AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okullarda uyum haftasi ne zaman?

Editör

Yeni Üye

Okullarda uyum haftası ne zaman?​

Okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021’de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek. Yani 31 Ağustos 2021 Salı günü ile 3 Eylül 2021 Cuma günü okula uyum haftası olacak.

Liseye uyum haftası ne zaman?​

Liseye uyum haftası ne zaman?
Milli Eğitim Bakanlığı eğitim takvimine göre okullar 6 Eylül’de açılacak. Yayınlanan takvime göre ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için 2021-2022 eğitim öğretim yılı başlayacak olup 1-3 Eylül arasında yapılacak uyum eğitimlerinin esasları belirlendi.

Uyum haftası hangi sınıflar için?​

Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin yüz yüze yürütülecek okula uyum haftası eğitimleri başladı. Okul rehber öğretmen/psikolojik danışmanları uyum çalışma süreç ve etkinliklerine aktif olarak katılacak. Taşımalı eğitim öğrencileri de yerel imkanlar ölçüsünde uyum eğitiminden yararlandırılacak.

MEB uyum programı nedir?​

MEB uyum programı nedir?
MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen 9. Sınıf Uyum Programı: 1) Veli ve öğrencinin okula ilişkin bilgilendirilmesi; 2) Uyumu kolaylaştıran becerilerin kazandırılması ve 3) Akademik ve mes- leki gelişimin desteklenmesi olarak belirlenen üç temel alan ve bu alanlara ilişkin geliştirilen öğrenci ve veli …
2021 2022 Uyum haftası ne zaman?​
2. 01-03 Eylül 2021 tarihleri arasında öğrencilere yönelik uyum eğitimleri yapılacaktır. Uyum programı çerçevesinde öğrenciler öğretmenler tarafından belirlenmiş sürelerde okula geleceklerdir. Çocukların okula gelecekleri saat, okulda bulunacakları süre sizlere bildirilecektir.

Uyum haftası ne zaman 2021?​

Uyum haftası ne zaman 2021?
Bu yıl da geçtiğimiz yıllar da olduğu gibi uyum haftası kapsamında anaokulları yeni eğitim döneminden 1 hafta önce okula başlayacak. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için uyum haftası 1 Eylül-3 Eylül tarihlerini kapsayacak.

Uyum haftası ne demek?​

Uyum Haftası, sınıf öncesi (Anaokulu-Anasınıfı) öğrencileri ile ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin okula alışabilmesi için uygulamaya koyulan bir sitemdir.

Uyum Haftasi nedir?​

Uyum Haftasi nedir?

1 sınıf uyum haftası nedir?​

UYUM HAFTASI TARİHLERİ Okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021’de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek. Yani 31 Ağustos 2021 Salı günü ile 3 Eylül 2021 Cuma günü okula uyum haftası olacak.

2021-2022 Uyum haftası ne zaman?​

2021-2022 Uyum haftası ne zaman?

Okullarda uyum haftası, özellikle okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin okula alışabilmesi ve yeni ortama uyum sağlaması amacıyla düzenlenen özel bir eğitim ve etkinlik dönemidir. Genellikle okulların açılmasından bir hafta önce gerçekleştirilir ve öğrencilerin okul atmosferine, öğretmenlerine ve sınıf arkadaşlarına alışmalarına yardımcı olur.

2021-2022 eğitim öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için uyum haftası 31 Ağustos-3 Eylül 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Bu süreçte öğrenciler, okula alışma sürecine destek olacak etkinliklere katılacaklar ve böylece okul dönemine daha sağlıklı bir şekilde başlayacaklardır.

Lise seviyesinde ise uyum haftası genellikle ortaokul ve lise öğrencileri için düzenlenmemektedir. Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim takvimine göre, lise öğrencileri için 2021-2022 eğitim öğretim yılı 6 Eylül'de başlayacak ve uyum eğitimlerinin esasları belirlenecektir.

Uyum haftası, öğrencilerin sosyal ve duygusal yönden desteklenmesi, okula ve öğrenmeye karşı olumlu tutum geliştirmeleri için önemli bir fırsattır. Bu süreçte öğrencilerin kendilerini ifade etmesi, sosyal becerilerini geliştirmesi ve okula uyum sağlaması hedeflenir. Ayrıca velilerin de bu süreçte çocuklarına destek olmaları ve okul ile iş birliği içinde olmaları önemlidir.

Geri