AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okullarda test kitabi dagitiliyor mu?

Editör

Yeni Üye

Okullarda test kitabı dağıtılıyor mu?​

Millî Eğitim Bakanlığı ve hükümetimiz yıllardan beri tüm okullar, tüm sınıflar ve kademelerde eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için kitapları ücretsiz olarak dağıtıyor.

Tek kitap uygulaması nedir?​

Tek kitap uygulaması nedir?
– Tek Kitap Uygulamasına Geçilecektir. (132) Zorunlu öğretim çağını kapsayan temel eğitimin gereği olarak, öğrencilere tamamen veya kısmen parasız kitap vermek veya çok ucuz bir fiyata sağlamak amacıyla Bakanlıkça ilkokul ve ortaokul kitapları için başlatılan tek kitap uygulaması sürdürülecektir.

Okul ders kitapları nasıl olmalı?​

– Ünite, bölüm, tema veya konular arasında dersin özelliğine göre mantıksal bir sıra olmalı. – İçerik sonraki öğrenmelere hazırlayıcı nitelikte olmalı. – Kazanımların işlenişinde günlük hayata uygun bağlantılara yer verilmeli. – Kullanılan dil ilgili yaş ve sınıf seviyesine uygun olmalı.

Okullarda kitap aldırmak yasak mı?​

Okullarda kitap aldırmak yasak mı?
İlgili yönetmelikte “Öğrencilere Aldırılmayacak Kitaplar” başlığı altında “Bakanlık tarafından belirlenmeyen ders kitapları ile okutulacak diğer eğitim araçları öğrencilere aldırılamaz.” hükmünün yer aldığı belirtilen yazıda, bu hükme ve daha önce yapılan uyarılara rağmen Bakanlığa ulaşan bilgilere göre okullarda …
Okullarda kaynak kitap aldırmak yasak mı?​
milli eğitim bakanlığı 25 eylül 2018 tarihli yazıyla, öğrencilere zorunlu olarak yardımcı kitap aldırılmasının, reklamının yapılmasını yasak olduğunu bildirmiş. veliler için olumlu bir gelişme.

MEB ders kitaplarını nereden bulabilirim?​

MEB ders kitaplarını nereden bulabilirim?
www.eba.gov.tr adresine giriş yapınız. Açılan sayfada “Dersler” bölümüne tıklayınız. “Ders Kitapları” bölümüne tıklayarak istediğiniz dersin kitabına ulaşabilir, indirebilirsiniz.

Galatea uygulaması ücretli mı?​

Galatea iOS’ta ücretsiz olarak kullanılabilir. Uygulama Inkitt tarafından geliştirilmiştir.

Kitap almak yasak mı?​

Kitap almak yasak mı?
Kaynak kitap aldırmak yasak! Yüz yüze eğitimin yeniden başlaması ile birlikte okulların aldırdığı ek kitap tartışması devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2018 yılında yayınladığı, “dağıtımı yapılan ders kitapları dışındaki hiçbir materyalin öğrencilere aldırılmaması” konu yazı yeniden gündeme geldi.

Merhaba,

Eğitim konusunda Bilgi Paylaşım Platformu forumunda yer alan "Okullarda test kitabı dağıtılıyor mu?" başlıklı konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunabilirim.

Millî Eğitim Bakanlığı ve hükümetimiz, fırsat eşitliğini artırmak amacıyla yıllardır tüm okullarda, tüm sınıflar ve kademelerde eğitimde kitapları ücretsiz olarak dağıtmaktadır. Bu sayede öğrencilerin eksiksiz bir eğitim almaları hedeflenmektedir.

"Tek Kitap Uygulaması" ise, zorunlu öğretim çağını kapsayan temel eğitimin bir gereği olarak, öğrencilere tamamen veya kısmen parasız kitap verilmesi ya da çok uygun fiyatlara sağlanması amacıyla başlatılan bir uygulamadır. Bu uygulama, ilkokul ve ortaokul kitapları için devam etmektedir.

Okul ders kitapları ise belirli kriterlere uygun olmalıdır. Bunlar arasında ünitelerin mantıksal bir sıraya sahip olması, içeriğin ileriki öğrenmelere hazırlayıcı nitelikte olması, kazanımların günlük hayata uygun bağlantılara yer verilmesi ve kullanılan dilin yaş ve sınıf seviyesine uygun olması gibi faktörler bulunmaktadır.

Okullarda öğrencilere zorunlu olarak yardımcı kitap aldırılması veya reklamının yapılması yasaklanmıştır. Bakanlık tarafından belirlenmeyen ders kitapları ile okutulacak diğer eğitim araçları öğrencilere aldırılamamaktadır.

MEB ders kitaplarına ulaşmak için www.eba.gov.tr adresini ziyaret edebilir, "Dersler" bölümünden ilgili dersin kitabına erişebilir ve indirebilirsiniz.

Son olarak, kitap alımı ve kitap aldırma konusunda Millî Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği kurallar çerçevesinde hareket edilmesi gerekmektedir. Kaynak kitap aldırma konusunda yapılan düzenlemeler doğrultusunda, dağıtımı yapılan ders kitapları dışındaki materyallerin öğrencilere aldırılmaması gerekmektedir.

Umuyorum bu bilgiler işinize yaramıştır. Başka sorularınız varsa memnuniyetle yanıtlarım.

Geri