AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

OLED ve QLED farki nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

OLED ve QLED farkı nedir?​

OLED, ana TV türü olan LCD’den temelde farklı bir teknolojidir. QLED, LED LCD’nin bir varyasyonudur ve LCD “sandviçine” bir kuantum nokta filmi ekler. OLED “yayıcıdır”, yani pikseller kendi ışıklarını yayar. QLED, LCD gibi, mevcut haliyle “geçicidir” ve bir LED arka ışığına dayanır.

QLED özelliği nedir?​

QLED, (quantum dot display, yani kuantum noktalı ekran) saf monokromatik kırmızı, yeşil ve mavi ışık üretebilen kuantum noktaları (QD), yarı iletken nanokristalleri kullanan bir görüntü cihazıdır.
DLED, Direct LED’in kısaltmasıdır. Panele ışık doğrudan LCD ekranın altından verilir. D-LED’de hem üretim maliyeti yüksektir hem de panel biraz daha kalındır. Fakat avantajı, kontrastın çok daha yüksek olması ve bölgesel olarak parlaklığın kontrol edilebilmesidir.
DLED mi OLED mi?
Özetle, LED LCD ekranlar piksellerini aydınlatmak için bir arka ışık kullanırken OLED’in pikselleri aslında kendi ışıklarını üretir. OLED’in “yayıcı” olarak adlandırılan piksellerini duyabilirsiniz, LCD teknolojisi ise “aktarıcıdır”. Bir OLED ekranın ışığı piksel bazında kontrol edilebilir.
DLED mi LED mi?

LED TV farkı nedir?​

LED teknolojisi nedir? LED televizyonlar da aslında birer LCD TV. Tek fark, ışık kaynağı olarak geleneksel CCFL yerine LED’i kullanıyor olması. Light Emitting Diode, yani Işık Yayan Diyot anlamına gelen LED teknolojisine sahip panellerde arka aydınlatma olarak floresan lamba yerine bir dizi LED kullanılmakta.

Plazma televizyonların ömrü ne kadardır?​

Plazma TV’lerin yaklaşık 60.000 saatlik bir ömrü vardır. Bu da televizyonunuzun günde 4 saat açık kalması durumundan ömrünün 18-20 yıl süreceğini işaret eder.
Q60 ile Oled tvlerin herhangi birini dahi kıyaslamayın Q60 üç sene ömcenin NU8000 modelinden bile kötü bir tv tam bir pazarlama çakallığı
Hangi konumdadır OLED TV’ler?
OLED, özellikle QLED kapsamının %4’ünde oldukça yakın bir konumdadır. Yine de, QLED TV’lerin renk hacmi ve renk gamı, bugün bulabileceğiniz en iyisidir. Günümüzde mükemmel bir bütünlük sunabilen TV’ler mevcut değildir, hem LED TV’ler hem de OLED TV’ler tamamen farklı renkler sergileyen farklı sorunlara sahiptir.
Hangi bir OLED TV’si var?
OLED TV’ler, piksellerinin her birinin parlaklığını tek tek ayarlayabilen TV’lerdir. Bu onların tamamen kapanmasını ve saf siyahlar ve sonsuz kontrast göstermelerini sağlar. Bu onlara olağanüstü görüntü kalitesi sağlar.

Geri