AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Olasilik matematik icin neden onemli?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Olasılık matematik için neden önemli?​

Matematikte ise bu tip sorularla uğraşmak olasılık kuramının işidir. Olasılık kuramı önemlidir. Belirsizlik üzerine düşünmemizi ve risk değerlendirmesi yapmamızı sağlar. Milattan önce dördüncü yüzyıl filozofu Aristo’nun geliştirdiği klasik mantık, doğru ya da yanlış sonuçlar doğuran siyah beyaz meselelere odaklanır.
Olasılık ve istatistik ne anlama gelmektedir?
Olasılık, basitçe, bir şeyin olmasının ne kadar olası olduğudur. Bir olayın sonucundan kesin olarak emin olmadığımızda, belirli sonuçların olasılıklarından yani bu sonuçların ne kadar olası olduklarından bahsedebiliriz. Olasılıkla açıklanan olayların analizine “istatistik” denir.

İstatistik bize ne öğretir?​

İstatistik, kavramsal ilişki kurma ve çok yönlü düşünebilme becerisi kazandırır. Toplanan verileri çözümlemek ve yorumlamak istatistiksel bilgi gerektirir. Yapacağınız çalışmalarla araştırmalarınızın bilimsel değerini artırırsınız.
Olasılık neden zor?
sonucunda, olasılık konusunun öğrenilmesini zorlaştıran nedenlerin öğrenciden (olumsuz tutum, yetersiz önbilgi, günlük hayatla ilişkilendirememe, yetersiz muhakeme, kavram yanılgıları), öğretmenden (bilgi ve tecrübe eksikliği, olumsuz tutum, uygun öğretim stratejisi kullanılmaması) ve diğer bazı nedenlerden (konunun …
Veri derleme teknikleri, Derlenmiş verilerin değerlendirilmesi, Demografik istatistik kaynakları, Tarım ve sanayi istatistikleri, Fiyat istatistikleri, İndeks çalışmaları, Sosyal istatistik çalışmaları, Ekonomik gösterge, analiz ve yorum çalışmaları Milli gelir tahmini çalışmaları, Araştırma ve geliştirme …
İstatistik ne ise yarar?
İstatistik, verilerden öğrenebilmeyi, gözlemleri bilgiye dönüştürmeyi sağlar. Böylece, istatistiksel teknikler, belirsizliklerin varolduğu bir dünyada, bu belirsizlikleri temelde olasılık kavramı aracılığı ile kontrol altında tutar ve gözlemleri bilime dayalı bilgi ve yorum verir hale getirir.

Istatistik günlük hayatta nerelerde kullanılır?​

Sözcüğün çoğul anlamı, “sistemli bir şekilde toplanan sayısal bilgiler”dir. Örnek olarak nüfus istatistikleri, çevre istatistikleri, spor istatistikleri, milli eğitim istatistikleri verilebilir. İstatistiksel yöntemler, toplanmış verilerin özetlenmesi veya açıklanması amacıyla kullanılır.
Olasılık konusu öğrencilere neden zor gelmektedir?

Permütasyon mantığı nedir?​

Permütasyon, n adet elemanı olan bir kümenin içinden r adet eleman seçilmesi işlemidir. Bu işlem sırasında permütasyonun daha kolay yapılabilmesi için belirli formüller kullanılır. Permütasyon “P” ile tanımlanır ve r tane elemandan oluşan permütasyon dizilişleri “n’nin r’li permütasyonu” olarak adlandırılır.

Geri