- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Okulun sistem özellikleri nedir?
Okulun temel özellikleri: -Okulun belli bir var oluş nedeni ve amacı vardır. -Okula devam zorunludur. -Toplumun gözü okulların üzerindedir. -Okulun kaynakları sınırlıdır. -Okuldaki roller ve statüler sınırlıdır. -Okullarda işler küçük gruplar tarafından yürütülür.Okulun faydası nedir?
Okul sayesinde öğrenciler sosyalleşir, yardımlaşmayı, dayanışmayı öğrenir. Birçok konuda öğretim faaliyetleri gerçekleşirken, aynı zamanda eğitim de alır. Öğretmenler ve arkadaşlar sayesinde büyük bir aile olmanın getirdiklerini yaşar.
Eğitimin amacı ne olmalı?
Eğitimde amaç, bireyin kendini gerçekleştirmesine imkân hazırlayarak insan ilişkilerini, ekonomik etkinliğini ve vatandaşlık sorumluluğunu geliştirmektir (Varış ve arkadaşları, 1991:26). Bu durumda eğitimin amacı, bilgi ve beceriyle donatılmış, sağlam ve iyi karakterli bireyler yetiştirmektir, denilebilir.
Okulun örgüt olma özellikleri nelerdir?
1) Okul örgütünün en önemli özelliği; üzerinde çalıştığı hammaddenin toplumdan gelen ve topluma giden insan oluşudur. 2) Okulda çeşitli değerler bulunur ve çatışır. 3) Okul denilen örgütün ürününü değerlendirmek güçtür. 4)Okul, gevşek yapılı sistemlere örnek olarak verilebilir.Okulun bir üst sistemi nedir?
1. ÜST SİSTEMLER: Bakanlık merkez örgütünü, Yükseköğretim Kurumunu ve Üniversiteler arası kurulu kapsar. 3. TEMEL SİSTEMLER: Okulöncesi, ilköğretim, ortaöğretim okullarını, yaygın eğitim ve hizmet içi eğitim merkezlerini, fakülteleri, enstitüleri, yüksekokulları ve bunlara benzer eğitim kuruluşlarını kapsar.
Özel okul avantajları nelerdir?
Özel okulların avantajları