AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Olum Anı

haberci

Yeni Üye
Olum sırasında azraille neler yaşanmış
Urpertici
Sabah kalktım Guzelce kahvaltımı da yaptım ve işe gittim Klasik bir gun Diğerleri gibi, sıradan bir başlangıc Nobetci arkadaştan oğrendiğime gore, gece problem cıkmamış cihazlarda Bu iyi haber işte! Zaten dunden devam eden 2 tane sistem arızası vardı Cihaz odasındaki klimalar da problemli Hem de ta kurulduğu gunden beri! Bugunde firmanın birinden eleman gelecek, onlarla ilgilenmem lazım İş cok bugun! Akşamı nasıl ederim bilmem Bu hafta cok yoğun gececek Sezonda başladı malum Beklentilerimiz epey yuksek
Neyse, odama gittim ve kapıyı kapadım Bilgisayarımı da actım ve maillerimi kontrol ediyordum ki, kapı caldı “Girin bile diyemeden kapı acıldı ve iceriye bir “şey girdi, kapıyı da kapadı hemen!
Aman Allah ’ım! O da ne!? Tanımlayamadım bir turlu Kadın desen değil, erkek desen değil, turist belki! Bir cirkinlik abidesi! Kesin 10 gun ruyalarımın baş rol oyuncusu olur Ona “Kimsiniz? diye sormama bile fırsat kalmadan:
Hadi kalk gidiyoruz! dedi
Aaa! Hem de Turkce konuştu! Şaşırdım ama bozuntuya vermedim
Sizi ilk kez goruyorum Kimsiniz?
Ruhunu bedeninden sokup almak icin gorevlendirilen meleğim ben! Namı diğer Azrail! Cehennem habercisi!
Dalganın sırası değil şimdi Lutfen odamı terk edin Yoksa guvenliği cağırırım!
Cağırsan ne olur? Beni sadece sen goruyorsun!
Dalga gecme İşim gucum var benim Seninle uğraşamam
Bir yandan Azrail değildir diyorum ama boyle bir kişinin bana haber verilmeden buraya kadar gelmesi imkansız ki! Eyvaaah! Ya gercekse! Bittim ben, bittim! Savsakladığım namazlarım, ahirette buruşturulup yuzume carpılacak olan oruclarım geldi aklıma Ufacık dunya menfaatleri icin teptiğim Allah ’ın emirleri gecti gozumun onunden hızla Eti icin kesilen bulbul, tahtası icin yakılan saz gibi
Gayri ihtiyari:
Mesai saatleri icinde olmaz! deyiverdim Sanki benden bitecek bir işi varmış gibi
Neden? dedi
Şu an hazır değilim!
Neye hazır değilsin?
Kabirde ve obur alemde başıma geleceklere!
Ama senin son kullanma tarihin bugun son 08 7 Sen ayvayı yedi Hem sana yeterince vakit verilmedi mi?
İnan ki, bu yaşta oleceğim hic aklıma gelmemişti
Neden?
Gencim daha, ciddi bir sağlık problemim de yok Turp gibiyim evelallah!
Senin yolun mezarlığa hic duşmuyor herhalde! Ya da hastanelerin acil servislerine, morglara! Oradakilerin hepsinin teni buruşuk mu?
Değil de yani! Bana 12 ay kadar daha sure tanısan?
Bu kadar kısa bir surede ne yapabilirsin ki, onlarca yılını heba etmiş biri olarak?
İbadet borclarımı oderdim Kaza ustune kaza ederdim namazlarımı deliler gibi Kalplerini kırdıklarımdan, uzerimde hakkı olanlardan helallik dilerdim Dunyanın obur ucunda olsalar, taşların altına saklansalar gene de bulur, her şeyimi verir, haklarını helal ettirirdim Uzerimde kul hakkı kalmasın diye Daha vasiyetimi bile yazmadım hem!
Yeterince vaktin vardı! Yapsaydın! Neden duşunmedin? Engel mi oldular sana?
Hic olmeyeceğimi sanmıştım Hep başkaları oluyordu, başkalarının selaları okunuyordu minarelerden Ben muaftım sanki olumden Meğer bu iş parayla değil, sıraylaymış
Bir sene onceden haberin olsaydı geleceğimden, neler yapardın?
Kalan zamanımı cok iyi değerlendirirdim!
Hadi be sen de! Kimi kandırıyorsun! İlk 2 gun iyi giderdin Namazniyaz full, sonra donerdin gene eski haline Bulurdun bir de bahane kendine Her şey yine eski hamam eski tas olurdu Bir ruyaydı o derdin sana verdiğim habere, kendini avutmak icin
Haklıydı! Kac kere hastalık gecirmiş, kaza atlatmıştım Bunların hepsi birer haberdi aslında ama uzerimdeki etkisi coğu zaman 2 gun bile surmemişti Ama şimdi kafamı taşlara vurmaya bile vaktim yoktu artık! Bu arada telefonum caldı Başmudur arıyordu Onemli bir arıza varmış, trafiği durduran Acil gitmemi istedi Her şey onemini kaybetmişti ki benim icin: para, pul, mevki, kadın, nefs Her şey sıfırla carpılmıştı Can derdindeydim ben Bir de baş da olsa arka da olsa mudurle veya başka bir şeyle falan uğraşacak durumda değildim “Bırak bu fani işleri deyip kapadım telefon suratına mudurunBaktım sırıtıyordu Azrail Demek alışkındı benim gibi jetonu iş işten gectikten sonra duşenlerin panik hallerine Ben de guldum gayri ihtiyari Neye gulduysem! Ağlamayı bile beğenmemem lazımken! En iyi savunma saldırıdır taktiğine gectim hemen!
