- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 175.615
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Olay kavramı nedir?
=> Olay: Kısa bir sürede olup biten durumlara olay denir. (İstanbul’un fethi, yağmurun yağması, çocuğu doğması…) Meydana gelen ya da ortaya çıkan hâl, iş veya duruma biz olay deriz.Olgu ve olay aynı şey mi?
olay ve olgunun arasındaki en büyük fark, zaman açısından olayların olgudan daha kısa bir süreyi içermesidir. örneğin güneş açması ya da bir çocuğun doğması, truva savaş birer olaydır. olgu ise daha tümevarımsal bir kavramdır ve uzun süreçleri barındırır.
Bilimsel olay ve olgu nedir?
Türkçe bir sözcük olan olgu, “olmak” fiilinden türetilmiştir. Bu sözcük “vakıa” ifadesiyle de anlatılabilir. Anlam itibariyle olgu, bilimsel olarak kanıtlanabilen verileri içermektedir. Bilimsel kanıtı olan bu veriler, diğer başka olayların dayandığı temellerdir.Tarihi bir olayın özellikleri nelerdir?
Tarih Biliminin Özellikleri Nelerdir? Tarihi Olayın Özellikleri
Tarihi olay ve olgu arasındaki farklar nelerdir?
Olaylar belli bir süre içerisinde meydana gelir; Anadolu’nun fethi, Kurtuluş Savaşı, Lozan Barış Antlaşması tarihi bir olaya örnek (bilgi yelpazesi.net) olarak gösterilebilir. Olgu genellik ve süreklilik gösterir, Anadolu’nun Türkleşmesi, Türkiye’nin çağdaşlaşması tarihi olguya örneklerdir.Olgu nedir cümle içinde?
Olgu, kolayca anlaşılabilen, tam olarak bilinen, objektif olarak kanıtlanabilen ve bilimsel verilere (bilgilere) dayandırılabilen somut şeyler, olay ve düşünceler. Olgu cümleleri * Atatürk, TC’nin ilk cumhurbaşkanıdır. * Türkiye üç tarafı denizlerle çevrili bir yarım adadır. * Türkiye’nin en büyük gölü Van Gölü’dür.