AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Olum ayligi nasil paylastirilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ölüm aylığı nasıl paylaştırılır?​

Sigortalının vefatında ölüm aylığı nasıl paylaştırılır sorusu akıllara gelir. Sigortalının eşi için bağlanacak ölüm aylığı sigortalı sağ iken hesaplanan aylığın %50’si yani yarısıdır. Ölen sigortalının hak sahibi çocuğu olmaması halinde bu oran %75’e çıkar. Çocukların her biri için bağlanacak ölüm aylığı payı %25’tir.

Emekli bir kadın ölen kocasının maaşını alabilir mi?​

İkisi de emekli olan eslerden kocanın ölümü halinde kadının ya kendi maaşını, ya da eşinin maaşını ter cih etmesi zorunluluğu vardır. Ölen eşin hayatta kalan ‘karısına intikal eden maaşı tam değil yarımdır.
Ölüm aylığı nereye yatar?
Ayrıca şu anki uygulamaya göre, 4/1-a (SSK) ve 4/1-b (Bağ-Kur) kapsamındakiler ile hak sahiplerine ilk ödeme, kişinin ikamet adresine en yakın PTT şubesinden, daha sonraki ödemeler ise banka şubesinden; 4/1-c (Emekli Sandığı) kapsamındakiler ile hak sahiplerine ilk ödeme ise kişinin ikamet adresine en yakın Halkbank …

Ölen kişinin maaşı nasıl bölünür?​

ANNE VE BABANIN AYLIĞI Anne ve babanın her birinin hissesi ölüm aylığının yüzde 25’inden fazla olamayacağı unutulmamalıdır. Anne ve babanın her ikisine birden aylık bağlandığı taktirde mevcut olan yüzde 25 oranı ikiye bölünerek aylık hisseleri yüzde 12.5 olarak aralarında paylaştırılır.

Ölüm aylığı alan kredi çekebilir mi?​

Emekli Sandığı ve Ziraat Bankası ile 120 aya varan vade seçenekleri ile dul ve yetim maaşlarına kredi olanağı sunuluyor. Yetim aylığı kredisi kullanmak isteyen kişiler, Ziraat Bankası şubelerinden nüfus cüzdanları, banka hesap cüzdanları ve yetim maaşı belgelerini ileterek, kredi başvurusunda bulunabilirler.
Hem eşten hem babadan maaş alabilir mi?
Anneniz 2021 yılında babanızın ölümü ile 5510 sayılı SSGSS Kanunu’na göre babanızdan ve dedenizden aylığa hak kazanıyor. 5510 sayılı Kanun’un 54. maddesi hükmüne göre de, 5510 sayılı Kanuna göre bağlanacak aylık ve gelirlerin birleşmesi durumunda; hem eşinden, hem de ana ve/veya babasından ölüm (dul/yetim) aylığına hak …

Geri