- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Olası kelimesi ne anlama gelir?
“Olası” kelimesinin sözlük anlamı “Görünüşe göre olacağı sanılan, muhtemel” dir. Böylece “Olası durum” sözlerinden de anlamamız gereken, “gerçekleşmesi ihtimal dahilinde olan durumlar”dır.Oldum olası olmak ne demek?
➡Oldum bittim (veya oldum olası) deyiminin anlamı:Başından beri, öteden beri, ilk zamandan beri, kendimi bildiğimden beri.Olası kelimesinin eş anlamlısı nedir?
Bu doğrultuda olay kelimesi için karşılık olarak eş anlamlı şekilde, ‘hadise’ sözcüğünü değerlendirmek mümkün. Gündelik yaşamda pek çok değişik durum, olgu ya da etmen karşısında kullanılan olay kelimesi, aynı zamanda eş anlamlı sözcüğü üzerinden de ele alınmaktadır.
Tahmini ne anlama gelir?
Tahmini olarak nedir? Yaklaşık olarak değerlendirme, oranlama. Akla, sezgiye veya bazı verilere dayanarak gelecek bir şeyi, olayı kestirme. Önceden kestirilen, düşünülen şey.
Oldum olası kelimesi nasıl yazılır?
işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Oldumolası şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Oldum olası şeklinde olmalıdır.Ben kendimi bildim bileli ne demek?
köy çocuklarında, varsayılan çikolataya karşı tepki olarak savrulan bir ünlem cümlesi. kendimi bilip bilip, ardından kaybedip tekrar bulup ardından bilip devamlı kaybettiğim için bir türlü ne zaman başladığına kanaat getiremediğim zaman. gündelik kullanımda içi oldukça boşaltılmış ifadelerden biri.Olası kılmak ne demek?
olanaklı hale getirmek, yapılmasını, gerçekleşmesini sağlamak.
Mesh olmak ne demek?
Mesh etmek bir şeyin üstünde elin gezdirilmesi işlemidir. Bir şeyi el ile silmek mesh etmek demektir. İslami bir terim olan mesh etmek abdest alma sırasında yerine getirilen bir temizlik işlemidir. Elin ıslaklığının abdest sırasında kulaklar, baş ve boyun bölgesine sürülmesine mesh etmek denilir.
mümkün, olanaklı demektir. benzer: imkân olanak, ihtimal de olasılık.
Münnecim kelimesi halk arasında geleceği gören ve gelecek konusunu tahmin eden şeklinde bilinir. Ancak müneccim olduğu düşünülen kişilerin bunu nasıl ve ne şekilde yaptığı pek fazla bilmez.