Olagan genel kurul toplantisi en gec kac yilda bir yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
255.857
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Olagan genel kurul toplantısı en geç kaç yilda bir yapilir?​

OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI Bu kapsamda olağan genel kurul toplantısı her yıl faaliyet dönemin sonundan itibaren üç ay içerisinde en geç mart ayı sonuna kadar yapılması gereken bir toplantı türüdür. Bu toplantılar doktrinde adi toplantı olarak da adlandırılmaktadır[17].

Olağan genel kurul zorunlu mu?​

Doktrinde bu hükmün düzenleyici nitelikte bir hüküm olduğu kabul edilir ve bu nedenle olağan genel kurul toplantılarının 3 aylık süre içinde yapılmasının zorunlu olmadığı ifade edilir. 6102 sayılı TTK m. 409(1) düzenleyici bir hükümdür.
Genel kurul sonuç bildirimi nasıl yapılır?
Genel kurul tarihini izleyen 30 gün içerisinde, asil ve yedek üyelerin yer aldığı genel kurul sonuç tutanağı, Ek-3 Genel Kurul Sonuç Bildirimi formu doldurularak, mülki idare amirliğine teslim edilir. Ancak mülki idare amirliğine gitmek yerine, bu formu DERBİS üzerinden doldurabilirsiniz.
Dernek genel kurul sonuç bildirimi nereye verilir?
G-Genel kurul sonuç bildirimi; Olağan veya olağanüstü genel kurul toplantılarını izleyen otuz gün içinde, yönetim ve denetim kurulları ile diğer organlara seçilen asıl ve yedek üyeleri içeren ve (Dernekler Yönetmeliği Ek-3’te yer alan) “Genel Kurul Sonuç Bildirimi” mülki idare amirliğine verilir.

Dernek Olağan genel kurul kaç yılda bir yapılır?​

Genel kurul; olağan ve olağanüstü olmak üzere 2 şekilde gerçekleştirilir. Olağan üst genel kurul, en geç 3 yılda bir yapılmak zorundadır. Tüzükte, 2 yılda bir yada her yıl yapılmasına dair madde konulabilir. Ancak 3 yılı aşan bir süre tüzükte belirtilemez.

Olağan genel kurul tescile tabi mi?​

Madde hükmünde geçen “tutanakta yer alan tescil ve ilana tabi hususları” ifadesinden yapılan her genel kurulun tescile tabi olmadığı anlaşılmaktadır. Nitekim, Ticaret Sicili Yönetmeliği 29. maddesinde “Tescil edilmiş olgularda meydana gelen her türlü değişiklik de tescil edilir.
 
Geri
Üst