AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okulun ilk amaci nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okulun ilk amacı nedir?​

İlk başta, aile verilen bu eğitimin amacı, insanların Sümer ekonomisine dayalı çalışmak için basit okuma yazma eğitimiydi.

Okul ne zaman icat edildi?​

İnsanoğlu var olduğu süreçten buyana yeni bilgiler edinmek üzere pek çok eğitim kurumunu görmüş geçirmiştir. Kimi bilim, kimi felsefe kimi de savaş stratejileri üzerine kurulan bu eğitim kurumları için okul nasıl bulundu diye soruşturursak karşımıza çıkan ilk resmi kayıt M.Ö. 83 yılına aittir.
Dünyanın en iyi okulu nerede?​
Dünyanın En İyi Üniversiteleri 2022 Sıralaması
ÜNİVERSİTE ADI | ÜLKE | DÜNYA SIRALAMASI 2022
University of Oxford | İNGİLTERE | 1
California Institute of Technology | AMERİKA | 2
Harvard University | AMERİKA | 3
Stanford University | AMERİKA | 4

En iyi lise hangisi?​

En iyi lise hangisi?
Galatasaray Lisesi’nin ilk sırada yer aldığı listede, Ankara Fen Lisesi, Bursa Tofaş Fen Lisesi ve İzmir Fen Lisesi’de kendisine yer buldu. Türkiye’nin en iyi liseleri verdiği eğitim ile öğrencileri geleceğe oldukça iyi şekilde hazırlıyor ve üniversite öncesi yol gösterici oluyor.

Okulun faydası nedir?​

Okulun faydası nedir?
Okulun Öğrencileri Faydaları Okul sayesinde öğrenciler sosyalleşir, yardımlaşmayı, dayanışmayı öğrenir. Birçok konuda öğretim faaliyetleri gerçekleşirken, aynı zamanda eğitim de alır. Öğretmenler ve arkadaşlar sayesinde büyük bir aile olmanın getirdiklerini yaşar. Toplu ortamda yaşamanın gerekliliklerini öğrenir.

Eğitim nasıl başlar?​

Eğitim ailede başlar. Çocuğun kişiliğinin gelişimi genetik faktörlerin dışında dünyaya gelmesi ile yani ailesini tanıması ile başlar. Çocuklar olmasını istediğimiz gibi değil yetiştirdiğimiz gibi bir birey olurlar. Aile bir toplumun geleceğine yön verecek bireyleri yetiştiren ana eğitim kurumudur.

Okulun ilk amacı insanlara basit okuma ve yazma becerilerini öğreterek Sümer ekonomisine dayalı işlerde çalışmalarını sağlamaktı. Bu sayede insanlar daha bilgili ve becerili hale gelerek ekonomik faaliyetlere katkıda bulunabiliyorlardı.

Okulun icat tarihi konusunda ilk resmi kayıtlar M.Ö. 83 yılına dayanmaktadır. İnsanlık tarihi boyunca eğitim kurumları çeşitlenmiş ve gelişmiştir, farklı konularda eğitim veren okullar ortaya çıkmıştır.

Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında 2022 sıralamasına göre University of Oxford, İngiltere'de bulunan en iyi üniversite olarak birinci sıradadır. Onu sırasıyla California Institute of Technology, Harvard University ve Stanford University takip etmektedir.

En iyi lise konusunda ise Galatasaray Lisesi Türkiye'de ilk sırada yer almaktadır. Bu listenin diğer sıralarında Ankara Fen Lisesi, Bursa Tofaş Fen Lisesi ve İzmir Fen Lisesi gibi eğitim kurumları bulunmaktadır.

Okulun faydaları arasında öğrencilerin sosyalleşmesi, yardımlaşma ve dayanışma becerilerini öğrenmesi, geniş bir bilgi ve eğitim yelpazesiyle tanışması ve topluluk içinde yaşamanın önemli gerekliliklerini kavraması gibi unsurlar bulunmaktadır.

Eğitim süreci ailede başlamaktadır ve çocuğun kişiliğinin gelişimine büyük etkileri vardır. Aile, toplumun gelecek nesillerini yetiştiren temel eğitim kurumudur ve çocukların bireysel gelişimine katkı sağlar.

Geri