Hem sen, Azrail de olsan, can almakla da gorevli olsan nihayetinde bir melek değil misin? Ne bu surat? Korku filmindeki yaratıklar gibi! Allah seni nurdan yaratmamış mıydı?
Nurdan yaratılmasına nurdan yaratıldım Bu arada laf aramızda, guzelliğim dillere destandır
Hic de oyle gorunmuyorsun ama! Notr Damın Kamburu bile sana on beş ceker
Orası oyle! Ben de surat cok! Ama sor bakalım senin yanına neden bu suratımla geldim? Utanma sor, sor!
Neden bu suratla geldin yanıma?
İnsanın ameli guzelse ona guzel gorunurum ben Hayatını Allah ’ın rızasına gore dizayn etmeyenlere de cirkin gorunurum Şimdi sana gorunduğum gibi! Ben senin aynanım şu anda Kalp gozu acık olanlar, yuzune baksalardı seni boyle gorurlerdi!
Desene EYVAH!
Eyvah ki ne eyvah!
Birazdan kabirde başına neler gelecek biliyor musun? Karşılama mahiyetinde? On sıcaklardan!
Pek hayra alamet değil şu anki verilerim
Okusaydın Allah ’ın kitabından, Resulunun sunnetinden! İşin ciddiyetini kavrasaydın, uykuyu haram ederdin gozlerine! Neden okumadın? Bir arkadaşından yıllar once gelip de hic okumadığın bir mektubun var mı? Ya da acmadığın bir mail? Madem Allah ’ın kitabının kapağını acmadın, buk boynunu ve sus!
Dunya meşgalesiGecim derdi Para, mevki, nefs, kadın Cepecevre kuşattılar beni, kıramadım sarmalı!
Halbuki dunyada kalma suren ne kadar azdı oran olarak! Bunu da biliyordun ustelik! Birazdan gideceğin hayat ise ebedi! Nasıl olur da senin gibi akıllı gecinen bir adam okyanusu unutur da bardakta boğulur? (Haşa) Allah ’ın yerine kendini koy! Senin gibi bir kula mustehak değil mi azap! Bunca akıl vermiş ilim vermiş, dininden seni haberdar etmiş
Haklısın! Ama dunya gozle goruluyor ama obur dunya gayb, goz onunde değil!
Merak etme, biraz sonra olunce, gaybın onundeki perdeler kalkacak! Kuran ’da ve hadislerde anlatılıyor bunlar Sen de okudun hem! Ustelik başkalarını uyaran yazılar da yazdın Muhtelif yerlerde anlattın bile! Neden o zaman bu gafletteki ısrarın?
Başkalarına nasihat verirken kendimi unutmuşum
Allah da din gunu seni unutur o zaman! Bir yandan ele oğut verirken diğer yandan da kırmadık soğut bırakmadın ortalıkta!
Maalesef, biliyorum, kendim duştum ve ağlamaya hakkım yok
Kendin ettin kendin buldun! Hadi artık gidiyoruz, fazla oyalama beni Senden sonra iki gafil daha var sırada!
Bırak cekiştirmeyi ya! Nereye gidiyoruz?
Allah ’ın sana hazırladığı azabı tatmaya
Doğru adrese geldiğinden emin misin? Benim adımda cok insan var da, hani o bakımdan!
Adın gibi eminim Zaten nokta tarifler var elimde Iskalamam mumkun değil!
Son bir şey soracağım: Allah ’ın rızasına uygun olsaydı yaşamım, nasıl olacaktı olumum? Nasıl bir diyalog gececekti aramızda?
Ben senin canını almaya gelince yuzumdeki guzelliği gorunce hayrete duşecek ve: “Aman Allah ’ım! Bu ne guzellik! Ruyada mıyım ben! diyecektin Cunku o zaman cennet mujdecisi olacaktım sana, şimdiki gibi cehennem habercisi değil! Seni Rabbine goturmeye geldiğimi soyleyecektim Sen korkuyla karışık: “Rabbim benden razı değilse? diyecektin Ben de yuzumdeki guzelliği hatırlatıp korkmana gerek olmadığını soyleyecektim İcini bir huzur kaplayacaktı
Keşke hayatımı yeniden yaşayabilme imkanım olsaydı
Gecmiş olsun! Neyse! Ailen ve sevdiklerin aklına gelecekti bir bir Ama onların da zamanı gelince dunyadaki rollerinin son bulup yanına geleceklerini hatırlayınca rahatlayacaktın Tereyağından kıl ceker gibi ayrılacaktı ruhun bedeninden Bulutların ustunde gibi, yumuşacık Haberin bile olmayacaktı Gul bahcesine girer gibi Tum hucrelerinde hissedecektin mutluluğu
Ama şimdi
Cığlık atmayı bile beğenmeyeceksin cekeceğin acıdan! Saat de tam 08 7 oldu Bak konuşmaktan kelimei şehadet bile getirmeyi unuttun
Gozumun onundeki perdeler acılmaya başladı
Gayb meğer ne yakınmış
Keşke iş işten gecmiş olmasaydı
Neler yapmazdım ki!
Artık hicbir değeri yok “keşkelerimin

