AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Olmamis kayisi ile ne yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Olmamış kayısı ile ne yapılır?​

Büyük sert dokulu, kokulu ve tam olmamış kayısılardan iyi reçel yapılır. Kayısı reçeli yaparken, kayısıları kireç suyuna koyup bir gece…

Ezilmeden kayısı reçeli nasıl yapılır?​

Genişçe bir tencere alalım şekeri suyu ve limonu içerisine ekleyip ocağa koyalım. Biraz ısınıp şeker eriyince kayısıları içerisine atalım sadece 1 tık kaynayınca ocağı kapatıp 7 -8 saat bu şekilde bekletelim. Daha sonra kısık ateşte pişirelim.

Yumuşamış kayısı nasıl değerlendirilir?​

Yumuşamış kayısı nasıl değerlendirilir?
Kayısıları yıkayıp ikiye bölün. Çekirdekleri fındık ya da ceviz kıracağı ile kırarak içlerini çıkartın. Kayısıları tencereye alarak üzerine toz şekeri dökün. Çekirdekleri de ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.

Kayısı reçeline limon sıkılır mı?​

Su kaynadıktan sonra üzerine kayısıları ilave edin ve kayısılar yumuşayıp, şeker koyu bir kıvam alıncaya kadar 30 dakika pişirmeye devam edin. Kaynama süresinde ortaya çıkan köpükleri temizlemeyi de ihmal etmeyin. Reçelin ocaktan inmesine 5 dakika kala üzerine limon suyunu da ekleyin.

Kayısı nasıl değerlendirilir?​

Taptaze Kayısıların Tüm Lezzeti İçinde Saklı 10 Nefis Kayısılı Tarif
- Kayısı Reçeli Tarifi.
- Bademli Kayısı Reçeli Tarifi.
- Taze Kayısı Marmelatı Tarifi.
- Kayısı Soslu Tavuk Tarifi.
- İç Baklalı Yaz Salatası Tarifi.
- Kayısılı Yaz Tatlısı Tarifi.
- Kayısılı Kek Tarifi.
- Kayısılı Şeftalili Galette Tarifi.

Sert kayısı reçeli nasıl yapılır?​

Sert kayısı reçeli nasıl yapılır?
Yıkanmış kayısıları ortadan ikiye bölün çekirdeklerini çıkartın. Altı çok kalın olmayan bir çelik tencereye bir sıra kayısı bir sıra şeker halinde kayısı ve şekeri yerleştirin. Ayıkladığınız tatlı iç bademleri de tencereye ekleyin. Tencerenizin ağzını kapatıp akşama kadar (10-12 saat)kayısıları şeker içinde bekletin.

Dondurulmuş kayısı reçeli nasıl yapılır?​

Ben kayısıları buzluktan akşam çıkardım tencereye koydum üzerine 1 kilo toz şeker ekledim sabaha kadar beklettim.Sabah kalkınca ocağa koydum kaynara çıkınca altını kıstım kaynarken köpüğünü aldım.Ben reçelin kıvamını kaşığa bir damla damlayacak kadar reçel şerbeti alırım tencere dışında oje siz tırnak olacak tırnağa …

Kayısı Reçeli dağılmaması için ne yapmalı?​

Kayısı Reçeli Tarifi- Tane Tane Dağılmayan Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?
- 2 kg kayısı yıkanır ve çekirdekleri ayrılır.
- Yeteri kadar suyun içine 2 tatlı kaşığı karbonat eklenir ve kayısılar içine alınarak bir gece karbonatlı suda bekletilir.
- Bir gün sonunda karbonatlı su süzülür ve kayısılar 2-3 kere yıkanır.

Marmelata su konulur mu?​

Marmelata su konulur mu?
Sulu meyvelerle reçel ya da marmelat yaptığınızda az miktarda su ilavesi yeterlidir. Az sulu meyveler için 2-3 bardak kadar su ekleyebilirsiniz. Reçele ya da marmelata, yarım tatlı kaşığı kadar tereyağı eklemeniz hem reçelin köpürüp taşmasını önler hem de daha parlak bir görüntü kazanmasına yardımcı olur.

