AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Olum ayligi neden durdurulmustur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
136.515
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ölüm aylığı neden durdurulmuştur?​

Erkek çocuk yüksek öğrenim görüyorsa 25 yaşından sonra, Kız çocukları evlendiğinde, Vefat eden şahsın engelli çocuğunun sağlık raporunun yüzde 60 altına düşmesi, Dört yıllık bir üniversiteyi 7 yılda bitirmeyen kişilerin aylığı yaşına bakılmaksızın kesilir.

Ölüm aylığı nasıl sorgulanır?​

Alo 170 hattı üzerinden dul ve yetim maaşı başvurusunun son durumu hakkında bilgi edinilebilir. E-devlet sistemi üzerinden dul ve yetim maaşı sorgulaması yapılabilir. Başvuru yapılan kuruma giderek başvuru durumu sorgulaması yapılabilir.

Yetim aylığı tekrar nasıl bağlanır?​

Yetim aylığı tekrar nasıl bağlanır?
İkinci durumda ise, boşandıktan sonra eski eşinizle fiilen birlikte yaşadığınızın tespit edildiği durumda, SGK denetmenlerinin düzenlemiş olduğu raporun iptali ve dul ve yetim aylığının yeniden bağlanması içerikli dilekçeniz ile SGK’ye başvurup dul ve yetim aylığının tekrardan bağlanmasını talep edebilirsiniz.

Ölüm aylığı ne demek?​

Sigortalının ölümü halinde hak sahiplerine, bir diğer deyişle sigortalının geride kalan yakınlarına koşullar devam ettiği sürece SGK tarafından yapılan ödeme ölüm aylığı olarak ifade edilmektedir.

Ölüm aylığı evlenince kesilir mi?​

Ölüm aylığı bağlanan eşin aylığı sadece yeniden evlenme durumunda kesilir.

Yetim maasi Calisinca kesilir mi?​

Yetim maasi Calisinca kesilir mi?
Öğrenciliğim devam ederken sigortalı olarak işe girmem halinde, aylığım kesilir mi? Erkek yetimlerin aylıkları 5434 Sayılı Kanuna göre bağlanmış ise yükseköğrenime devam ettikleri sürece 25 yaşına kadar kesilmez. 5510 Sayılı Kanuna göre bağlanmış olan aylıklar ise, sigortalı olarak çalışmaları halinde kesilir.

Ölen kişinin maaşı ne zaman bağlanır?​

a) Çalışırken ölen sigortalının hak sahiplerine bağlanacak aylıklar ölüm tarihini izleyen aybaşından başlar. Hak sahiplerince toptan ödeme ihyası ve/veya askerlik borçlanması ile ölüm aylığına hak kazanılıyor ise bağlanacak ölüm aylıkları borcun ödendiği tarihi izleyen aybaşından başlar.

Emekli ölüm parası nasıl alınır?​

ÖLÜM YARDIMI ÖDENEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Cenaze ödeneği verilebilmesi için, hak sahiplerince ölüm tarihini belirten bir dilekçe ile sosyal güvenlik il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine başvurulması gerekir.

Yetim aylığı işten çıkınca tekrar alınır mı?​

Yetim aylığı işten çıkınca tekrar alınır mı?
Bu kişi isterse aylığı kesilir, tüm sigorta kollarına tabi sigortalı olarak çalışır, işten ayrıldığında da talep etmesi halinde emekli aylığı yeniden hesaplanır ve tekrar bağlanır.

Ölüm aylığı kesildikten sonra tekrar bağlanır mı?​

Aylığın kesilmesine neden olan evlenmenin ölüm veya boşanma nedeniyle son bulması halinde kesilmiş bulunan aylık yeniden bağlanır. Sonradan evlendiği eşinin ölümü nedeniyle ikinci eşinden de ölüm aylığına hak kazanan dul eşe bu aylıklardan yüksek olanı ödenir.

Ölüm aylığı ve ölüm geliri aynı anda alınır mı?​

Eşinden ölüm aylığına, babasından da ölüm gelirine hak kazanan hak sahibine, eşinden dolayı ölüm aylığı, babasından dolayı ölüm geliri bağlanır, ancak yüksek olan eş aylığı tamdan, az olan ölüm geliri ise yarımdan ödenir.

Ölüm aylığı şartları nedir?​

Ölüm aylığı şartları nedir?
Bu koşullar ise şunlardır: 4A ve 4B sigortalı çalışanların en az 1800 gün malullük, yaşlılık, ölüm sigorta primlerinden birini bildirmiş olması 4A çalışanların borçlanma süreleri dışında en az 5 yıldan beri sigortalı bulunması ve toplamda 900 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirmiş olmaları

Ölüm aylığı alan işe başlayınca kesilir mi?​

5434 sayılı Kanuna göre dul aylığı bağlananların 5510 sayılı Kanunun 4/1-a, 4/1-b ve 4/1-c statüsünde çalışmaya başlamaları halinde aylıkları kesilmemektedir.

Ölüm aylığı hangi hallerde kesilir?​

Öğrenim Durumu Değişikliği Nedeniyle Aylıkların Kesilmesi: Erkek yetimlerin ölüm tarihinde (18), ortaöğrenim yapmakta ise (20), yükseköğrenim yapmakta ise (25) yaşını doldurması halinde aylıkları kesilmektedir.

Babamdan yetim aylığı alıyorum sigortalı olunca kesilir mi?​

Babamdan yetim aylığı alıyorum sigortalı olunca kesilir mi?
 
Yetim aylığı alırken sigortalı olarak çalışmaya başlamanın yetim aylığının kesilmesine etkisi, kanuna ve duruma göre değişebilir. Örneğin, 5434 sayılı Kanuna göre bağlanan yetim aylıkları yükseköğrenime devam eden erkek yetimler için 25 yaşına kadar kesilmezken, 5510 sayılı Kanuna göre bağlanan aylıklar çalışmaya başlanması durumunda kesilebilir. Bu durumlar özelliklerinizi ve bağlı olduğunuz kanunu göz önünde bulundurarak detaylı olarak SGK yetkilileriyle ya da ilgili kurumlardan bilgi almanızı tavsiye ederim. Bu şekilde kişisel durumunuza göre net bir cevap alabilirsiniz.
 
Geri
Üst