Azrail ile olan diyalog oldukça ilginç ve düşündürücü bir şekilde anlatılmış. Azrail'in karşısına çıkan kişinin ölümle olan yüzleşmesi, hayatta yapmaları gerekenleri düşünmeye sevk etmesi oldukça etkileyici bir konu. Bu diyalogda ölümün kaçınılmazlığı ve önemine vurgu yapılmış. Kişi, geçmişte yapması gereken ibadetleri ve hayırlı işleri yapmadığı için pişmanlık duyar ve bir kez daha fırsat verilseydi ne yapacağını hayal eder. Ancak her şeyin artık çok geç olduğu ve keşkelerin anlamsızlaştığı vurgulanmış.

Ölümle yüzleşme anında insanın yaşadığı korku, pişmanlık ve acı gerçekçi bir şekilde aktarılmış. Ölümün kaçınılmazlığı ve insanın dünyadaki geçici varlık olduğu gerçeği vurgulanarak, insanın hayatında önemli olan değerlerin ve ibadetlerin hatırlanması gerektiği anlatılmış. Ayrıca hayatın geçici olduğu ve ölümün beklenmedik bir anda gelebileceği gerçeği üzerinde durulmuş.

Ölümle olan bu diyalog, insanın hayatını ve ölüm sonrası durumunu düşünmeye sevk edici bir etki yaratıyor. Keşkelerin anlamını yitirdiği noktada insanın değerlerine odaklanması gerektiği mesajı veriliyor. Bu diyalogun okuyucularda derin düşüncelere sebep olabileceği ve insanı hayatın gerçek değerleri üzerinde düşünmeye yönelttiği görülüyor.

Geri