AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Olagan bir sekilde ne demek?

Editör

Yeni Üye

Olağan bir şekilde ne demek?​

Sık sık olan, olagelen, tabiî. Alışılmış olan, normal.

Akışın anlamı nedir?​

Akışın anlamı nedir?
Dilimize Arapçadan geçen akis kelimesinin sözlük anlamı tersine çevirmek, geri döndürmektir. Çevresel faktörlerin etkisiyle, bir süre sonra kaynağına geri dönen her şeye akis denir.

Payidar kılmak ne demek?​

Bu kelime ‘kalıcı’ ya da ‘sonsuza kadar yaşayacak olan’ anlamlarına gelmektedir. Burada ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dile getirmek istediği Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşayacağı anlamıdır. Bu anlamı üzerinden Türkçe içerisinde tek başına ya da cümle ile beraber kullanmak mümkün.

Afitap nedir ne anlama gelir?​

Afitap nedir ne anlama gelir?
Afitap kelimesinin çeşitli sözlüklerde yer alan anlamı; Güneş, çok güzel, parlak yüzlü kadın ve güler yüz anlamları ile karşımıza çıkmaktadır.
Olağan olmayan ne demek?​
Olağan olmayan, alışılmışın dışında: “Olağan dışı bir kalabalık.”

Alışılmışın dışında olan ne demek?​

Alışılmışın dışında olan ne demek?
diğer bir tabirle sıradışı olmaktır. standartların dışına çıkan hareket yada giyim ile insanlar için geçerli olabilirken bazen durumlar için de geçerli bir hadisedir.

AKS ne demek TDK?​

Halk arasında dingil adıyla da anılan aks, motorlu araçlarda diferansiyel sisteminden çıkan dönme hareketini tekerleklere ileten çelik mildir. Bir diğer deyişle motorun sağladığı gücü ve torku tekerleğe aktaran parçadır.

Tedrici ne anlama gelir?​

Tedrici ne anlama gelir?
Tedrici kelimesi Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığında, ‘Derece derece ya da yavaş yavaş olan’ şeklinde ifade edilmektedir. Diğer bir ifade ile herhangi bir durum ya da olay karşısında bunun aşamalı bir şekilde yapılması anlamına geldiğini söylemek mümkün.

Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ne demek?​

mustafa kemal bu sözü izmir suikasti haberinin patlamasının ardından söylemiş, mevcut ve gelecekteki suikastçilere bir nevi mesaj yollamıştır, beni öldürseniz de bu cumhuriyet yıkılmaz gibisinden.

Berhudar oldum ne demek?​

Berhudar oldum ne demek?
Berhudar Ol Anlamı Eskiden beri söylenegelen ve genellikle büyüklerin ellerini öpüldüğünde ya da onlara bir şekilde hizmet ettiğinizden güzel bir gülümseme ile söylenen berhudar ol bütün iyi dileklerin bir arada söylenmiş hali olmaktadır.
Afitap ne demek ekşi sözlük?​
güneş ışığı, aydınlığı.

Olağan dışı nasıl yazılır TDK?​

Olağan dışı nasıl yazılır TDK?
TDK sitesinde sözlükten arama yaptığımızda “Olağandışı” kelimesi sözlükte bulunmamaktadır. Olağan dışı kelimesi sıfattır. TDK’da kelimenin doğru yazımı “Olağan dışı” şeklinde yazılır.

Alışılmışın dışında bir durum ne demek?​

Alışılmışın ne demek?​

Alışılmışın ne demek?
(alışıl-mak’tan isim-fiil ekinin kalıplaşmasıyle alışıl-mış) Her zamanki, her zaman olan, âdet olmuş, alışkanlık durumuna getirilmiş, mûtat: “Alışılmış konuşmalar.” “Alışılmış hareketler.”

**Olağan bir şekilde ne demek?**

Olağan bir şekilde demek, sık sık olan, alışılmış, tabii olan anlamlarına gelir. Bir durumun normal ve alışılmış şekilde olması durumunu ifade eder.

**Akışın anlamı nedir?**

Akış kelimesinin Arapçadan dilimize geçen anlamı, tersine çevirmek, geri döndürmek anlamına gelir. Akış genellikle çevresel etkilere bağlı olarak bir süre sonra kaynağına geri dönen her şey için kullanılan bir terimdir.

**Payidar kılmak ne demek?**

Payidar kılmak kelimesi, 'kalıcı' veya 'sonsuz olarak yaşatmak' anlamına gelir. Bu terim genellikle Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar var olacağı anlamıyla ilişkilendirilir. Atatürk'ün vurgulamak istediği Cumhuriyet'in sürekli ve devamlı olması fikrini ifade eder.

**Afitap nedir ne anlama gelir?**

Afitap kelimesinin çeşitli sözlüklerde geçen anlamları arasında genellikle 'güneş', 'çok güzel', 'parlak yüzlü kadın' ve 'güler yüz' gibi anlamlar bulunmaktadır.

**Olağan olmayan ne demek?**

Olağan olmayan, alışılmışın dışında olan durumları ifade eder. Sıradışı, normalin dışında şeklinde de yorumlanabilir. Örneğin, "Olağan olmayan bir durumla karşılaşmak."

**Alışılmışın dışında olan ne demek?**

Alışılmışın dışında olan durumlar veya şeyler, genellikle sıradışı veya standart olmayan durumlar anlamına gelir. Bu durumlar insanlar için farklılık yaratabileceği gibi, genel olarak olağan dışı kabul edilebilir.

**AKS ne demek TDK?**

AKS, halk arasında 'dingil' olarak da adlandırılan bir terimdir. Motorlu araçlarda diferansiyel sisteminden çıkan dönme hareketini tekerleklere ileten çelik mili ifade eder. Yani motor gücünü tekerleklere aktaran bir parçadır.

**Tedrici ne anlama gelir?**

Tedrici kelimesi 'derece derece' veya 'yavaş yavaş' anlamlarına gelir. Bir durumun veya olayın aşamalı bir şekilde gerçekleşmesini ifade eder. Yani adım adım veya yavaşça olan şeklinde açıklanabilir.

**Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ne demek?**

Bu söz, genellikle Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının ardından paylaşılan ve ölümün kaçınılmazlığını vurgulayan bir ifadedir. Atatürk'ün yaşadığı dönemdeki suikast girişimlerine ve gelecekteki olası tehditlere karşı bir mesaj içerdiği düşünülebilir.

**Berhudar oldum ne demek?**

Berhudar oldum ifadesi, genellikle büyüklerin ellerini öpüldüğünde veya onlara hizmet edildiğinde söylenen bir ifadedir. İyi dileklerin bir arada ifade edilmesi ve karşılıklı iyi temennilerin paylaşılması anlamına gelir.

**Olağan dışı nasıl yazılır TDK?**

TDK'de olağan dışı kelimesi sıfat olarak kabul edilir ve doğru yazımı "olağan dışı" şeklinde olmalıdır. Kelimeler ayrı yazılarak doğru bir şekilde ifade edilir.

**Alışılmışın dışında bir durum ne demek?**
Alışılmışın dışında bir durum, genellikle beklenmeyen veya standart olmayan bir durumu ifade eder. Örneğin, rutin dışı veya olağanın dışında bir durum olarak düşünülebilir.

**Alışılmışın ne demek?**

Alışılmışın ne demek sorusuna verilen cevap, genellikle 'her zamanki, her zaman olan, alışkanlık haline getirilmiş' olarak açıklanır. Alışkanlık edinilmiş, olağan durumlar ya da rutin kabul edilen durumlar anlamına gelir.

Geri