- Konu Yazar
Ölçme ve değerlendirme nasıl çalışılır?
Ölçme ve Değerlendirme’den en çok soru “Ölçmenin Temel Kavramları ve Ölçme Türlerin”den gelmektedir. Geçerlilik ve Güvenilirlik en temel konularıdır. Bu konuları öğrenmek dersin temelini öğrenmektir. Bu iki konuyu iyi çalışır bol soru çözerek mantığını kavrarsanız en rahat full çıkartacağınız derslerden biri olacaktır.Ölçmede ilk yapılması gereken nedir?
Değerlendirmeye esas olacak kazanımların belirlenmesi. Değerlendirme amacının, düzeylerinin ve uygun yöntemlerin belirlenmesi. Uygun değerlendirme araçlarının belirlenmesi. Öğrenme kazanımlarının bütüncül olarak değerlendirilmesi.Ölçme olmadan değerlendirme olur mu?
1) Ölçme Sonuçları: Ölçme bilindiği üzere değerlendirmeye temel sağlamaktadır. Dolayısıyla herhangi bir ölçek düzeyinde bir ölçme sonucu olmadan değerlendirme yapılamaz. Ölçme sonucu olmadan verilen kararlar salt bir yargıdan ibarettir ve değerlendirme sayılamaz.
Eğitim Bilimleri sınavına nasıl çalışılır?
Tüm derslerin bir arada olduğu düzenli bir defter tutun. Eğitim bilimleri dersleri “soru çözerek öğrenilir” bu dediğimi çalıştıkça daha iyi anlayacaksınız. Fazla soru çözmeye özen gösterin. Yapamadığınız sorular siz de eksiklik hissi yaratmasın.Ölçme Nedir yorum?
Ölçme, bilinmeyen bir değeri veya bir ölçüyü, bilinen bir değer veya bir ölçü ile mukayese edilmesidir. Başka bir deyişle herhangi bir nesneyi kanunla belirlenmiş bir birimle karşılaştırmaktır. Örneğin; Bir masanın yüksekliği, genişliği ve eni veya agırlığını bilinen bir değer ile karşılaştırarak okumaktır.Ölçme mi önemlidir değerlendirme mi?
Ölçme-değerlendirme, öğretimin ve öğrenmenin önemli bir parçasıdır. Ölçme-değerlendirme, öğrenme sürecinin farklı aşamalarında öğrencilerin ne bildiklerini, ne anladıklarını, neler yapabileceklerini belirleyerek dönüşümlü düşünme yoluyla öğretmen ve öğrencinin yeni hedefler belirlemesine yardımcı olur.
EĞİTİM BİLİMLERİNDEN NASIL YÜKSEK NET YAPILIR?
- Eğitim bilimleri derslerini mesleğinizin bir parçası olarak görün ve severek çalışın.
- Konulara çalışırken kendinizden ve çevrenizden çıkarımlarda bulunun.
- Çalışmaya öncelikle gelişim psikolojisi dersi ile başlayın ardından öğrenme psikolojisi dersi ile devam edin.
KPSS Eğitim Bilimleri Konuları Nelerdir?