AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okulun faaliyetleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okulun faaliyetleri nelerdir?​

Okulda yapılan genel etkinliklerden bazıları aşağıdaki gibidir.
- Resim yarışması
- Şiir yarışması
- Hızlı okuma yarışması
- Satranç turnuvası
- Hikaye yazma yarışması
- Kermes.

Ders dışı faaliyetler nelerdir örnek?​

Temel alanlar çerçevesinde yürütülen tüm aktivite, yarışma, tören, tanıtım günü, mezuniyet günü, yayın, müzik, halk oyunu, tiyatro, kampanya, ziyaret, gösteri, şenlik, şiir dinletisi, turnuva, konferans, panel, sempozyum, imza günü, fuar, sergi, kermes, gezi, proje hazırlama vb. sosyal etkinlikler okullarda yürütülen …

4 yıllık üniversite lisans mı yüksek lisans mı?​

4 yıllık üniversite lisans mı yüksek lisans mı?
İki yıllık programları tercih eden kişiler önlisans mezunu sayılırken, dört yıllık programlara kayıt yaptıran öğrenciler lisans mezunu sayılır.

Yaratıcı eğitim Nedir?​

Yaratıcı eğitim Nedir?
Yaratıcılık eğitiminin amacı; yaratıcılığın kimyasını anlamak, yaratıcılığın yaşama kattıklarını ve oluşan farkı deneyimlemek, farklı şeyler düşünerek zihnin yaratıcı düşünce prensibine geçmesini sağlamak, bilgiyi farklı yönleriyle kullanmak ve ihtiyaca cevap verebilir hale getirmek.

Düşünen okul Nedir?​

Düşünen ve öğrenen okullar; öğrenmeye açık, öğretme yerine öğrenmenin ön plana alındığı, öğrencilerin ilgi ve gereksinimlerinin, bireysel farklılıklarının dikkate alındığı, düşünsel becerilerin geliştirilmesi için uygun ortamların yaratıldığı güçlü bir okul kültürü gerektirmektedir.

Etkinlikler nelerdir?​

Türkçe, Sanat, Drama, Müzik, Hareket, Oyun, Fen, Matematik, Okuma Yazmaya Hazırlık ve Alan Gezileri şeklindedir. Öğretmen veya çocuklar tarafından yapılandırılmış/ yarı yapılandırılmış/ yapılandırılmamış etkinlikler sınıf içinde yapılabileceği gibi açık havada da yapılabilir.

Eğitim faaliyetleri ne demek?​

Eğitim faaliyetleri ne demek?
Eğitim; okullar, kurslar ve üniversiteler vasıtasıyla bireylere hayatta gerekli olan bilgi ve kabiliyetlerin sistematik bir şekilde verilmesi.

Eğitimde Yaratıcılık neden önemli?​

Eğitimde Yaratıcılık neden önemli?
Yaratıcılık duygusal açıdan da yarar sağlar. Bireye kendini gerçekleştirme imkânı verir. Yaratıcı Sorun Çözme rasyonel düşünmenin gelişmesine de yardımcı olur. Günümüzün eğitim anlayışında büyük önem taşıyan yaratıcılığın gelişmesine imkân sağlayan sınıfta, bellekten çok düşünmeye değer verilir.

Okullarımızın öğrenen örgütler midir?​

Öğrenmeyi öğretmek görevi olan okulların da öncelikle kendi içlerinde öğrenen bir örgüt olmaları, öğrenmenin günlük işlerle birlikte doğal bir süreç olarak görülmesi ve öğrenme-nin temel bir değer haline gelmesi gerekmektedir.

Öğrenen okul ne demek?​

Okulda sergiler düzenlenmekte ve öğrenciler çalışmalarını Erasmus+ Günleri, Avrupa veya Erasmus+ Beyannamesi gibi çeşitli etkinliklerde sunmaktadırlar. Bu toplantılarda ve etkinliklerde; okul, yalnızca öğrenciler için değil aynı zamanda ebeveynler ve daha geniş topluluk için de bir öğrenme merkezi görevi görmektedir.

Etkinlikler konusunda detaylı bir listeleme yaptığınız için teşekkür ederim. Okulunuzdaki faaliyetler oldukça çeşitli ve öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak nitelikte görünüyor. Resim yarışması, şiir yarışması, hızlı okuma yarışması, satranç turnuvası, hikaye yazma yarışması ve kermes gibi etkinlikler öğrencilerin farklı yeteneklerini ortaya çıkarabilecekleri ve sosyal etkileşim içinde olabilecekleri platformlar olarak değerlendirilebilir.

Ders dışı faaliyetler konusunda ise geniş bir yelpazedeki etkinliklerin öğrencilerin ilgi alanlarına yönelik olarak düzenlendiğini görebiliyoruz. Yarışmalar, törenler, tanıtım günleri, müzik etkinlikleri, tiyatro gösterileri, kampanyalar, gezi ve proje hazırlama gibi faaliyetler öğrencilerin farklı yönlerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine olanak sağlayabilir.

Üniversite tercihi konusunda ise iki yıllık programları tercih edenler önlisans mezunu iken, dört yıllık programlara kayıt yaptıran öğrenciler lisans mezunu olarak kabul edilmektedirler.

Yaratıcı eğitim ise yaratıcılığın önemini vurgulayarak, öğrencilerin zihinsel kapasitelerini genişleterek farklı düşünme yeteneklerini geliştirmeyi amaçlar. Bu sayede öğrencilerin bilgiyi farklı şekilde kullanmaları ve sorunları yaratıcı bir bakış açısıyla çözmeleri desteklenir.

"Düşünen Okul" kavramı ise öğrencilerin öğrenmeye aktif katılımını teşvik eden, bireysel farklılıkları önemseyen ve düşünsel becerilerin geliştirilmesine odaklanan bir okul kültürünü ifade eder.

Eğitim faaliyetleri ise bireylere hayatta gerekli olan bilgi ve becerilerin öğretildiği süreçleri kapsar.

Eğitimde yaratıcılığın önemi büyük çünkü yaratıcılık duygusal açıdan fayda sağlamanın yanı sıra bireyin kendini gerçekleştirmesine de yardımcı olabilir. Aynı zamanda yaratıcı sorun çözme becerileri rasyonel düşünmeyi geliştirir ve öğrencilerin bilgiyi sadece ezberleme değil, düşünme ve yorumlama becerileriyle de ele almalarını sağlar.

Okulların öğrenen örgütler olmaları gerektiği ve öğrenmeyi öğrenmek görevi olan okulların içerisinde sürekli bir öğrenme kültürü oluşturulması önemlidir. Öğrenen okullar, sadece öğrenciler için değil aynı zamanda ebeveynler ve toplum için de bir öğrenme merkezi görevi görmelidirler. Bu sayede sürekli gelişim ve öğrenme kaynak bir yapı oluşturabilirler.

Geri