AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okulu birakmanin sebepleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Okulu bırakmanın sebepleri nelerdir?​

Araştırma sonucunda okulu bırakmaya etki eden kişisel özelliklerin başta cinsiyet olmak üzere, akademik başarı, okula devam sıklığı, okul dışında çalışma, okulda canı sıkılma ve disiplin soruşturması geçirme gibi durumlar olduğu gözlenmiştir.

Okulu bırakmak nedir?​

Okulu bırakmak nedir?
“Okulu bırakma” ya da “okul terki” olarak adlandırılan bu durum, eğitim öğretime devam eden öğrencinin değişik olumsuz nedenlerden ötürü içinde bulunduğu eğitim basamağını tamamlaya- maması olarak tanımlanmaktadır (Dekkers ve Claassen, 2001).

Okul terki ne demek?​

Okul terki ne demek?
Okul terki, “yasal olarak okuldan ayrılma yaşından önce ve/veya sınırlı ve gerekli formal nitelikleri edinmeden okuldan ayrılma” olarak tanımlanmaktadır (Cullen, 2000).

Liseye gitmemenin cezası ne kadar?​

Mevcut mevzuata göre çocuğunu ilköğretime göndermeyen veliye, çocuğun okula devam etmediği her gün için 15 lira idari para cezası veriliyor. Bu para cezasına rağmen çocuğunu okula göndermeyen veya göndermeme sebeplerini okul idaresine bildirmeyen veliye, 500 lira idari para cezası veriliyor.

Mecburi eğitim kaç yıl oldu?​

Mecburi eğitim kaç yıl oldu?
Kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen ve zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanunla eğitim sisteminde başlayan yeni dönemin iki temel amacından biri toplumun ortalama eğitim süresini yükseltmek, diğeri ise eğitim sisteminin bireylerin ilgi, ihtiyaç ve yeteneklerinin gerektirdiği yönlendirmeyi mümkün kılacak şekilde …

Erken okul terki ne demek?​

Erken okul terki ne demek?
Eğitimin 16 yaş öncesi; onaylı, resmi bir diploma alınmadan sonlandırılması ya da zorunlu eğitim tamamlanmadan öğrencilerin okuldan ayrılması olarak tanımlanmaktadır.
Lisede okula gitmemenin cezası nedir?​

Lisede devam zorunluluğu var mı?​

Lisede devam zorunluluğu var mı?
OKULLARDA DEVAM ZORUNLULUĞU VAR MI? Öğrencilerin haftada 5 gün okula gitmesi zorunlu olacak ve geçen yıllarda olduğu gibi devam zorunluluğu aktif olacak. Özürsüz/raporsuz yüz yüze eğitime katılmayan öğrencilerin devamsızlık verileri sisteme işlenecek.

Okulda devamsızlık ne demek?​

Okulda devamsızlık ne demek?
Öğrencinin gelmediği günün özürlü sayılması için okula gelmediği günü takip eden 5 gün içinde yazılı veli beyanı yada özür belgesinin getirilmesi gerekmektedir. Bu süre okul idaresinin uygun gördüğü durumlarda 20 güne kadar uzatılabilir. Yani bu veli beyannamesini devamsızlık düşürme hakkı olarak kullanabilirsiniz.

Devamsızlık ne demek?​

İşçinin devamsızlığından kasıt, işverenden izin almaksızın veya haklı bir nedene dayanmaksızın işe gelmemesi halidir. İşçinin işe geç gelmesi devamsızlık niteliğinde değildir. İşyerine gittiği halde iş görme borcunu ifaya hiç başlamayan bir işçi devamsızlıkta bulunmuş sayılmamaktadır.
 
Okulu bırakmanın sebeplerini araştıran bir çalışmada, cinsiyet, akademik başarı, okula devam sıklığı, okul dışında çalışma, okulda can sıkılma ve disiplin soruşturması gibi faktörlerin buna etki ettiği gözlenmiştir. Bu durum, bir öğrencinin eğitim basamağını tamamlamaması olarak tanımlanır. Okul terki ya da okulu bırakma durumu, öğrencinin çeşitli olumsuz nedenlerden ötürü eğitimine devam etmemesi anlamına gelir.

Mecburi eğitim sistemi 4+4+4 olarak bilinmekte olup zorunlu eğitimi 12 yıla çıkarmıştır. Bu sistemle birlikte, toplumun ortalama eğitim süresinin yükseltilmesi ve bireylerin ilgi, ihtiyaç ve yeteneklerine göre yönlendirilmesi hedeflenmektedir.

Erken okul terki ise eğitimin 16 yaşından önce sonlandırılması veya zorunlu eğitimin tamamlanmadan öğrencilerin okuldan ayrılması şeklinde tanımlanmaktadır. Bu durum, öğrencilerin onaylı, resmi bir diploma almadan eğitimlerini tamamlamaları anlamına gelir.

Lisede devam zorunluluğu bulunmaktadır. Öğrencilerin haftada 5 gün okula gitmesi zorunlu olup, özürsüz veya raporsuz yüz yüze eğitime katılmayan öğrencilere idari para cezaları verilebilmektedir. Devamsızlık ise öğrencinin okula gelmediği günler için veli beyanı veya özür belgesi getirmemesi durumunda yapılan kayıtları ifade eder.

Devamsızlık, iş hayatında ise işçinin izin almaksızın veya haklı bir nedene dayanmaksızın işe gelmemesi olarak tanımlanır. İşe geç gelme devamsızlık olarak kabul edilmezken, işe hiç başlamayan bir işçi devamsızlıkta bulunmuş sayılabilir.
 
Geri
Üst