Okuma yazma seferberligi devam ediyor mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okuma yazma seferberliği devam ediyor mu?​

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü “Okuryazarlık Seferberliği ” kapsamında 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında da tüm kamu ve sivil toplum kurum ve kuruluşlarının iş birliğinde devam ettirilmesi, okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın halk eğitimi merkezlerine yönlendirilmeleri hususunda tüm öğretmen ve …
Atatürk zamanında okuma yazma seferberliği ne zaman başlatıldı?
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumunun 100. yılında, cehalete karşı verilen savaşlardan en önemlilerinden biri başlatıldı. Atatürk’ün doğumunun 100. yılını kutlama Milli Komitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararı ile 23 Mart 1981’de başlatılan okuma yazma seferberliği (100.
Okuma yazma seferberliği ne ile başlatıldı?
Öte yandan; Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki askerlere okuma-yazma öğretmek üzere, halk arasında “Ali Okulu” denen okuma-yazma kursları açtı. Nihayet Atatürk’ün doğumunun 100. yılı münasebetiyle 23 Mart 1981’de yeni bir “okuma-yazma seferberliği” daha başlatıldı. “Bilen bilmeyene öğretsin” yöntemleri kullanıldı.

Okuma yazma seferberliği ne demek?​

Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların birinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak ikinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına yönlendirilmeleri amaçlanmaktadır.” bilgisini paylaştı.
Yeni harflerin kısa zamanda öğrenilmesi ve okuryazar oranının arttırılması için hangi okul açılmıştır?
Millet Mektepleri’nin Açılışı Millet Mektepleri, yeni Türk harflerinin tüm ülkede öğrenilerek, okuryazarlığın arttırılması seferberliğinin önemli bir aşamasıdır.
Türk dilinin yeni Türk harfleri ile kısa bir zamanda kolayca okunup yazılabilmesi için 1 Ocak 1929 tarihinde açılan kurum nedir?
Yeni Mersin Gazetesi, 1929 yılında yayın hayatına başlamış ve daha ilk sayılardan başlamak üzere Harf Devrimi, Millet Mektepleri, okuma-yazma bilmenin önemi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Harf Devrimi gibi konulara yer vermiştir.

Geri