- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Okuyan memura izin verilir mi?
Bazı kurumlar memurlarını mesai saatleri içinde tabiri caizse dersler için idare etmekte iken bazı kurumlar ise izin vermemektedirler.Konuya ilişkin geçmiş yıllarda verilmiş olan bir danıştay kararında memura eğitim ve öğretim için izin verilmesinin mümkün olmadığı yönünde karar verilmiştir.Memur okul okuyabilir mi?
Öğrenim tayini nedir? Devlet memurları görev yaptıkları şehirden başka şehirde ya da bulundukları ilçeden farklı bir ilçede ikinci üniversite okuyabilmektedir. Bazı devlet memurları da yüksek lisans yapıp ya da doktora yapabilmektedir.
Okuyan öğrenciler memur olabilir mi?
Üniversite Okurken Memur Olmak Mümkün mü? Üniversite öğrencilerinin okurken şartlarını taşıdıkları memurluk sınavlarına girmelerine ve hatta memur alımı için yerleştirilmeleri durumunda memur olarak çalışmaya başlamalarında, yasal olarak hiçbir engel yok.
Atandıktan sonra üniversite okunur mu?
1- Bu konuda herhangi özel bir izin yoktur. 2- Kurumunuz sizi idare edebilir de etmeyebilir de. 3- Aslolan mesaiye devam etmenizdir. 4- Okulunuz aksaması kurumun değil sizin bir sorununuzdur.Kamu kurumları şirket kurabilir mi?
Kamu görevlisi olan memurlar Adi Şirket Ortağı olamazlar. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre devlet memurları anonim şirketlerin ortağı olabilir ancak yönetiminde, denetiminde görev alamazlar. Temsilci ve vekil olamazlar.
Devlet memuru olan üniversite okuyabilir mi?
Çoğu kamu kurumunda memur olarak görev yapanlar aynı zamanda Yükseköğretim kurumlarında okumaktadırlar.Memur olarak çalışanların ikinci öğretim olarak adlandırılan ve akşam saatlerinde eğitim veren bölümlerde eğitim görmesinde mesai saatleri açısından herhangi bir engel bulunmamaktadır.
Memur örgün eğitim okuyabilir mi?
657 sayılı Kanunda, bir memur, yükseköğrenimde okuyor diye, verilmesi öngörülen bir izin bulunmamaktadır. Bu nedenle de genel olarak okumak isteyenler, 24 saat esasına göre çalışan memurlukları tercih etmekte (koruma güvenlik görevlisi, sağlık personeli vd.), gece çalışmakta, gündüz ise okullarına gitmektedir.Üniversite öğrencisi kamuda çalışabilir mi?
Çalışırken üniversite okunabilir mi?