Kayısı reçeline ne kadar limon?​

Kayısı Reçeli ( Tüm Ayrıntıları İle ) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg şekerpare kayısı (sert kayısı tercih edilmeli)
- 1 kg toz şeker.
- 1 yemek kaşığı limon suyu (veya 1-2 parça limon tuzu)

Kayısı reçeline limon tuzu atılır mı?​

Ocaktan almadan 5 dakika önce içerisine limon suyu ya da limon tuzu ilave edip 5 dakika kadar kaynatın. Daha uzun süre kaynatmayın çünkü lezzetinde hafif ekşimeler olabilir ya da kıvamı çok koyulaşabilir. Bu da reçelin en mühim noktalarından biri.

Kayısıdan ne elde edilir?​

Kayısıdan ne elde edilir?
Dünyada ve ülkemizde en çok tüketilen ürünlerin başında kayısı reçeli, marmelatı, konservesi, kayısı suyu, şekerlemeleri gelmektedir. Kayısı, hoşaf, komposto, kek, dondurma, gofret, çikolata, pestil, parfüm, esans, krem yapımında ana madde olarak kullanılmaktadır.

Koyu olan kayısı reçeli nasıl açılır?​

Ama diyelim ki katılaşıp sertleşme gibi bir sorun yaşadınız ve reçelinizi kurtaramayacağınızı düşündüğünüz bir durumdasınız. Böyle anlarda başka bir tencerenin içerisine hemen su aktarın. 1 kglık meyveden yaptığınız reçel için 3 su bardağı kadar su yeterli olacaktır.

Sert kayısı nasıl yumuşatılır?​

Kurutulan kayısılar sert olup yemesi güç olacağından, yemeden önce 5 dk suda bekletip suyunu süzün, ardından 1-2 saat biraz kendi haline bırakın, kayısılar yumuşayıp yenilecek kıvama gelecektir.

Kayısı kurutmadan önce yıkanır mı?​

Kayısı kurutmadan önce yıkanır mı?
Gün kurusu kayısılar için yönteminiz çok basit. Çürük olmayan, çok yumuşak ya da çok sert olmayan kayısılarınızı alın. Güzelce yıkayıp kurulayın. Ardından doğrudan güneş alan bir yere temiz bir bez serin ve kayısılarınızı çekirdekli ve bütün bir halde bezin üzerine dizin.

Kayısı kaç günde kurur?​

Kuru kayısıları gün ışığında, rengi ve sertliği dilediğiniz duruma gelene kadar bekletin. Bu süre güneşin şiddetine bağlı olarak 5-10 gün arasında değişim gösterebilir. Fırında kayısı kurutma yöntemine gelince, seçtiğiniz olgun kayısıları iyice yıkayın ve kurutun.

Evde kayısı nasıl kurutulur nefis yemek tarifleri?​

Sarı Kayısı Kurutma İşlemi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kayısıları 3-4 kez sudan geçirin.
- Çekirdeklerini alın. ikiye yahut dörde bölün.
- Evinizin en güneş alan yerine serin.
- Yağmurdan esirgeyin.
- Akşam olunca sakın içeri almayın.
- Kayısılar tıkır tıkır kurumaya başlayınca olmuş demektir.

Kayısı ne zaman kurutulur?​

Kayısı ne zaman kurutulur?

Evde kayısı konsantresi nasıl yapılır?​

Kayısı Suyu konsantresi Nasıl yapılır?
- Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın.
- Kayısılar iyice yumuşayana kadar pişirin.
- El blenderıyla püre haline getirin. (
- Şekerini ilave edip yeniden kaynamaya bırakın.
- 15 dakikanın sonunda ocağın altını kapatıp, kayısı suyunu kavanozlara yerleştirin.

Kayısı reçeline limon tuzu konur mu?​

Reçelin altını kapatmaya yakın son 5-10 dakikada limon tuzunu ilave etmelisiniz. Burada ilave ettiğiniz limon tuzu ya da limon suyu reçelinizin şekerlenmesini önleyecektir.
 
**Olmamış kayısı ile ne yapılır?**
Olmamış kayısılar genellikle reçel yapımında tercih edilir. Kayısı reçeli yaparken, kayısıları kireç suyuna koyarak bir gece bekletmek, reçelin lezzetini artırabilir. Sonrasında kayısıları ekleyerek kayısı reçelinizi yapabilirsiniz.

