaşlılık aylığı bağlıyor. Türkiye’de yaklaşık 800 bin kişi yaşlılık aylığı alıyor. Asgari ücrete endeksli olan yaşlılık aylığında artık torunu işe giren dedenin aylığı kesilmiyor.Anneniz 2021 yılında babanızın ölümü ile 5510 sayılı SSGSS Kanunu’na göre babanızdan ve dedenizden aylığa hak kazanıyor. 5510 sayılı Kanun’un 54. maddesi hükmüne göre de, 5510 sayılı Kanuna göre bağlanacak aylık ve gelirlerin birleşmesi durumunda; hem eşinden, hem de ana ve/veya babasından ölüm (dul/yetim) aylığına hak …
Ölüm aylığı ne zaman yatar 2021?
Ölüm aylığı hangi bankaya yatıyor?
Ayrıca şu anki uygulamaya göre, 4/1-a (SSK) ve 4/1-b (Bağ-Kur) kapsamındakiler ile hak sahiplerine ilk ödeme, kişinin ikamet adresine en yakın PTT şubesinden, daha sonraki ödemeler ise banka şubesinden; 4/1-c (Emekli Sandığı) kapsamındakiler ile hak sahiplerine ilk ödeme ise kişinin ikamet adresine en yakın Halkbank …