AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

olu tamirci

haberci

Yeni Üye
Bir Oluden Yardım: 17 Ağustos depreminde ve sonrasında meydana gelen bir cok olayı televizyon ve gazetelerden tanık olmuşsunuzdur Ben de televizyonda seyrettiğim bir olayı size anlatmak istiyorum Depremden sonra bir cok insan evsiz kalmış ,ailesini yitirmiş ve yardıma muhtac hale gelmişti işte boyle bir durumda hayır severler hemen bolgelerdekilerin yardımına koşmuştu İstanbul'da oturan orta halli bir ailenin cocuğu olan Mustafa babasının arkadaşının yardım gondermek istediğini bolgedeki insanların her turlu yardıma muhtac olduğunu duyunca ve de babasının yoğun ısrarlarına dayanamayınca arabasının bakıma vermekten vazgecip hemen yola koyulmak uzere hazırlıklara başladı fakat bilmediği bir şey vardı arabasının cok onemli bir kusuru vardı ve bu kusur onu olume bile ???urebilirdi İnsanlara yardım etmek icin arabayı bakıma sokmadan gittiği icin bu arızayı oğrenememişti Ve yola cıktı hic durmadan gidiyor ve icinde insanlara yardım etme hazzını hissediyordu Yolda arıza gittikce arttı fakat arıza arabanın tekerlerinde olduğu ve cok hissedilir olmadığı icin farkına varamadı Hava karamak uzereydi lastiğinin kabaklaştığının farkına vardı hemen indi arabasının arkasına gitti ve yedek lastiği aradı daha fazla yuk alabilmek icin cıkardığını hatırladı ve kahroldu kim bilir kac insan bu yardımı dort gozle bekliyordu Birden yolda tamirci elbisesi giymiş bir adamın geldiğini gordu ve de elinde bir lastiğin olduğunu adam az ileride lastiği patlamış birine ???urduğunu soyledi Mustafa ona derdini anlattı adam istersen bu lastiğini sana verebilirim ben daha sonra yine getiririm dedi Ve tamirci arabaya lastiği taktı arabanın tekerlerindeki hayati derecede onemli arızayı da gorup onardı Mustafa isterse onu gideceği yere kadar bırakabileceğini soyleyecekti ki arkasını donduğunde adamın olmadığını gordu hayretler icin yola devam etti yaklaşık 5 dakika gitti veya gitmedi bir kazanın olduğunu ve icinden cıkarılan cesedin kendisine yardım eden kişi olduğunu gordu cevredeki adamlara sordu ve kazanın yaklaşık 1saat kadar once gercekleştiğini oğrendi adeta nutku tutulmuş kul sıkışmış ve Hızır yetişmişti

Oluden Yardım

17 Ağustos depremi ve sonrasındaki travmatik olayların ardından yaşanan birçok dramı televizyon ve gazeteler aracılığıyla takip etmiş olabilirsiniz. Bahsettiğiniz hikaye oldukça etkileyici ve düşündürücü bir anlatıma sahip.

Mustafa'nın yardımseverliği ve cesareti gerçekten takdire değer. İnsanların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak doğru anda doğru yerde olabilmesi, gerçekten hayatta değerli bir özellik. Ancak, önemli bir detayı atlaması nedeniyle ciddi bir riskle karşı karşıya kaldığını görmekteyiz. Arabasının bakıma ihtiyacı olduğunu fark etmemesi ve yola çıkarken bu konuda gereken önlemi almaması, durumu daha da riskli hale getirmiştir.

Tamirci kılığına girmiş gizemli kişinin yardımıyla yaşadığı olumsuz durumdan kurtulması ise gerçekten tesadüfün gücünü ve iyiliğin karşılıksız kalmayacağını bizlere hatırlatıyor. Yardım etmek isteyen herkesin, küçük bir dokunuşunun bile büyük farklar yaratabileceğine şahit olmaktayız.

Son şekilde, Mustafa'nın karanlık bir noktada, destek beklediği anda hayatının kritik bir döneminde olduğu ve kendisine beklenmedik bir yardım elinin uzandığı gerçeği oldukça etkileyici. Bu tür hikayeler insanın inancını ve umudunu diri tutmaya yardımcı olurken, yardımlaşmanın ve dayanışmanın önemini bir kez daha vurgulamaktadır.

Geri