**Ezilmeden kayısı reçeli nasıl yapılır?**
Geniş bir tencereye şekeri, suyu ve limonu ekleyip kaynatın. Şeker eriyince kayısıları ekleyin ve hafifçe kaynatın. Daha sonra ocağı kapatıp 7-8 saat bekletin ve kısık ateşte pişirin.

**Yumuşamış kayısı nasıl değerlendirilir?**
Yumuşamış kayısıları çekirdeklerini çıkararak tencereye alın. Üzerine toz şeker dökün ve çekirdekleri ekleyip kapağını kapatın. Bu şekilde muhafaza edebilir veya reçel yapımında kullanabilirsiniz.

**Kayısı reçeline limon sıkılır mı?**
Kayısı reçelini pişirirken kayısılar yumuşayıp, şeker koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirmeniz önerilir. Reçeli ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyebilirsiniz.

**Kayısı nasıl değerlendirilir?**
Taptaze kayısılardan harika tarifler yapabilirsiniz. Bazı öneriler:
- Kayısı reçeli
- Bademli kayısı reçeli
- Taze kayısı marmelatı
- Kayısı soslu tavuk
- İç baklalı yaz salatası
- Kayısılı yaz tatlısı
- Kayısılı kek
- Kayısılı şeftalili galette

**Sert kayısı reçeli nasıl yapılır?**
Sert kayısı reçeli yapmak için yıkanmış kayısıları çekirdeklerini çıkartıp çelik tencereye yerleştirin. Şekerle katmanlar oluşturup akşama kadar (10-12 saat) bekletin.

**Dondurulmuş kayısı reçeli nasıl yapılır?**
Dondurulmuş kayısıları çözdürüp şekerle birlikte bekletip sonra kaynatıp kavanozlara doldurabilirsiniz.

**Kayısı Reçeli dağılmaması için ne yapmalı?**
Kayısı reçelini daha tane tane ve dağılmayan hale getirmek için özellikle kayısıların karbonatlı suda bekletilmesi önerilir.

**Marmelata su konulur mu?**
Sulu meyvelerle reçel ya da marmelat yaparken az miktarda su eklemek gerekebilir. Az sulu meyveler için 2-3 bardak kadar su ekleyebilirsiniz.

**Kayısı reçeline ne kadar limon?**
1 kg şekerpare kayısı için 1 yemek kaşığı limon suyu veya 1-2 parça limon tuzu yeterli olabilir.

**Kayısı reçeline limon tuzu atılır mı?**
Kayısı reçelini pişirirken son 5-10 dakikada limon tuzu veya limon suyu ekleyerek reçelinizin şekerlenmesini önleyebilirsiniz.

**Kayısıdan ne elde edilir?**
Kayısıdan elde edilebilecek ürünler arasında reçel, marmelat, konservesi, suyu, şekerlemeleri gibi birçok lezzetli ve besleyici ürün bulunmaktadır.

**Koyu olan kayısı reçeli nasıl açılır?**
Sertleşmiş reçeli kurtarmak için su ekleyebilir ve kıvamını istediğiniz seviyeye getirebilirsiniz.

**Sert kayısı nasıl yumuşatılır?**
Kurutulmuş kayısıları yumuşatmak için suya yatırıp bekletebilirsiniz. Ardından bir süre dinlendirerek kayısıların yumuşamasını sağlayabilirsiniz.

**Kayısı kurutmadan önce yıkanır mı?**
Kayısıları kurutmadan önce yıkayıp kurulamanız uygun olacaktır. Güneşte kurutmak için hazırladığınız kayısıları temiz bir bez üzerine dizerek kurutabilirsiniz.

**Kayısı kaç günde kurur?**
Güneşte kuru kurutulan kayısılar, güneşin şiddetine bağlı olarak 5-10 gün arasında kuruyabilir.

**Evde kayısı konsantresi nasıl yapılır?**
Kayısı suyu konsantresi için kayısıları pişirip püre haline getirin, şeker ekleyerek tekrar kaynatın ve kavanozlara yerleştirin.

Kayısı reçeline limon tuzu konur mu?**
Reçeli pişirirken limon tuzunu son 5-10 dakikada ekleyerek şekerleşmeyi önleyebilirsiniz.
 
Geri
Üst