AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Okulun internetine baglanmak yasak mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okulun internetine bağlanmak yasak mı?​

3G, wireless yasak “Bakanlığımız olarak TTVPN Metro İnternet Projesi’nin hayata geçirilmesi ile birlikte il milli eğitim müdürlüklerimizde yer alan ADSL, VDSL gibi bağlantıların iptal edilerek Bakanlık hattı haricinde herhangi bir hat (ADSL, 3G, wireless) kullanılması yasaklanmıştır.
Fatih internet neden çekmiyor?
Bu kablosuz internetlerin şifrelerini bilseniz dahil internete erişim sağlayamıyorsunuz. Sebebi ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sertifikasının bağlanmaya çalıştığınız cihazda yüklü olması gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital sertifikasını indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Fatih internet nedir?
Eğitimde FATİH Projesi kapsamında okulların internet ve MEB içerik servislerine erişimini sağlayan ağ altyapısının sağlıklı bir şekilde hizmet vermesi erişim olarak adlandırılmaktadır. Okullarda kurulacak alt yapı çalışmaları sonucunda, her sınıftan e-içeriklere, internete güvenli ve filtreli erişim sağlanmaktadır.

Okulun internetine nasıl bağlanılır üniversite?​

Eduroam kablosuz ağına bağlanmak için telefonunuzda Ayarlar > Kablosuz ve ağ > Wi-Fi Ayarları seçeneklerini izleyerek kablosuz ağların görüntülendiği ekrana gelin. “eduroam” ağını seçtikten sonra açılan bağlantı ayarları menüsünde “EAP yöntemi” listesinden TTLS, “Faz 2 yetkilendirmesi” listesinden PAP seçeneğini seçin.
MEB internetine nasıl bağlanılır?
Okul Ve Kurumların Güvenli İnternet Erişimi İçin gerekli Sertifika ve Sertifika kurulumu ile ilgili bilgiler için; http://sertifika.meb.gov.tr/ adresini kullanabilirsiniz. KOLAY KURULUM yapmak için aşağıda verilen programı kullanabilirsiniz. İlçe/Okul ve Kurumlar için Katılımsız Sertifika kurulum programı.
E okul şifresi ne?
Sistemi kullanacak olan öğretmen veya idareci için Milli Eğitim Bakanlığı e-okul şifresini ilk olarak 9 karakterden oluşan bir şifre göndermektedir. E-okul sistemini ilk defa kullanacak olan yönetici ve öğretmenler için şifre (T.C. Kimlik Numarasının ilk 3 rakamı) + (.)

Eğitimde FATİH Projesi Nedir?​

Eğitimde FATİH Projesi, eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okullarımızdaki teknolojiyi iyileştirmek amacıyla bilişim teknolojileri araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde daha fazla duyu organına hitap edilecek şekilde, derslerde etkin kullanımı için başlatılmıştır.
FATİH Projesi hangi okullarda var?
Uygulamanın pilot olarak başlayacağı okullar ise şöyle: Erzincan’da Erzincan Milli Piyango Anadolu Lisesi, Erzurum’da Şükrüpaşa Anadolu Lisesi ile İbrahim Hakkı Fen Lisesi, Hatay’da Dr. Mustafa Gençay Anadolu Lisesi, Hatay Anadolu İmam Hatip Lisesi, Antakya Karlısu Anadolu Öğretmen Lisesi, İstanbul’da Prof.
MEB internet sertifikası ne işe yarar?
Meb sertifikası, Fatih projesi kapsamında, MEB (Milli Eğitim Bakanlığı)’na bağlı bilgisayar, tablet, telefon, akıllı tahta gibi cihazların güvenli bir şekilde internete erişibilmelerini sağlayan güvenlik sertifikasıdır. MEB, tüm MEB ağını kullanan cihazların bu sertifikayı yüklemelerini zorunlu kılmıştır.

Geri